Sestavine
-
Kakavov biskvit
-
6 Jajca L
-
180g Sladkor
-
2 jedilne žlice Voda
-
100g Gladka moka
-
50g Ostra moka
-
40g Kakav v prahu
-
1 ščep Soda bikarbona
-
Za vlaženje biskvita
-
2dl Voda
-
1 jedilne žlice Sladkor
-
1 jedilne žlice (oz. po okusu) Rum
-
Stracciatellin mousse
-
1.5dl (segrejemo) Sladka smetana
-
120g Sladkor
-
4 Listi želatine
-
1 čajne žlice Vaniljeva aroma
-
5dl (stepemo) Sladka smetana
-
70g Čokolada za kuhanje
-
4 Večje banane
-
0.5 limone Limonin sok
-
Čokoladni prliv
-
150g Čokolada za kuhanje
-
100g Maslo
-
1 čajne žlice Olje
-
1 jedilne žlice Mleko
Navodila
Bananino stracciatelline rezine so sladica narejena iz zmagovite kombinacije kakava, čokolade in banan. V penasti kremi na sredini pa prevladuje mlečni okus sladke smetane, ki sladico naredi lahko in osvežilno.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
Sama priprava je zelo enostavna in dokaj hitra. Nekoliko zamudna je le peka biskvitov. Biskvitno maso sem delala za oba biskvita naenkrat in jo nato razdelila na 2 enaka dela, ter pekla vsako plast posebej. Priporočam vam, da storite enako. Če se kljub temu odločite vso biskvitno maso peči naenkrat, vam priporočam, da biskvit po dolgem razrežete na dva dela šele, ko bo ta popolnoma ohlajen.
Če se boste kupovali banane z namenom, da jih uporabite za pripravo tega recepta vam priporočam da izberete tiste bolj dolge in ravne. Pri polaganju banan na biskvit imejte v mislih kje boste sladico rezali in jih postavite tako, da bodo po rezanju približno na sredini vsake rezine. Sama sem med polaganjem banan pustila možgančke na pašo in jih zložila tako, da je bilo rezanje sladice na koncu še toliko večja “avantura”. 🙂
Količine v receptu za bananino stracciatelline rezine zadoščajo za pekač velikosti 20×30 cm oz. za približno 15 rezin.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo biskvita |
2
Končano
|
|
3
Končano
|
|
4
Končano
|
|
5
Končano
|
|
6
Končano
|
|
7
Končano
|
Navodila za pripravo sladke vode za vlaženje biskvitaVodo, sladkor in rum zmešamo skupaj in zavremo na štedilniku. Pustimo da se popolnoma ohladi. |
8
Končano
|
Navodila za pripravo stracciatellinega moussa |
9
Končano
|
Sladko smetano vlijemo v kozico, ji primešamo sladkor in vaniljino aromo. Segrejemo na štedilniku. Odstavimo tik preden sladka smetana zavre. Vse skupaj prelijemo v drugo posodo, počakamo 5min, da se sladka smetana nekoliko shladi, nato pa ji primešamo vnaprej namočene in ožete lističe želatine. Pustimo, da se na sobni temperaturi do konca ohladi. Pred nadaljevanjem mor biti sladka smetana na otip hladna in še vedno tekoča. |
10
Končano
|
|
11
Končano
|
|
12
Končano
|
|
13
Končano
|
Navodila za pripravo čokoladnega preliva |
14
Končano
|
Sestavljanje, hlajenje in postrežba |
15
Končano
|
|
16
Končano
|
|
17
Končano
|
|
18
Končano
|
|
19
Končano
|
Ohlajeno sladico narežemo na kocke ali rezine tako, da so banane po sredini rezin. Po želji okrasimo in postrežemo. |