0 0
Kokosovo nutellina torta

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Biskvit
2 Jajci
80g Sladkorja
80g Gladke moke
5g Kakava v prahu
0,5dl Mleka
1 jedilna žlica Olja
1 čajna žlička Pecilnega praška
Kokosovo nutellina krema
3dl Gostega kokosovega mleka Gostega iz pločevinke
6 Lističev želatine
400g Mascarpone sira
1dl Sladke smetane
90g Sladkorja v prahu
110g Nutelle
Za nutellin disk
1/3 Biskvita
1dl Sladke smetane
100g Nutelle
Preliv
1dl Kokosovega mleka
70g Nutelle
1 Listič želatine

Kokosovo nutellina torta

  • Sestavine za 8 porcij
  • Nezahtevno

Sestavine

  • Biskvit

  • Kokosovo nutellina krema

  • Preliv

Navodila

Deli

Kokosovo nutellina torta po okusu spominja na kokosov sladoled s čokoladnim prelivom. Že na prvi ugriz vas bo v mislih popeljala v poletje.

Ker sama obožujem okus kokosa, vendar ne maram drobtinic kokosove moke v kremah je ta tortica narejena iz kokosovega mleka. Le ta tortico naredi mehko, puhasto in lahko. Za piko na i pa je okusu kokosa dodana še nutella.

Kokosovo nutellina torta je tako sestavljena iz kakavovega biskvita, kokosovo- nutteline kreme, sočnega nutellinega diska in kokosovo nutellinega preliva.

Receptom lahko slediš  tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)

Vse moje recepte pa najdeš TUKAJ.

Zaradi boljše preglednosti je recept razdeljen po plasteh, ki sestavljajo kokosovo nutellino torto. Za čim hitrejšo pripravo brez nepotrebnega čakanja vam svetujem, da se je lotite po naslednjem zaporedju:

  • Pripravite in specite biskvit
  • Zaželirajte kokosovo mleko
  • Če boste biskvit namakali s sladko vodo in rumom jo prekuhajte in pustite, da se ohladi.
  • Pripravite nutellin disk
  • Pripravite kokosovo kremo
  • Tortico sestavite
  • Pripravite preliv
  • Prelijte in ohladite
  • Po želji okrasite
  • Uživajte v nebeškem okusu, dober tek! 🙂

Za manj zmede pa si lahko sestavine, ki ste jih že dodali in korake, ki ste jih opravili odkljukate s klikom na krogec zraven sestavine oz. koraka. Recept je primeren za pekač premera 20cm oz . 8 kosov.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo biskvita

Beljake ločimo od rumenjakov.

2
Končano

Beljake in polovico sladkorja stepemo v čvrst sneg.

3
Končano

Rumenjake penasto stepemo z drugo polovico sladkorja. Dodamo olje, mleko, moko, kakav in pecilni prašek in zmešamo v enakomerno zmes.

4
Končano

Ročno narahlo vmešamo še beljakov sneg.

5
Končano

Pekač obložimo s peki papirjem in vanj enakomerno razlijemo biskvitno maso.

6
Končano

Pečemo 25min na 190°

7
Končano

Pečen biskvit pustimo, da se popolnoma ohladi, nato ga pri 2/3 višine po dolgem prerežemo na 2 dela. Višji del uporabite za podlago torte, manjšega pa za nutellin disk.

8
Končano

Navodila za pripravo kokosovo nutelline kreme

Lističe želatine za 10min namočimo v hladno vodo. Nato jih ožamemo in raztopimo nad paro skupaj s 5imi žlicami kokosovega mleka.

9
Končano

Raztopljeno mešanico kokosovega mleka in želatine nato primešamo ostalemu kokosovemu mleku.

10
Končano

Ohladimo, da je mleko na otip hladno vendar še vedno tekoče..

11
Končano

Ohlajenemu mleku dodamo mascarpone in z električnim mešalnikom stepamo, da dobimo gladko kremo.

12
Končano

V posebni posodi čvrsto stepemo sladkor in sladko smetano.

13
Končano

Mešanico sladke smetane primešamo hkremi.

14
Končano

Na koncu kremi dodamo še nutello in jo ročno le na pol vmešamo tako, da v kremi ostanejo lise nutelle.

15
Končano

Navodila za pripravo nutellinega diska

1/3 biskvita zdrobimo.

16
Končano

Sladko smetano stepemo. Zdrobljen biskvit stresemo v stepeno smetano in pomešamo.

17
Končano

Primešamo še nutello.

18
Končano

Posodo z ravnim dnom ali pekač za torto, ki je 4cm manjšega premera kakor biskvit obložimo s prozorno folijo. Vanj nato enakomerno razporedimo maso. Da bo masa lepo sprijeta jo lahko malce poteptate s kozarcem ali žlico. Postavimo v zamrzovalnik za 30min.

19
Končano

Navodila za pripravo preliva

Želatino za 10minut namočimo v hladno vodo.

20
Končano

Kokosovo mleko segrejemo skoraj do vretja, odstavimo s štedilnika in mu dodamo nutello. Mešamo dokler se nutella ne raztopi.

21
Končano

Dodamo še ožet listič želatine in pomešamo, da se želatina popolnoma raztopi.

22
Končano

Sestavljanje, hlajenje in postrežba

Pekač ob robu obložimo z acetatno folijo. Vanj nato postavimo biskvit in ga namočimo s približno 80ml sladke vode ali mleka. Po želji lahko dodate še 1 zamašek ruma.

23
Končano

Na biskvit nanesemo polovico kreme.

24
Končano

V sredino nato postavimo ohlajen nutellin disk in ga prekrijemo z preostalo kremo.

25
Končano

Torto pustimo pol ure v hladilniku, da se malce ohladi in jo nato prelijemo s prelivom.

26
Končano

Ohlajeno torto po želji še okrasimo.

27
Končano

Torto hladimo v hladilniku vsaj 6ur pred postrežbo.

admin

Prejšnji
Krhke rezine z makom in skuto
Jogurtova pita z gozdnimi sadeži recept
Naslednji
Jogurtova pita z gozdnimi sadeži
Prejšnji
Krhke rezine z makom in skuto
Jogurtova pita z gozdnimi sadeži recept
Naslednji
Jogurtova pita z gozdnimi sadeži

Komentiraj

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here