0 0
Kremne rezine z Jaffa piškoti

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Biskvit
3 Jajca L
1 Vaniljin sladkor
90g Sladkor
90g Gladka moka
4g Pecilni prašek
5dl Vaniljevo alpsko mleko
120g Sladkor
1 Čokoladni puding v prahu
50g Kakav v prahu
20g Ostra moka
4 Rumenjaki
1 jedilna žlica Rum
250g Maslo sobne temperature
Piškoti
210g (približno) Jaffa piškoti
Vaniljev mousse
1.5dl Vaniljevo alpsko mleko
30g Sladkor
10g Burbon vanilija sladkor
2.5 Listi želatine
2.5dl Sladka smetana
Pomarančni preliv
4dl Sveže stisnjen pomarančni sok
10g (oz. po okusu) Sladkor
10g Pomarančni sladkor
5.5 Listi želatine

Kremne rezine z Jaffa piškoti

  • Sestavine za 20 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Biskvit

  • Piškoti

  • Vaniljev mousse

  • Pomarančni preliv

Navodila

Deli

Kremne rezine z Jaffa piškoti so sočne, osvežilne, puhaste in hkrati kremaste. V njih se prepletajo okusi čokolade, vanilije in pomaranče. So odlična ideja za domačo sladico. Brez skrbi jih lahko pripravite tudi za praznovanja in jih dodate na pladnje z drugimi sladicami. So namreč dokaj odporne na sobno temperaturo, zato brez težav na mizi stojijo tudi več ur.

Sestavljene so iz petih plasti- biskvita, čokoladne kreme, Jaffa piškotov, vaniljevega moussa in pomarančnega želeja.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

Biskvit je pripravljen po klasičnem postopku. Po želji ga lahko med sestavljanjem rezin tudi namočite s sladko vodo. Po okusu ji lahko dodate tudi kapljico, dve ali 10 ruma. 🙂

Čokoladna krema je božansko kremaste strukture in polnega čokoladnega okusa. Osnova zanjo je puding, ki ga je potrebno skuhati in ohladiti. Ker hlajenje traja malo dlje časa, vam priporočam, da od vseh komponent sladice najprej skuhate puding. Med tem ko se bo hladil boste imeli čas pripraviti vse ostalo. Puding hladite na sobni temperaturi ali v malo hladnejši shrambi. Odsvetujem pa vam hlajenje v hladilniku in hlajenje zunaj kadar je zunaj manj kot 15°. Maslo in puding morata biti enake temperature preden ju zmešate skupaj. Sicer se krema hitro zasiri. Krema vsebuje tudi malo ruma, ki okus zelo lepo dopolni. Če ruma ne marate, ga lahko brez skrbi izpustite iz recepta ali ga po okusu nadomestite s kakšnim drugim likerjem.

Jaffa piškote na čokoladno kremo zlagajte tako, da bo biskvitna stran obrnjena navzdol. Ko jih boste zlagali v pekač imejte v mislih kje boste kremne rezine na koncu razrezali. Piškote nato zlagajte tako, da boste kasneje zarezali sladico nekje na sredini piškota. Če Jaffa piškote le zložite od roba do roba enega zraven drugega se pri določenih velikostih izrezanih rezin lahko zgodi, da bojo rezine rezane ravno na tisti črni med piškoti. Pri tako rezanih rezinah se piškoti kasneje v prerezu ne bojo videli. Sama zato raje že med sestavljanjem načrtujem kje bo sladica zarezana in po potrebi piškote med zlaganjem raje malce zamaknem.

Vaniljev mousse je božansko lahek in puhast. Enako kot čokoladno kremo, sem tudi mousse pripravila z alpskim mlekom z okusom vanilije. Po želji ga lahko v obojem zamenjate z navadnim mlekom kateremu dodate nekaj več bourbon vanilija sladkorja, vaniljeve arome ali paste. Vaniljevo mleko je tudi malce posladkano. Zato v primeru, da uporabljate navadno mleko tega po potrebi še dodatno posladkajte.

Pomaranačni preliv je narejen iz sveže stisnjenega pomarančnega soka. Za dodatno aromo sem mu dodala še pomarančni sladkor. Kot vedno pri receptih s svežim sadjem, vam tudi tokrat priporočam, da sok kljub količinam v receptu raje sladkate po okusu. Na mousse pa ga vlivajte ohlajenega, ko bo mousse strjen.

