0 0
Ježki

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Piškotno testo
200g Maslo sobne temperature
1 Jajca M
100g Sladkor v prahu
1 Vaniljin sladkor
220g Gladka moka
30g Kakav v prahu
Čokolada za dekoracijo
150g Bela čokolada
10g Čokolada za kuhanje
ščep (3g) Kokosovo olje
10g Temna čokolada (vsaj 70% kakava)
Dodatno (po želji)
Rdeča barva v prahu

Ježki

  • Sestavine za 30 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Piškotno testo

  • Čokolada za dekoracijo

  • Dodatno (po želji)

Navodila

Deli

Teli piškotni ježki so narejeni po inspiraciji iz Instagrama. Ko sem jih videla sem se vanje zaljubila na prvi pogled. Seveda sem recept zanje oblikovala sama, izgled pa so podedovali po Instagramčkih. Nastavek za brizganje teh piškotov se mi že nekaj let neuporabljen valja po predalu. In končno je prišel čas, da ga dejansko tudi uporabim. Številko in sliko nastavka najdete spodaj v navodilih za pripravo.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

Moji piškotni ježki so sestavljeni iz brizganega kakavovega piškotnega testa.

Testo brizgajte takoj, ko ga pripravite. Zanj uporabite sestavine sobne temperature. Če testo ne gre iz vrečke je prehladno. Ker se marsikdo od nas prvič srečuje z uporabo takšnega nastavka naj vas potolažim, da sem ena izmed vas. Kar nekaj časa sem porabila, da sem našla najlažji in najbolj učinkovit način. Poskusila sem vse od polaganja nastavka na podlago do vrtenja ob dvigovanju navzgor. Zame se je kot najboljše izpostavilo sledeče: piškote brizgamo tako, da vrh nastavka držimo približno 2-3mm od podlage. S pritiskom na vrečko iztisnemo nekaj testa. Ko nabrizgano testo doseže podlago, pritisk popustimo in dresirno vrečko počasi dvignemo navpično navzgor. Pri tem so piškoti ravno prav debeli in enakomerni.

V sredini so ježki zapolnjeni s pretežno belim čokoladnim polnilom, ki sem mu dodala malce čokolade za kuhanje.

Tako je polnilo ravno prave bež barve. Spodaj v navodilih boste opazili nekoliko neobičajen postopek topljenja čokolade. Gre za enostaven način temperiranja čokolade brez pripomočkov. Tako raztopljena čokolada se na sobni temperaturi posuši in se kasneje ne topi in ne packa.

Ostale podrobnosti kot so nosek, ušeska in oči sem nabrizgala s temno čokolado.

Topljenje le te je narejeno po najbolj vrhunskem pekovskem postopku- vrečka, čokolada in utapljanje v vodi. 🙂 Ker gre za res majhno količino čokolade, je takšno “švercanje” več kot priročno.

Količine v receptu zadostujejo za približno 30 ježkov.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo piškotnega testa

Vse sestavine za testo naj bojo sobne temperature!

2
Končano

Maslo, sladkor v prahu, jajce in vaniljin sladkor damo v posodo in stepamo približno 2 minuti, da se vse sestavine povežejo skupaj v gladko zmes.

3
Končano

V ločeni posodi zmešamo gladko moko in kakav v prahu. Mešanico dodamo masleni zmesi in vse skupaj dobro premešamo, da dobimo enakomerno vmešano piškotno testo brez grudic.

4
Končano

Testo nadevamo v dresirno vrečko z Decora 795 nastavkom za brizganje.

5
Končano

Dno pekača prekrijemo s papirjem za peko in nanj brizgamo piškote v razmaku približno 2.5cm.

6
Končano

Nabrizgano piškotno testo nato 20min hladimo v hladilniku. Ohlajene piškote pečemo 8-10min na 180°. Ko so pečeni jih vzamemo iz pečice in jih pustimo, da se v pekaču nekoliko ohladijo. Nato jih nežno vzamemo iz pekača in pustimo, da se na sobni temperaturi popolnoma ohladijo.

7
Končano

Navodila za pripravo čokolade

110g bele čokolade raztopimo nad soparo. Raztopljeno čokolado vzamemo iznad sopare in ji dodamo preostalih 40g bele čokolade, 10g čokolade za kuhanje in kokosovo maščobo. Vse skupaj mešamo dokler se vsa čokolada popolnoma ne raztopi. Mešanico čokolade nato nad soparo segrevamo še cca. 30 sekund. Odstavimo in premešamo. Prelijemo v dresirno vrečko in na vrhu odrežemo manjšo luknjico.

8
Končano

Temno čokolado zlomimo na manjše koščke, jo damo v vrečko za živila ter jo potopimo v vročo vodo, da se v vrečki raztopi. Odrežemo vrh vrečke čisto na vrhu, da bomo lahko brizgali male detajle kot so ušeska, oči in nos.

9
Končano

Dekoriranje, hlajenje in postrežba

Piškote zložimo na ravno podlago obloženo s čistim papirjem za peko. V mislih imejte, da piškotov od polnjenja do konca sušenja NE SMETE PREMIKATI IN NE DVIGOVATI s podlage.

10
Končano

V luknjice na sredini piškotov do vrha nabrizgamo raztopljeno belo čokolado. Počakamo cca. pol ure, da se čokolada nekoliko posuši.

11
Končano

Nato nabrizgamo še ušeska, nosek, rokice in nogice.

12
Končano

S temno čokolado nabrizgamo še temne delčke ušesk, smrček in oči. Piškote pustimo stati na sobni temperaturi, da se čokolada v sredini piškotov popolnoma strdi.

13
Končano

Ko je čokolada v piškotih strjena, lahko ježkom po želji z rdečo barvo v prahu in majhnim čopičem pobarvate še lička.

14
Končano

Piškoti so nato pripravljeni za serviranje. Hranite jih lahko tudi v dobro zaprti kovinski škatli v hladnem prostoru (shramba).

Pelicious

Bananino stracciatelline rezine naslovna slika recept
Prejšnji
Bananino stracciatelline rezine
Bananino stracciatelline rezine naslovna slika recept
Prejšnji
Bananino stracciatelline rezine
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here