Sestavine
-
Testo
-
200g MaslaSobne temperature
-
60g Sladkorja v prahu
-
2 Rumenjaka
-
100g Kisle smetane
-
400g Ostre moke
-
1 Pecilni prašek
-
Jogurtov nadev
-
5dl Navadnega jogurta s 3,2% maščobe
-
200g Kisle smetane
-
2 Vanilijeva pudinga v prahu
-
40g Ostre moke
-
130g Sladkorja
-
Sadni nadev
-
120g Malin
-
120g Jgod
-
120g Borovnic
-
30g Sladkorja
Navodila
Jogurtova pita z gozdnimi sadeži je krhka, sočna in osvežilna sladica, ki bo zmanjkala na 1, 2, 3. 🙂 Ravno prav sladka, kremasta, in lahka. Gozdni sadeži pa okus še dodatno dopolnijo in popestrijo.
Sestavljena je iz podlage iz nežnega krhkega testa, plasti mehkega in sočnega jogurtovega nadeva, plasti gozdnih sadežev in na vrhu še ene plasti krhkega testa.
Za pripravo lahko uporabite sveže ali zamrznjeno sadje. Maline, jagode in borovnice pa po želji lahko zamenjate tudi z že pripravljeno zamrznjeno mešanico gozdnih sadežev.
Pri dekoraciji domišljiji pustite prosto pot in se zabavajte.
Za manj zmede si lahko sestavine, ki ste jih že dodali in korake, ki ste jih opravili odkljukate s klikom na krogec zraven sestavine oz. koraka.
Recept je primeren za okrogel pekač velikosti 28cm oz. za 20 kosov.
Receptom lahko slediš tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)
Vse moje recepte pa najdeš TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo testaVse sestavine za testo zmešamo skupaj v gladko maso. |
2
Končano
|
Testo zavijemo v prozorno folijo in ga za 1 uro postavimo v hladilnik. |
3
Končano
|
Navodila za pripravo jogurtovega nadevaBeljake in sladkor stepemo v sneg. |
4
Končano
|
Jogurt, kislo smetano, puding in moko zmešamo skupaj v gladko zmes in jo z električnim mešalnikom primešamo v beljakov sneg s sladkorjem. Dobro premešamo. |
5
Končano
|
Navodila za pripravo sadnega nadevaJagode narežemo na kocke velikosti 1cm. |
6
Končano
|
Sadje posujemo s sladkorjem in narahlo pomešamo. Pazite, da se sadje ne zdrobi. |
7
Končano
|
Sestavljanje, peka in postrežbaPekač na tanko namažite z maslom. |
8
Končano
|
Polovico ohlajenega testa razvaljajte na pomokani površini in z njim obložite dno in stranice pekača. |
9
Končano
|
Testo nato prelijte z jogurtovim nadevom in ga posujte s posladkanim sadjem. |
10
Končano
|
Drugo polovico testa razvaljajte na pomokani površini in ga razrežite na trakove širine 3cm. S trakovi nato prekrijte pito po vrhu. Iz ostankov lahko z modelčki za piškote izrežete rožice, listke, metuljčke in pito dodatno okrasite po svojem okusu. |
11
Končano
|
Pecite 50min na 180° |
12
Končano
|
Pečeno pito pustite na sobni temperaturi, da se ohladi in jo nato narežite. |
13
Končano
|
Postrežete lahko mlačno ali hladno. |
Dva Komentarja Skrij komentarje
pozdravljena, mene pa zanima, če naj zmrznjene gozdne sadeže pokuham z sladkorjem, ohladim in naredim po navodilu iz recepta, ali kako drugače. Pa hvala za odlične recepte, dva dni nazaj sem delala BB torta, fenomenalna 🙂
Pozdravljena. 🙂 Zamrznjenih sadežev ni potrebno nič prekuhat. Jih samo zmešate s sladkorjem in položite na nadev enako kot sveže. 🙂 In hvala za pohvale. Res sem vesela, da so vam receptki všeč <3