Sestavine
-
Biskvit
-
2 Jajci
-
80g Sladkorja
-
80g Gladke moke
-
5g Kakava v prahu
-
0,5dl Mleka
-
1 jedilna žlica Olja
-
1 čajna žlička Pecilnega praška
-
Kokosovo nutellina krema
-
3dl Gostega kokosovega mlekaGostega iz pločevinke
-
6 Lističev želatine
-
400g Mascarpone sira
-
1dl Sladke smetane
-
90g Sladkorja v prahu
-
110g Nutelle
-
Za nutellin disk
-
1/3 Biskvita
-
1dl Sladke smetane
-
100g Nutelle
-
Preliv
-
1dl Kokosovega mleka
-
70g Nutelle
-
1 Listič želatine
Navodila
Kokosovo nutellina torta po okusu spominja na kokosov sladoled s čokoladnim prelivom. Že na prvi ugriz vas bo v mislih popeljala v poletje.
Ker sama obožujem okus kokosa, vendar ne maram drobtinic kokosove moke v kremah je ta tortica narejena iz kokosovega mleka. Le ta tortico naredi mehko, puhasto in lahko. Za piko na i pa je okusu kokosa dodana še nutella.
Kokosovo nutellina torta je tako sestavljena iz kakavovega biskvita, kokosovo- nutteline kreme, sočnega nutellinega diska in kokosovo nutellinega preliva.
Receptom lahko slediš tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)
Vse moje recepte pa najdeš TUKAJ.
Zaradi boljše preglednosti je recept razdeljen po plasteh, ki sestavljajo kokosovo nutellino torto. Za čim hitrejšo pripravo brez nepotrebnega čakanja vam svetujem, da se je lotite po naslednjem zaporedju:
- Pripravite in specite biskvit
- Zaželirajte kokosovo mleko
- Če boste biskvit namakali s sladko vodo in rumom jo prekuhajte in pustite, da se ohladi.
- Pripravite nutellin disk
- Pripravite kokosovo kremo
- Tortico sestavite
- Pripravite preliv
- Prelijte in ohladite
- Po želji okrasite
- Uživajte v nebeškem okusu, dober tek! 🙂
Za manj zmede pa si lahko sestavine, ki ste jih že dodali in korake, ki ste jih opravili odkljukate s klikom na krogec zraven sestavine oz. koraka. Recept je primeren za pekač premera 20cm oz . 8 kosov.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo biskvitaBeljake ločimo od rumenjakov. |
2
Končano
|
Beljake in polovico sladkorja stepemo v čvrst sneg. |
3
Končano
|
Rumenjake penasto stepemo z drugo polovico sladkorja. Dodamo olje, mleko, moko, kakav in pecilni prašek in zmešamo v enakomerno zmes. |
4
Končano
|
Ročno narahlo vmešamo še beljakov sneg. |
5
Končano
|
Pekač obložimo s peki papirjem in vanj enakomerno razlijemo biskvitno maso. |
6
Končano
|
Pečemo 25min na 190° |
7
Končano
|
Pečen biskvit pustimo, da se popolnoma ohladi, nato ga pri 2/3 višine po dolgem prerežemo na 2 dela. Višji del uporabite za podlago torte, manjšega pa za nutellin disk. |
8
Končano
|
Navodila za pripravo kokosovo nutelline kremeLističe želatine za 10min namočimo v hladno vodo. Nato jih ožamemo in raztopimo nad paro skupaj s 5imi žlicami kokosovega mleka. |
9
Končano
|
Raztopljeno mešanico kokosovega mleka in želatine nato primešamo ostalemu kokosovemu mleku. |
10
Končano
|
Ohladimo, da je mleko na otip hladno vendar še vedno tekoče.. |
11
Končano
|
Ohlajenemu mleku dodamo mascarpone in z električnim mešalnikom stepamo, da dobimo gladko kremo. |
12
Končano
|
V posebni posodi čvrsto stepemo sladkor in sladko smetano. |
13
Končano
|
Mešanico sladke smetane primešamo hkremi. |
14
Končano
|
Na koncu kremi dodamo še nutello in jo ročno le na pol vmešamo tako, da v kremi ostanejo lise nutelle. |
15
Končano
|
Navodila za pripravo nutellinega diska1/3 biskvita zdrobimo. |
16
Končano
|
Sladko smetano stepemo. Zdrobljen biskvit stresemo v stepeno smetano in pomešamo. |
17
Končano
|
Primešamo še nutello. |
18
Končano
|
Posodo z ravnim dnom ali pekač za torto, ki je 4cm manjšega premera kakor biskvit obložimo s prozorno folijo. Vanj nato enakomerno razporedimo maso. Da bo masa lepo sprijeta jo lahko malce poteptate s kozarcem ali žlico. Postavimo v zamrzovalnik za 30min. |
19
Končano
|
Navodila za pripravo prelivaŽelatino za 10minut namočimo v hladno vodo. |
20
Končano
|
Kokosovo mleko segrejemo skoraj do vretja, odstavimo s štedilnika in mu dodamo nutello. Mešamo dokler se nutella ne raztopi. |
21
Končano
|
Dodamo še ožet listič želatine in pomešamo, da se želatina popolnoma raztopi. |
22
Končano
|
Sestavljanje, hlajenje in postrežbaPekač ob robu obložimo z acetatno folijo. Vanj nato postavimo biskvit in ga namočimo s približno 80ml sladke vode ali mleka. Po želji lahko dodate še 1 zamašek ruma. |
23
Končano
|
Na biskvit nanesemo polovico kreme. |
24
Končano
|
V sredino nato postavimo ohlajen nutellin disk in ga prekrijemo z preostalo kremo. |
25
Končano
|
Torto pustimo pol ure v hladilniku, da se malce ohladi in jo nato prelijemo s prelivom. |
26
Končano
|
Ohlajeno torto po želji še okrasimo. |
27
Končano
|
Torto hladimo v hladilniku vsaj 6ur pred postrežbo. |