Sestavine
-
Biskvit
-
6 Jajca L
-
100g Sladkor
-
10g Burbon vanilija sladkor
-
120g Gladka moka
-
1 Pecilni prašek
-
Krema z grškim jogurtom
-
280g Grški jogurt
-
1.5 vrečka Instant želatina za hladne jedi (želatina fix)
-
130g Sladkor v prahu
-
200g Mascarpone
-
4dl Sladka smetana
-
Jagodni preliv
-
210g Jagode
-
5 jedilnih žlic Voda
-
1 Vaniljin sladkor
-
5g Sladkor
-
4.5 Listi želatine
Navodila
Lahke, sočne in puhaste jagodne mascarpone kocke z grškim jogurtom so ena izmed tistih sladic, ki jih morate poskusiti. Narejene so iz dveh plasti sočnega in mehkega vaniljevega biskvita in dveh plasti božanske, lahke in puhaste mascarpone kreme z grškim jogurtom. Po vrhu so prelite še z jagodnim prelivom, ki okus popestri, osveži in mu doda popolno sadno noto.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
Količine v receptu zadostujejo za oba biskvita. Pečemo pa ju v dveh delih. Peko vsega biskvita naenkrat vam odsvetujem, saj je biskvit tako mehek, da ga boste težko razrezali na dva dela. Polovica biskvitne mase bo brez težav počakala, da spečete prvo plast biskvita.
Mascarpone krema z grškim jogurtom je hitro in enostavno pripravljena. Vsebuje instant želatino za hladne jedi, ki jo večina pozna pod nazivom želatina Fix. Menjavo za želatino v lističih vam odsvetujem, ker je krema pripravljena brez segrevanja (ki ga želatina v lističih zahteva) veliko lepše strukture.
Za pripravo jagodnega preliva lahko uporabite sveže ali zamrznjene jagode. Preliv naj bo pred prelivanjem dobro ohlajen in še vedno tekoč. Na kremo ga vlivajte počasi in z čim manjše višine, da pri tem ne poškodujete spodnje plasti kreme.
Količine v receptu zadostujejo za pekač velikosti 20x30cm oz. Približno 20 podolgovatih rezin ali kock.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo biskvita |
2
Končano
|
|
3
Končano
|
|
4
Končano
|
Biskvit pečemo v pečici na 180° približno 12minut. |
5
Končano
|
|
6
Končano
|
Postopek ponovimo še z drugo polovico biskvitne mase tako, da imamo na koncu 2 enako veliki plasti biskvita. |
7
Končano
|
Navodila za pripravo jogurtove kreme |
8
Končano
|
|
9
Končano
|
|
10
Končano
|
Navodila za pripravo jagodnega prelivaJagode zmeljemo v blenderju ali sekljalniku. Prelijemo jih v kozico, jim primešamo vaniljev sladkor, sladkor in vodo. Vse skupaj segrejemo na štedilniku, da se sladkor popolnoma raztopi. Odstavimo, vmešamo predhodno namočene in ožete lističe želatine ter pustimo, da se preliv na sobni temperaturi popolnoma ohladi. Preliv mora biti na otip hladen in še vedno tekoč. |
11
Končano
|
Sestavljanje, hlajenje in postrežba |
12
Končano
|
|
13
Končano
|
|
14
Končano
|
|
15
Končano
|
Hladimo v hladilniku približno 30minut. |
16
Končano
|
|
17
Končano
|
Hladimo v hladilniku vsaj 6ur pred postrežbo. |
18
Končano
|
Ohlajeno sladico narežemo na podolgovate rezine ali kocke, po želji še okrasimo in postrežemo. |