0 0
Rum čokos kocke brez peke

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Piškotna podlaga
350g Masleni piškoti
3 jedilne žlice oz. po okusu Rum
1.5dl Mleko
80g Maslo
Čokoladni mousse
300g Čokolada za kuhanje
4dl Sladka smetana
Kokosov mousse
300g Gosto kokosovo mleko (v pločevinki)
5.5 Listi želatine
130g Sladkor v prahu
80g Kokosova moka
4dl Sladka smetana

Rum čokos kocke brez peke

  • Sestavine za 20 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Piškotna podlaga

  • Čokoladni mousse

  • Kokosov mousse

Navodila

Deli

V vročih poletnih dneh si večina najraje privošči lahke in osvežilne sladice. Rum čokos kocke brez peke so zato popolna poletna sladica. So hitro in enostavno pripravljene, brez prižiganja pečice. Ker za pripravo ne potrebujete nobenih posebnih pripomočkov, jih z lahkoto pripravite tudi na dopustu.

Sestavljene so iz mehke piškotne podlage z rumom, čokoladnega moussa in lahkega kokosovega moussa.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

Piškotna podlaga poleg masla vsebuje tudi mleko. Ohlajena je zato bolj mehka, sočna in se lažje razreže. Rum v piškotni podlagi popestri in dopolni okus kokosovega moussa. Ta je pripravljen iz gostega kokosovega mleka, ki ima malo bolj poseben (in božanski) okus. Okus gostega kokosovega mleka spominja na mešanico okusov kokosa in oreščkov. V kombinaciji s čokolado se odlično poda k okusu ruma.

Vem, da marsikdo izmed vas ruma ne mara.V tem primeru ga lahko izpustite ali zamenjate s kakšnim drugim likerjem, npr. s čokoladnim, kokosovim, lešnikovim ali baileys likerjem. V vsakem primeru likerje in rum dodajajte po svojem okusu.

Gosto kokosovo mleko lahko kupite v vseh bolje založenih trgovinah. Pakirano je v pločevinkah. Najdete ga na policah med azijsko hrano ali nasproti hladilnikov med ostalimi mlečnimi izdelki. Da ga boste v trgovinah lažje našli sem sliko embalaže dodala tudi med korake za pripravo sladice spodaj.

Količine v receptu zadostujejo za pekač velikosti 30x20cm oz 20 kock.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo piškotne podlage

Piškote zmeljemo v prah in jih pretresemo v posodo.

2
Končano

Mleko in rum zmešamo skupaj in prelijemo čez mlete piškote. Maslo raztopimo na štedilniku in ga prav tako prelijemo v mlete piškote. Zmešamo skupaj v zmes, ki se ob stisku v roki sprime skupaj.

3
Končano

Navodila za pripravo čokoladnega moussa

Čokolado raztopimo nad soparo.

4
Končano

V ločeni posodi čvrsto stepemo sladko smetano.

5
Končano

Raztopljeno čokolado prilijemo k stepeni sladki smetani in ročno vmešamo v enakomerno penasto mešanico. Če po mešanju opazite grudice čokolade lahko mousse za kratek čas na hitro premiksate.

6
Končano

Navodila za pripravo kokosovega moussa

Gosto kokosovo mleko mora biti za pripravo kreme dobro ohlajeno v hladilniku.

7
Končano

Kokosovo mleko prelijemo v posodo in ga stepamo približno 3minute na najvišji hitrosti. Mleko se bo nekoliko spenilo (podobno kot na pol stepena sladka smetana).

8
Končano

Liste želatine namočimo v hladni vodi, da se zmehčajo. Nato jih ožamemo in skupaj z 2 žlicama kokosovega mleka raztopimo nad soparo.

9
Končano

Raztopljeno želatino primešamo k spenjenemu kokosovemu mleku.

10
Končano

Mešanici nato primešamo še sladkor v prahu in kokosovo moko.

11
Končano

V ločeni posodi čvrsto stepemo sladko smetano in jo ročno narahlo primešamo h kokosovi mešanici.

12
Končano

Sestavljanje, hlajenje in postrežba

Maso za piškotno podlago enakomerno razporedimo po dnu pekača in jo dobro poteptamo na dno. To najlažje storite tako, da si pomagate z večjim kozarcem z ravnim dnom, s katerim maso poteptate in hkrati poravnate.

13
Končano

Prelijemo s čokoladnim moussem in ga enakomerno razporedimo po pekaču. Hladimo v hladilniku približno 30min oz. toliko časa, da se mousse strdi.

14
Končano

Ohlajen čokoladni mousse prelijemo s kokosovim moussem in ga čim bolj enakomerno razmažemo po pekaču.

15
Končano

Hladimo v hladilniku vsaj 8ur pred postrežbo.

16
Končano

Ohlajeno razrežemo na kocke, po želji okrasimo in postrežemo.

Pelicious

Češnjevo vaniljeva pita naslovna slika recept
Prejšnji
Češnjevo vaniljeva pita
Jagodne Oreo kocke brez peke recept naslovna slika
Naslednji
Jagodne Oreo kocke brez peke
Češnjevo vaniljeva pita naslovna slika recept
Prejšnji
Češnjevo vaniljeva pita
Jagodne Oreo kocke brez peke recept naslovna slika
Naslednji
Jagodne Oreo kocke brez peke

Komentiraj

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here