• Domov
  • Recepti
  • Malinova torta s kislo smetano in belo čokolado
0 0
Malinova torta s kislo smetano in belo čokolado

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Biskvit
3 Jajca L
90g Sladkor
10g Burbon vanilija sladkor
50g Gladka moka
40g Ostra moka
Mousse s kislo smetano in belo čokolado
170g Bela čokolada
1dl (za prelivanje bele čokolade) Sladka smetana
4 Listi želatine
200g Kisla smetana
2dl (za stepanje) Sladka smetana
Malinov mousse
200g Maline
50g Sladkor
3.5 Listi želatine
2dl Sladka smetana
Malinov preliv
100g Maline
0.5dl Voda
10g Sladkor
2 Listi želatine

Malinova torta s kislo smetano in belo čokolado

  • Sestavine za 8 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Biskvit

  • Mousse s kislo smetano in belo čokolado

  • Malinov mousse

  • Malinov preliv

Navodila

Deli

Malinova torta s kislo smetano in belo čokolado je lahka, osvežilna in hitro pripravljena tortica. V njej se prepletajo sladko- kisli okusi vanilje, kisle smetane, bele čokolade in malin.

Podložena je z mehkim vaniljevim biskvitom. Na njem je plast moussa s kislo smetano in belo čokolado. V sredini jo dopolnjuje še ena plast biskvita. Na vrhu sta plasti malinovega moussa in preliva.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

Količine sestavin v receptu zadostujejo za oba biskvita.

Celotno biskvitno maso razdelimo na dva dela. Pečemo ju v dveh različno velikih pekačih, razlika med njunima premeroma naj bo 4cm. Ker sta biskvita kljub temu dokaj podobne velikosti ju lahko pečete naenkrat. Biskvit vsebuje tudi  sladkor burbonske vanilje, ki vsebuje zrna burbonske vanilje in ima veliko bolj naraven in intenziven okus. Zamenjate ga lahko tudi z navadnim vaniljinim sladkorjem.

Bela čokolada in kisla smetana za pripravo moussa s kislo smetano in belo čokolado naj bosta sobne temperature.

Bela čokolada sobne temperature se bo lepše raztopila v sladki smetani. Sama sem uporabila kar belo čokolado v kapljicah. Če boste za pripravo uporabili belo čokolado v tablici, jo najprej narežite na čim manjše kocke.

Tudi kisla smetana mora biti sobne temperature, zato jo predhodno vzemite iz hladilnika. Če bo kisla smetana premrzla se bo bela čokolada pri vmešavanju zasirila ali strdila.

Maline za malinov mousse in malinov preliv precedite čez cedilo.

Pri tem si lahko pomagate z žlico tako, da maline potisnete navzdol in čez luknjice cedila potisnete vse razen pešk. Če vas peške v torti ne motijo lahko tortico pripravite tudi brez precejanja. Uporabite lahko sveže ali zamrznjene maline.

Količine v receptu so primerne za pekač premera 20cm oz. 8 kosov. Malinova torta s kislo smetano in belo čokolado je visoka 7cm.

Pri preračunavanju kosov in premerov pekača si lahko pomagate z uporabo TORTOPRETVORNIKA.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

 

Koraki

1
Končano

NAVODILA ZA PRIPRAVO BISKVITA

Jajca, bourbon vanilja sladkor in sladkor stepamo 3-6minut, da se jajca spenijo in narastejo. V ločni posodi zmešamo skupaj gladko moko in ostro moko.

2
Končano

Mešanico moke čez cedilo presejemo v spenjena jajca s sladkorjem. Ročno počasi in narahlo zmešamo, da dobimo enakomerno in penasto biskvitno maso.

3
Končano

Dno pekača obložimo s papirjem za peko. Večji pekač nadevamo s 2/3 biskvitne mase. Manjši pekač (4cm manjšega premera kot večji pekač) pa z 1/3 biskvitne mase. Biskvitno maso razporedimo enakomerno in čim bolj naravnost.

4
Končano

Pečemo na 180°. Pečete lahko oba biskvita naenkrat 15minut ali pa vsakega posebej po 15min.

