Sestavine
-
Biskvit
-
2 Jajca L
-
70g Sladkor
-
30g Gladka moka
-
10g Ostra moka
-
20g Kakav v prahu
-
Temen čokoladni mousse
-
100g Temna čokolada (vsaj 50% kakava)
-
2.5dl Sladka smetana
-
Mlečno čokoladni mousse
-
290g Mlečna čokolada
-
25g Čokolada za kuhanje
-
2dl Sladka smetana
-
Malinov mousse
-
200g Maline
-
50g Sladkor
-
3.5 Listi želatine
-
2dl Sladka smetana
-
Malinov preliv
-
100g Maline
-
0.5dl Voda
-
10g Sladkor
-
2 Listi želatine
Navodila
Čokoladno malinova torta je polna božanskih malinovo- čokoladnih okusov.
Na dnu je podložena s sočnim kakavovim biskvitom. Sledijo tri plasti kreme in preliv. Najprej plast bolj grenkastega temno čokoladnega moussa, nato bolj sladka plast mlečno čokoladnega moussa in nazadnje še plast sadnega malinovega moussa. Po vrhu je tortica prelita še s sladko- kislim malinovim prelivom.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
Čokoladne plasti v kombinaciji s kakavovim biskvitom tvorijo že na pogled privlačno ombre tortico, ki se preliva iz najtemnejšega v najsvetlejši odtenek rjave. Malinovi plasti na njih še dodatno popestrita čokoladni izgled in okus.
Čokoladna moussa ne vsebujeta želatine, saj sama čokolada ob pravilni pripravi smetano lepo strdi.
Temno čokoladni mousse je nekoliko gostejši in ga boste morda morali tudi malce razmazati in ne le vliti. Pripravljamo ga z vlivanjem vroče temne čokolade v hladno stepeno sladko smetano. Temna čokolada naj vsebuje vsaj 50% kakava. To plast lahko pripravite tudi z navadno čokoladno za kuhanje. V tem primeru povečajte količino čokolade za 25%.
Mlečno čokoladni mousse je nekoliko bolj delikaten za pripravo. Mlečna čokolada mora biti pred vmešavanjem v stepeno sladko smetano ohlajena do mlačnega. Vroča mlečna čokolada v takem razmerju kot je v tem receptu bo sladko smetano raztopila in se nato ne bo več strdila v hladilniku. Zato bodite pri pripravi te plasti bolj potrpežljivi in se natančno držite navodil. Če niste prepričani ali je mlečno čokoladni mousse uspel ga lahko za vsak slučaj hladite v hladilniku približno 5minut, ga za nekaj sekund premiksate in šele nato vlijete na plast temno čokoladnega moussa.
Recept je primeren za pekač premera 20cm oz. 8 kosov. Čokoladno malinova torta je visoka 8cm.
Pri preračunavanju kosov in premerov pekača si lahko pomagate z uporabo TORTOPRETVORNIKA.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo biskvita |
2
Končano
|
|
3
Končano
|
|
4
Končano
|
|
5
Končano
|
Navodila za pripravo temno čokoladnega moussa |
6
Končano
|
|
7
Končano
|
|
8
Končano
|
Navodila za pripravo mlečno čokoladnega moussa |
9
Končano
|
|
10
Končano
|
Navodila za pripravo malinovega moussa |
11
Končano
|
|
12
Končano
|
|
13
Končano
|
Navodila za pripravo malinovega prelivaMaline zmeljemo v pire. Prelijemo jih v kozico, jim dodamo vodo in sladkor ter segrevamo na štedilniku do vretja. Ko pire zavre ga odstavimo in enako kot pire za mousse precedimo. Precejenemu pireju primešamo predhodno namočene in ožete lističe želatine. Pustimo, da se preliv na sobni temperaturi ohladi. |
14
Končano
|
Sestavljanje, hlajenje in postrežba |
15
Končano
|
|
16
Končano
|
|
17
Končano
|
|
18
Končano
|
Ko je malinov mousse po vrhu ohlajen nanj previdno vlijemo še na otip hladen in še vedno tekoč malinov preliv. |
19
Končano
|
Tortico hladimo v hladilniku vsaj 8ur. |
20
Končano
|
Z ohlajene torte odstranimo pekač in acetatno folijo. |
21
Končano
|
Po želji tortico še okrasimo, razrežemo z vročim nožem in postrežemo. |