Količine v receptu zadostujejo za pekač velikosti 20x 30cm oz. za približno 20 podolgovatih rezin.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo biskvita

Jajca in sladkor in vaniljin sladkor stepamo približno 4-6min, da se jajca spenijo in narastejo. V ločeni posodi zmešamo skupaj moko in pecilni prašek.

2
Končano

V stepena jajca čez cedilo presejemo še mešanico moke in pecilnega praška. Narahlo ročno zmešamo v gladko biskvitno maso.

3
Končano

Dno pekača obložimo s papirjem za peko. Vanj vlijemo biskvitno maso in jo čim bolj enakomerno in naravnost razmažemo po pekaču.

4
Končano

Pečemo na 180° približno 12-15min.

5
Končano

Pečen biskvit vzamemo iz pečice in ga pustimo, da se do konca ohladi. Nato ga z možem nežno odstranimo od roba, vzamemo iz pekača in z njega ostranimo papir za peko.

6
Končano

Navodila za pripravo čokoladne kreme

v 2dl mleka dodamo čokoladni puding v prahu, kakav v prahu, sladkor, rumenjake, ostro moko in rum. Vse skupaj stepemo v mešanico brez grudic.

7
Končano

Preostalo mleko prelijemo v kozico in segrejemo na štedilniku do vretja. Ko mleko zavre, zmanjšamo temperaturo in mu ob neprestanem mešanju prilijemo pudingovo mešanico.

8
Končano

Kuhamo na nizki temperaturi, da se puding do konca zgosti. Med kuhanjem ves čas mešamo. Puding je dovolj kuhan, ko se preneha zgoščevati, biti pa mora nekoliko gostejši od navadnega pudinga.

9
Končano

Kuhan puding prelijemo v drugo posodo in ga zgoraj pokrijemo s prozorno folijo tako, da se ta dotika površine pudinga. Pustimo, da se na sobni temperaturi popolnoma ohladi.

10
Končano

Maslo damo v posodo in ga stepamo približno 1minuto, da postane kremasto. Med stepanjem mu po 1 minuti postopoma dodajamo ohlajen puding. Ko maslu dodamo ves puding kremo stepamo na najvišji hitrosti še vsaj 5min, da krema naraste in postane penasta.

11
Končano

Navodila za pripravo vaniljevega moussa

Vaniljino mleko, sladkor in bourbon vanilja sladkor segrejemo na štedilniku, da se sladkor raztopi. Mleko lahko segrejete tudi v mikrovalovni pečici. Vročemu mleku primešamo še predhodno namočene in ožete lističe želatine. Na sobni temperaturi pustimo, da se do konca ohladi. (biti mora na otip hladno in še vedno tekoče.

12
Končano

V ločeni posod čvrsto stepemo sladko smetano. Prilijemo ji ohlajeno vaniljevo mleko in narahlo ročno zmešamo v enakomeren penast mousse.

13
Končano

Navodila za pripravo pomarančnega preliva

Pomaranče ožamemo in sok precedimo. Prelijemo ga v kozico, mu dodamo sladkor in pomarančni sladkor ter segrevamo na štedilniku, da se sladkor raztopi.

14
Končano

Odstavimo, primešamo predhodno namočene in ožete lističe želatine ter pustimo, da se na sobni temperaturi ohladi. Prelivamo ga ko je na otip hladen in še vedno tekoč.

15
Končano

Sestavljanje, hlajenje in postrežba

Ohlajen biskvit položimo na dno pekača. Po želji ga namočimo s sladko vodo.

16
Končano

Biskvit čim bolj enakomerno premažemo s čokoladno kremo.

17
Končano

Na kremo enega zraven drugega zložimo Jaffa piškote. Biskvit na piškotih naj bo obrnjen navzdol. Piškote narahlo do polovice potisnemo v kremo.

18
Končano

Piškote prelijemo z avniljevim moussom in ga čim bolj enakomerno raznesemo po pekaču. Hladimo v hladilniku 30min oz. toliko časa, da se mousse zgoraj strdi.

19
Končano

Strjen mousse počasi prelijemo z ohlajenim pomarančnim prelivom.

20
Končano

Hladimo v hladilniku vsaj 8ur pred postrežbo, najbolje čez noč.

21
Končano

Ohlajeno razrežemo na podolgovate rezine ali kocke, po želji še okrasimo in postrežemo.

Pelicious

Milka krofi recept naslovna slika
Prejšnji
Milka krofi
Toblerone torta recept naslovna slika
Naslednji
Toblerone torta
Milka krofi recept naslovna slika
Prejšnji
Milka krofi
Toblerone torta recept naslovna slika
Naslednji
Toblerone torta
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here