5
Končano

Pečene biskvite pustimo, da se popolnoma ohladijo. Ohlajene z nožem nežno odstranimo od roba in vzamemo iz pekača.

6
Končano

Navodila za pripravo moussa s kislo smetano in belo čokolado

Belo čokolado stresemo v posodo. Če uporabljate čokolado v tablici jo predhodno narežite na manjše koščke. Sladko smetano segrejemo na štedilniku skoraj do vretja. Odstavimo in prelijemo čez belo čokolado. Dodamo še predhodno namočene in ožete lističe želatine. Ročno premešamo, da se vsa čokolada raztopi in se vse sestavine zmešajo skupaj v gladko zmes.

7
Končano

Čokoladno mešanico pustimo, da se na sobni temperaturi ohladi, med hlajenjem jo 1x ali 2x ročno premešamo. Preden nadaljujemo s pripravo moussa mora biti mešanica na otip hladna in še vedno tekoča.

8
Končano

V ohlajeno čokoladno mešanico dodamo kislo smetano, ki naj bo !sobne temperature!. Premešamo do gladkega.

9
Končano

V ločeni posodi stepemo sladko smetano in jo ročno primešamo k preostali zmesi.

10
Končano

Navodila za pripravo malinovega moussa

Maline zmeljemo v pire. Prelijemo jih v kozico in jim primešamo sladkor. Segrevamo na štedilniku do vretja. Ko zavre odstavimo in takoj precedimo čez cedilo. Pri tem si pomagamo z žlico tako, da čez cedilo potisnemo vse razen pešk.

11
Končano

Precejenim malinam dodamo predhodno namočene in ožete lističe želatine. Zmešamo, da se želatina popolnoma raztopi. Na sobni temperaturi pustimo, da se ohladi.

12
Končano

V ločeni posodi čvrsto stepemo sladko smetano. Prilijemo ji ohlajen malinov pire (na otip hladen in še vedno tekoč). Ročno vmešamo v enakomeren mousse.

13
Končano

NAVODILA ZA PRIPRAVO MALINOVEGA PRELIVA

Maline zmeljemo v pire. Prelijemo jih v kozico, jim dodamo vodo in sladkor ter segrevamo na štedilniku do vretja. Ko pire zavre ga odstavimo in enako kot pire za mousse precedimo. Precejenemu pireju primešamo predhodno namočene in ožete lističe želatine. Pustimo, da se preliv na sobni temperaturi ohladi.

14
Končano

SESTAVLJANJE, HLAJENJE IN POSTREŽBA

Tortni pekač obložimo z acetatno folijo. Vanj položimo ohlajen večji biskvit in ga namočimo s prekuhano in ohlajeno sladko vodo (približno 80ml-1dl vode in 1 čajna žlička sladkorja).

15
Končano

Biskvit prelijemo z moussem s kislo smetano in belo čokolado. Zgoraj čim bolj poravnamo.

16
Končano

Na sredino moussa nežno položimo manjši biskvit. Hladimo v hladilniku 20min oz. toliko časa, da se mousse strdi.

17
Končano

Manjši biskvit namočimo s sladko vodo. Pri temu pazimo, da voda ne teče po moussu pod biskvitom.

18
Končano

Prelijemo z malinovim moussem. Poravnamo in hladimo v hladilniku 40min oz. toliko časa, da se mousse strdi.

19
Končano

Ohlajeno torto prelijemo še z malinovim prelivom.

20
Končano

Tortico hladimo v hladilniku vsaj 6ur pred postrežbo.

21
Končano

Z ohlajene torte odstranimo pekač in acetatno folijo.

22
Končano

Po želji tortico še okrasimo, razrežemo in postrežemo.

Pelicious

Raffaello v kozarcu recept naslovna slika
Prejšnji
Raffaello v kozarcu
Oreo mafini recept naslovna slika
Naslednji
Oreo mafini
Raffaello v kozarcu recept naslovna slika
Prejšnji
Raffaello v kozarcu
Oreo mafini recept naslovna slika
Naslednji
Oreo mafini
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here