Sestavine
-
Biskvit
-
3 Jajca L
-
90g Sladkor
-
10g Burbon vanilija sladkor
-
50g Gladka moka
-
40g Ostra moka
-
Mousse s kislo smetano in belo čokolado
-
170g Bela čokolada
-
1dl (za prelivanje bele čokolade) Sladka smetana
-
4 Listi želatine
-
200g Kisla smetana
-
2dl (za stepanje) Sladka smetana
-
Malinov mousse
-
200g Maline
-
50g Sladkor
-
3.5 Listi želatine
-
2dl Sladka smetana
-
Malinov preliv
-
100g Maline
-
0.5dl Voda
-
10g Sladkor
-
2 Listi želatine
Navodila
Malinova torta s kislo smetano in belo čokolado je lahka, osvežilna in hitro pripravljena tortica. V njej se prepletajo sladko- kisli okusi vanilje, kisle smetane, bele čokolade in malin.
Podložena je z mehkim vaniljevim biskvitom. Na njem je plast moussa s kislo smetano in belo čokolado. V sredini jo dopolnjuje še ena plast biskvita. Na vrhu sta plasti malinovega moussa in preliva.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
Količine sestavin v receptu zadostujejo za oba biskvita.
Celotno biskvitno maso razdelimo na dva dela. Pečemo ju v dveh različno velikih pekačih, razlika med njunima premeroma naj bo 4cm. Ker sta biskvita kljub temu dokaj podobne velikosti ju lahko pečete naenkrat. Biskvit vsebuje tudi sladkor burbonske vanilje, ki vsebuje zrna burbonske vanilje in ima veliko bolj naraven in intenziven okus. Zamenjate ga lahko tudi z navadnim vaniljinim sladkorjem.
Bela čokolada in kisla smetana za pripravo moussa s kislo smetano in belo čokolado naj bosta sobne temperature.
Bela čokolada sobne temperature se bo lepše raztopila v sladki smetani. Sama sem uporabila kar belo čokolado v kapljicah. Če boste za pripravo uporabili belo čokolado v tablici, jo najprej narežite na čim manjše kocke.
Tudi kisla smetana mora biti sobne temperature, zato jo predhodno vzemite iz hladilnika. Če bo kisla smetana premrzla se bo bela čokolada pri vmešavanju zasirila ali strdila.
Maline za malinov mousse in malinov preliv precedite čez cedilo.
Pri tem si lahko pomagate z žlico tako, da maline potisnete navzdol in čez luknjice cedila potisnete vse razen pešk. Če vas peške v torti ne motijo lahko tortico pripravite tudi brez precejanja. Uporabite lahko sveže ali zamrznjene maline.
Količine v receptu so primerne za pekač premera 20cm oz. 8 kosov. Malinova torta s kislo smetano in belo čokolado je visoka 7cm.
Pri preračunavanju kosov in premerov pekača si lahko pomagate z uporabo TORTOPRETVORNIKA.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
NAVODILA ZA PRIPRAVO BISKVITA |
2
Končano
|
|
3
Končano
|
|
4
Končano
|
Pečemo na 180°. Pečete lahko oba biskvita naenkrat 15minut ali pa vsakega posebej po 15min. |
5
Končano
|
Pečene biskvite pustimo, da se popolnoma ohladijo. Ohlajene z nožem nežno odstranimo od roba in vzamemo iz pekača. |
6
Končano
|
Navodila za pripravo moussa s kislo smetano in belo čokoladoBelo čokolado stresemo v posodo. Če uporabljate čokolado v tablici jo predhodno narežite na manjše koščke. Sladko smetano segrejemo na štedilniku skoraj do vretja. Odstavimo in prelijemo čez belo čokolado. Dodamo še predhodno namočene in ožete lističe želatine. Ročno premešamo, da se vsa čokolada raztopi in se vse sestavine zmešajo skupaj v gladko zmes. |
7
Končano
|
Čokoladno mešanico pustimo, da se na sobni temperaturi ohladi, med hlajenjem jo 1x ali 2x ročno premešamo. Preden nadaljujemo s pripravo moussa mora biti mešanica na otip hladna in še vedno tekoča. |
8
Končano
|
|
9
Končano
|
|
10
Končano
|
Navodila za pripravo malinovega moussa |
11
Končano
|
|
12
Končano
|
|
13
Končano
|
NAVODILA ZA PRIPRAVO MALINOVEGA PRELIVAMaline zmeljemo v pire. Prelijemo jih v kozico, jim dodamo vodo in sladkor ter segrevamo na štedilniku do vretja. Ko pire zavre ga odstavimo in enako kot pire za mousse precedimo. Precejenemu pireju primešamo predhodno namočene in ožete lističe želatine. Pustimo, da se preliv na sobni temperaturi ohladi. |
14
Končano
|
SESTAVLJANJE, HLAJENJE IN POSTREŽBA |
15
Končano
|
|
16
Končano
|
|
17
Končano
|
Manjši biskvit namočimo s sladko vodo. Pri temu pazimo, da voda ne teče po moussu pod biskvitom. |
18
Končano
|
|
19
Končano
|
|
20
Končano
|
Tortico hladimo v hladilniku vsaj 6ur pred postrežbo. |
21
Končano
|
Z ohlajene torte odstranimo pekač in acetatno folijo. |
22
Končano
|
Po želji tortico še okrasimo, razrežemo in postrežemo. |