0 0
Jagodne mascarpone kocke z grškim jogurtom

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Biskvit
6 Jajca L
100g Sladkor
10g Burbon vanilija sladkor
120g Gladka moka
1 Pecilni prašek
Krema z grškim jogurtom
280g Grški jogurt
1.5 vrečka Instant želatina za hladne jedi (želatina fix)
130g Sladkor v prahu
200g Mascarpone
4dl Sladka smetana
Jagodni preliv
210g Jagode
5 jedilnih žlic Voda
1 Vaniljin sladkor
5g Sladkor
4.5 Listi želatine

Jagodne mascarpone kocke z grškim jogurtom

  • Sestavine za 20 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Biskvit

  • Krema z grškim jogurtom

  • Jagodni preliv

Navodila

Deli

Lahke, sočne in puhaste jagodne mascarpone kocke z grškim jogurtom so ena izmed tistih sladic, ki jih morate poskusiti. Narejene so iz dveh plasti sočnega in mehkega vaniljevega biskvita in dveh plasti božanske, lahke in puhaste mascarpone kreme z grškim jogurtom. Po vrhu so prelite še z jagodnim prelivom, ki okus popestri, osveži in mu doda popolno sadno noto.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

Količine v receptu zadostujejo za oba biskvita. Pečemo pa ju v dveh delih. Peko vsega biskvita naenkrat vam odsvetujem, saj je biskvit tako mehek, da ga boste težko razrezali na dva dela. Polovica biskvitne mase bo brez težav počakala, da spečete prvo plast biskvita.

Mascarpone krema z grškim jogurtom je hitro in enostavno pripravljena. Vsebuje instant želatino za hladne jedi, ki jo večina pozna pod nazivom želatina Fix. Menjavo za želatino v lističih vam odsvetujem, ker je krema pripravljena brez segrevanja (ki ga želatina v lističih zahteva) veliko lepše strukture.

Za pripravo jagodnega preliva lahko uporabite sveže ali zamrznjene jagode. Preliv naj bo pred prelivanjem dobro ohlajen in še vedno tekoč. Na kremo ga vlivajte počasi in z čim manjše višine, da pri tem ne poškodujete spodnje plasti kreme.

Količine v receptu zadostujejo za pekač velikosti 20x30cm oz. Približno 20 podolgovatih rezin ali kock.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo biskvita

Jajca, sladkor in bourbon vanilja sladkor stepamo približno 5minut, da se jajca spenijo in narastejo. V ločeni posodi zmešamo skupaj moko in pecilni prašek.

2
Končano

Mešanico moke in pecilnega praška čez cedilo presejemo v spenjena jajca. Ročno narahlo vmešamo v gladko in penasto biskvitno maso.

3
Končano

Dno pekača obložimo s papirjem za peko. Vanj vlijemo polovico biskvitne mase in jo enakomerno razporedimo po pekaču.

4
Končano

Biskvit pečemo v pečici na 180° približno 12minut.

5
Končano

Pečen biskvit z nožem nežno odstranimo od roba in ga vzamemo iz pekača. Na sobni temperaturi ga pustimo, da se popolnoma ohladi.

6
Končano

Postopek ponovimo še z drugo polovico biskvitne mase tako, da imamo na koncu 2 enako veliki plasti biskvita.

7
Končano

Navodila za pripravo jogurtove kreme

Grški jogurt damo v posodo. Primešamo mu instant želatino in stepamo, da se grški jogurt zgosti.

8
Končano

Jogurtu najprej primešamo sladkor v pahu in nato še mascarpone.

9
Končano

V ločeni posodi čcrsto stepemo sladko smetano in jo ročno primešamo k preostali kremi.

10
Končano

Navodila za pripravo jagodnega preliva

Jagode zmeljemo v blenderju ali sekljalniku. Prelijemo jih v kozico, jim primešamo vaniljev sladkor, sladkor in vodo. Vse skupaj segrejemo na štedilniku, da se sladkor popolnoma raztopi. Odstavimo, vmešamo predhodno namočene in ožete lističe želatine ter pustimo, da se preliv na sobni temperaturi popolnoma ohladi. Preliv mora biti na otip hladen in še vedno tekoč.

11
Končano

Sestavljanje, hlajenje in postrežba

Na dno pekača položimo prvo plast biskvita. Po želji biskvit namočimo s prekuhano in ohlajeno sladko vodo.

12
Končano

Biskvit enakomerno premažemo s polovico kreme.

13
Končano

Na kremo položimo drugo plast biskvita in jo po želji namočimo.

14
Končano

Premažemo še z drugo polovico kreme.

15
Končano

Hladimo v hladilniku približno 30minut.

16
Končano

Na ohlajeno kremo previdno zlijemo še jagodni preliv.

17
Končano

Hladimo v hladilniku vsaj 6ur pred postrežbo.

18
Končano

Ohlajeno sladico narežemo na podolgovate rezine ali kocke, po želji še okrasimo in postrežemo.

Pelicious

Oreo mafini recept naslovna slika
Prejšnji
Oreo mafini
Mini lešnikove potičke recept naslovna slika
Naslednji
Mini lešnikove potičke
Oreo mafini recept naslovna slika
Prejšnji
Oreo mafini
Mini lešnikove potičke recept naslovna slika
Naslednji
Mini lešnikove potičke

Komentiraj

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here