Sestavine
-
Tangzhong
-
30g Gladka moka
-
1.5dl Mleko
-
Kvasni narastek
-
1.5dl Mleko
-
0.5 čajne žlice Sladkor
-
40g Sveži kvas
-
Testo za krofe
-
500g Gladka moka
-
100g Ostra moka
-
90g Sladkor
-
2 Vaniljin sladkor
-
1 ščep Sol
-
20g Maslo
-
30g Kokosovo olje
-
3 Jajca L
-
1 ščep Pecilni prašek
-
20g Kisla smetana
-
1 čajna žlica Jabolčni kis
-
3 jedilne žlice Rum
-
Tangzhong
-
Kvasov narastek
-
Polnilo
-
330g Lešnikov Milka namaz
-
Preliv
-
500g Mlečna Milka čokolada
-
Za cvrtje
-
1l oz po potrebi (vsaj 2.5cm globoko) Olje
Navodila
Milka krofi so mehki, puhasti, do konca čokoladni in naravnost božanski. Mehke ocvrte krofe, narejene po posebni metodi sem napolnila z Milka namazom in jih potunkala v Milka čokolado.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
Krofi so narejeni po posebnem postopku pri katerem se del moke in mleka najprej prekuha v pudingu podobno mešanico, imenovano tangzhong.
Sliši se veliko bolj strašljivo kot dejansko je. Edino na kar je treba biti pozoren sta temperatura kuhanja in mešanje. Mešanico je potrebno kuhati na čisto nizki temperaturi, odstaviti pa jo je treba preden zavre. Če imate doma termometer bo priprava še toliko lažja, mešanica ne sme preseči 70°. Vendar bo šlo tudi brez termometra. Tudi jaz sem mešanico pripravljala brez merjenja temperature in uspela mi je v prvem poskusu. Ko med mešanjem mešanica za metlico začne odstopati in vidite dno posode je mešanica dovolj kuhana. Enako kot puding jo pokrijemo in ohladimo ter nato dodamo k ostalim sestavinam za testo. Testo pripravljeno z tangzhong-om bolje zadržuje vlago, krofki bojo zato nebeško mehki.
Testo je sicer zelo mehko.
Ko ga zmešate bo nekoliko bolj lepljivo, med prvim vzhajanjem pa se bo malce posušilo. Ko boste vzhajano testo mesili, to storite na dobro pomokani površini. Vendar z moko nikar ne pretiravajte. Če se vam med oblikovanjem kroglic testo lepi na roke, si jih posujte z moko. V testo torej dodajate minimalne potrebne količine moke. Pomembno je le, da s pomokanimi rokami kroglice lahko lepo oblikujete.
Za nadev sem uporabila Lešnikov Milka namaz.
Je božanskega okusa in za razliko od Nutelle redkejši in mehkejši. Kar pripomore k lažjemu vbrizgavanju v krofe.
Krofe sem na koncu potunkala še v raztopljeno Milka čokolado.
Uporabila sem kar navadno mlečno Milko, seveda pa po okusu lahko uporabite tudi kakšen drug okus čokolade in domišljiji pustite prosto pot.
Količine v receptu zadostujejo za približno 20 krofov, ki so surovi težki 60g.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo tangzhong-a |
2
Končano
|
Mešanico nato POČASI segrevamo na štedilniku in jo ves čas mešamo. Mešanico segrevajte na najmanjšem plinu oz. na indukcijskih ploščah največ na 2-ki. Čez približno 3-4 minute se bo mešanica začela zgoščevati v podobno strukturo kot puding. Ko se mešanica zgosti toliko, da ob mešanju metlica pušča sled in lahko vidite dno posode je mešanica dovolj kuhana. (slika zgoraj). Mešanico takrat odstavimo in jo takoj prelijemo v drugo posodo ter zgoraj pokrijemo s prozorno folijo za živila tako, da se folija dotika površja. Pustimo, da se na sobni temperaturi popolnoma ohladi. |
3
Končano
|
Navodila za pripravo kvasovega narastka |
4
Končano
|
Navodila za pripravo testa za krofe |
5
Končano
|
|
6
Končano
|
|
7
Končano
|
|
8
Končano
|
|
9
Končano
|
|
10
Končano
|
|
11
Končano
|
Navodila za cvrtje |
12
Končano
|
|
13
Končano
|
|
14
Končano
|
Navodila za pripravo Milka preliva in oblivanjeMlečno Milka čokolado raztopimo nad soparo in jo prelijemo v manjšo posodo, ki bo primerne oblike za namakanje krofov. |
15
Končano
|
|
16
Končano
|
Krofe lahko postrežete takoj, lahko jih pustite v hladnejšem prostoru, da se čokolada strdi ali pa jih na hitro ohladite v hladilniku (cca. 10min). |