Sestavine
-
Biskvit
-
3 Jajca L
-
70g Sladkor
-
50g Gladka moka
-
10g Kakav v prahu
-
0.25 vrečke Pecilni prašek
-
Mascarpone krema
-
500g Mascarpone
-
100g Sladkor v prahu
-
1 jedilne žlice Vaniljeva aroma
-
8g Instant želatina za hladne jedi (želatina fix)
-
3dl Sladka smetana
-
Čokoladni mousse
-
75g Čokolada za kuhanje
-
1.5dl (za prelivanje) Sladka smetana
-
2 Listi želatine
-
2dl (za stepanje) Sladka smetana
-
Višnjev preliv
-
150g Višnje
-
2.5dl Višnjev kompot
-
35g Sladkor
-
5 Listi želatine
Navodila
Če ste ljubitelji vsem znane torte črni gozdiček, potem bojo tudi kocke mascarpone gozdiček prava sladica za vas.
Narejene so iz podobnih sestavin kot tortica in enako lahke, puhaste ter sočne. Dodana sta mascarpone in malo vaniljeve arome. Za razliko od tortice kocke mascarpone gozdiček ne vsebujejo celih višenj. Te so mlete in prelite čez kocke.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
Podložene so s čokoladnim biskvitom, ki je nasočen s sladko rumovo vodo. Količino ruma lahko po okusu tudi povečate ali zmanjšate. Če niste ljubitelji ruma ga lahko tudi izpustite ali nadomestite s kakšnim drugim likerjem.
Klasičen smetanov nadev sem popestrila z dodatkom mascarpone sirčka. Ta poskrbi, da so kocke nebeško kremaste.
Po vrhu mascarpone kreme je plast nežnega in blagega čokoladnega moussa.
Na vrhu pa, kot že rečeno, kraljuje višnjev preliv iz mletih višenj in višnjevega kompota. Za pripravo preliva lahko uporabite tudi sveže višnje, ki jih prehodno prekuhate v vodi oz. iz njih pripravite svoj kompot. Ker so višnjevi kompoti različnih proizvajalcev različno sladki, vam priporočam, da kompot najprej poskusite in po potrebi zmanjšate ali povečate količino sladkorja.
Količine v receptu zadostujejo za pekač velikosti 20x30cm oz. za približno 20 kock.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo biskvita |
2
Končano
|
|
3
Končano
|
|
4
Končano
|
Pečen biskvit vzamemo iz pečice in ga pustimo, da se popolnoma ohladi. Ohlajen biskvit z nožem previdno odstranimo od roba in ga vzamemo iz pekača. |
5
Končano
|
Navodila za pripravo mascarpone kreme |
6
Končano
|
|
7
Končano
|
Navodila za pripravo čokoladnega moussa |
8
Končano
|
|
9
Končano
|
Čokoladno mešanico pustimo, da se na sobni temperaturi popolnoma ohladi. |
10
Končano
|
|
11
Končano
|
Navodila za pripravo višnjevega preliva |
12
Končano
|
Sestavljanje, hlajenje in postrežba |
13
Končano
|
|
14
Končano
|
|
15
Končano
|
|
16
Končano
|
Hladimo v hladilniku vsaj 6 ur pred postrežbo. |
17
Končano
|
Ohlajeno razrežemo na kocke, po želji okrasimo in postrežemo. |