0 0
Jagodno čokoladna torta

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Biskvit
2 Jajca
80g Sladkor
0.5dl Olje
30g Gladka moka
30g Kakav v prahu
4g Pecilni prašek
Temna čokoladna krema
225g Čokolada za kuhanje
2dl Sladka smetana
90g Jagode
Jagodni disk
300g Jagode
30g Sladkor
5 Listi želatine
Mlečna čokoladna krema
190g Mlečna čokolada
90ml Sladka smetana
400g Mascarpone
Posip
100g Čokoladne mrvice

Jagodno čokoladna torta

  • Sestavine za 10 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Biskvit

  • Temna čokoladna krema

  • Jagodni disk

  • Mlečna čokoladna krema

  • Posip

Navodila

Deli

Jagodno čokoladna torta je sočna in ima bolj dekadenten čokoladno jagodni okus.

Jagode in čokolada sta ena bolj priljubljenih kombinacij okusov. V tej moji verziji se med seboj prepletajo intenzivni okusi kakava, temne čokolade in bolj blagi okusi mlečne čokolade. Jagode v koščkih so termično neobdelane in pristnega sladko kislega okusa. Tiste v disku pa so nekoliko posladkane in zato odlično razbijejo bolj grenek okus temne čokolade.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)

Jagodno čokoladna torta je sestavljena iz temnega sočnega kakavovega biskvita. Naslednja plast je pripravljena iz grenkaste temne čokoladne kreme z jagodami. Na njej je plast mlečne čokoladne kreme, ki je bolj blagega okusa. V sredini jo dopolnjuje jagodni disk, ki tortici da dodatno sočnost, svežino in sladkost. Na vrhu tortico krasijo še čokoladne mrvice. Tudi tokrat sem uporabila svoje najljubše- Kraš mrvice.

Za pripravo lahko uporabite sveže ali zamrznjene jagode. Pri uporabi zamrznjenih jagod jih odmrznite le toliko, da jih lahko razrežete oz. zmeljete v pire. Jagod ni potrebno popolnoma odtajati ali ocejati.

Količine v receptu zadoščajo za torto premera 20cm oz. 10 kosov. Torta je visoka 7cm.

Pri preračunavanju kosov in premerov pekača si lahko pomagate z uporabo TORTOPRETVORNIKA.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo biskvita

Jajca in sladkor stepamo približno 5minut, da jajca narastejo.

2
Končano

Ko jajca narastejo jim ročno primešamo olje. Moko, kakav in pecilni prašek zmešamo skupaj ter dodamo k mešanici jajc, sladkorja in olja. Ročno vmešamo, da dobimo gladko, enakomerno in penast biskvitno zmes.

3
Končano

Pekač za torto obložimo s papirjem za peko. Vlijemo biskvitno maso, jo poravnamo in pečemo 15-18minut na 180 .

4
Končano

Pečen biskvit vzamemo iz pečice in ga pustimo v pekaču, da se popolnoma ohladi.

5
Končano

Navodila za pripravo temne čokoladne kreme.

Čokolado narežemo na čim manjše koščke. Sladko smetano segrejemo na štedilniku skoraj do vretja. Vročo smetano prelijemo čez narezano čokolado in pustimo stati 1 minuto, da se čokolada nekoliko segreje.

6
Končano

Ročno premešamo, da se čokolada v smetani raztopi v gladko mešanico brez grudic. Hladimo v hladilniku, da se čokolada zgosti. Med hlajenjem večkrat ročno premešamo.

7
Končano

Ohlajeno in zgoščeno mešanico smetane in čokolade stepemo z električnim mešalnikom, da se smetana lepo speni in naraste.

8
Končano

Navodila za pripravo Jagodnega diska

Jagode zmeljemo v pire.

9
Končano

Jagodni pire prelijemo v kozico, mu dodamo sladkor in ga segrejemo na štedilniku do vretja. Odstavimo in vmešamo še namočene in ožete lističe želatine. Pire pustimo, da se malce ohladi.

10
Končano

Pekač ali obroč za torto, ki je 4cm manjši od torte spodaj in ob strani obložimo s prozorno folijo. Folijo zatesnite tudi ob robu. Lahko si pomagate z gumico, ki bo folijo držala zatesnjeno na obroč.

11
Končano

V zatesnjen pekač vlijemo mlačen jagodni pire. Hladimo v hladilniku približno 1h oz. toliko časa, da pire popolnoma želira.

12
Končano

Navodila za pripravo mlečne čokoladne kreme

Mlečno čokolado narežemo na manjše koščke. Sladko smetano segrejemo na štedilniku in jo še vročo takoj prelijemo čez čokolado. Počakamo 1 minuto, da se čokolada v smetani nekoliko raztopi. Ročno zmešamo, da dobimo gladko zmes brez grudic. Hladimo v hladilniku dokler se čokolada ne strdi. Med hlajenjem večkrat ročno premešamo.

13
Končano

Ohlajeno mešanico mlečne čokolade in smetane stepemo z električnim mešalnikom, da smetana v mešanici naraste.

14
Končano

Stepeni čokoladni mešanici nato dodamo še mascarpone. Zmešamo v gladko in enakomerno kremo.

15
Končano

Sestavljanje, hlajenje in postrežba

Ohlajen biskvit z nožem odstranimo od roba in ga vzamemo iz pekača.

16
Končano

Pekač obložimo z acetatno folijo in vanj položimo biskvit. Biskvit nato namočimo z ohlajeno sladko vodo (cca. 1dl vode in 1 čajna žlička sladkorja).

17
Končano

Biskvit premažemo s polovico temne čokoladne kreme. Na kremo nato položimo na polovičke narezane jagode. Premažemo z drugo polovico temne čokoladne kreme.

18
Končano

Temno čokoladno kremo premažemo s četrtino mlečne čokoladne kreme.

19
Končano

Na kremo nato postavimo želiran disk.

20
Končano

Premažemo s preostankom mlečne čokoladne kreme. Kremo ob robovih torte pritisnite bolj navzdol, da se bo res lepo oprijela diska.. Kremo razmažite počasi, da diska z naglimi gibi pod kompaktno kremo ne strgate ali kako drugače poškodujete.

21
Končano

Po vrhu torte posujemo še čokoladne mrvice in jih s prsti narahlo pritisnemo v kremo.

22
Končano

Hladimo v hladilniku vsaj 4ure pred postrežbo.

23
Končano

Z ohlajene torte odstranimo obroč in acetatno folijo. Po želji še dodatno dekoriramo, razrežemo in postrežemo.

Pelicious

Skutine rezine z breskvami in jagodami recept naslovna slika
Prejšnji
Skutine rezine z breskvami in jagodami
orehovi ameriški krofi z mlečno čokolado slika naslovna recept
Naslednji
Orehovi ameriški krofi z mlečno čokolado
Skutine rezine z breskvami in jagodami recept naslovna slika
Prejšnji
Skutine rezine z breskvami in jagodami
orehovi ameriški krofi z mlečno čokolado slika naslovna recept
Naslednji
Orehovi ameriški krofi z mlečno čokolado

Komentiraj