Sestavine
-
Biskvit
-
3 Jajca
-
100g Sladkor
-
70g Gladka moka
-
10g Kakav v prahu
-
1 jedilna žlica (10ml) Olje
-
0.5 Pecilni prašek
-
Vaniljina krema
-
6dl Mleko
-
3 Vaniljin puding v prahu
-
170g Sladkor
-
220g Maslo
-
1dl Sladka smetana
-
4 Lističi želatine
-
250g Čokoladne bananice
-
Preliv
-
125g Čokolada za kuhanje
-
50g Maslo
-
2 jedilni žlici (20ml) Olje
Navodila
Rezine s čokoladnimi bananicami so sočne in kremaste. Posebej pa bojo očarale tiste, ki so bolj “čokoholiške” narave.
Sestavljene so iz kakavovega biskvita, vaniljine kreme s čokoladnimi bananicami v sredini in čokoladnega preliva na vrhu.
Recept je zaradi večje preglednosti razdeljen po plasteh iz katerih so rezine s čokoladnimi bananicami sestavljene. Za najhitrejšo pripravo s čim manj nepotrebnega čakanja pa vam priporočam, da se jih lotite po naslednjem zaporedju:
- Namočite želatino in si pripravite maslo za kremo
- Skuhajte vaniljin puding, dodajte mu maslo in želatino ter pustite, da se ohladi
- Prekuhajte sladko vodo in pustite, da se ohladi
- Specite biskvit in pustite, da se ohladi
- Pripravite čokoladni preliv
- Stepite smetano za kremo in kremo dokončajte
- Rezine sestavite in ohladite
- Prelijte s prelivom
Za manj zmede si lahko sestavine, ki ste jih že dodali in korake, ki ste jih opravili odkljukate s klikom na krogec zraven sestavine oz. koraka.
Recept je primeren za pekač velikosti 25x35cm oz. 18 rezin. Za večje velikosti pekača si lahko količine sestavin prilagodite na vrhu okvirčka s sestavinami.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo biskvitaRumenjake in beljake ločimo. |
2
Končano
|
Beljake stepemo v čvrst sneg. |
3
Končano
|
V ločeni posodi penasto stepemo rumenjake in sladkor, da rumenjaki narastejo. Dodamo olje, moko, kakav in pecilni prašek ter zmešamo v enakomerno zmes. |
4
Končano
|
Zmesi narahlo, ročno primešamo beljakov sneg. Ker je zmes rumenjakov in ostalih sestavin bolj trda najprej vmešajte polovico beljakov, da maso razredčite, nato primešajte še drugo polovico beljakov. |
5
Končano
|
Pekač na tanko premažemo z oljem in ga na tanko posujemo z moko. Višek moke, ki se ne sprime za olje stresite iz pekača. Pečenega biskvita vam tako ne bo treba jemati iz pekača. |
6
Končano
|
V pekač nato prelijte biskvitno maso in jo enakomerno razporedite po pekaču. |
7
Končano
|
Pecite 10-12 minut na 180° brez ventilacije. |
8
Končano
|
Pečen biskvit pustite, da se popolnoma ohladi. |
9
Končano
|
Navodila za pripravo vaniljine kremeV 2 dl mleka zmešamo puding in sladkor. (Pri večjih oz. manjših količinah sestavin uporabite sorazmerno večji oz. manjši del mleka.) |
10
Končano
|
4 dl mleka zavremo na štedilniku, Vrelemu mleku prilijemo mešanico sladkorja, pudinga in mleka. Kuhamo na zmernem ognju, da se puding do konca zgosti . Med kuhanjem ves čas mešamo. |
11
Končano
|
Kuhan puding odstavimo z ognja in mu takoj primešamo na kocke narezano hladno maslo. Nato primešamo še vnaprej namočene in ožete lističe želatine. |
12
Končano
|
Puding takoj prelijemo v skledo in ga pokrijemo s prozorno folijo za živila tako, da se folija dotika povrhnjice pudinga. Pustimo, na sobni temperaturi, da se popolnoma ohladi. |
13
Končano
|
Ohlajen puding premiksamo, da se maslo v njem speni (približno 10-15min na najvišji hitrosti). Če opazite, da se maslo v kremi med mešanjem ne peni, krema ni dovolj ohlajena. Na hitro jo lahko še dodatno ohladite tako, da jo za nekaj minut postavite v skrinjo ali hladilnik. Krema mora bit gosta ampak ne trda. |
14
Končano
|
V ločeni posodi čvrsto stepemo sladko smetano. |
15
Končano
|
Stepeno sladko smetano nato ročno primešamo k spenjenemu pudingu z maslom. |
16
Končano
|
Navodila za pripravo prelivaČokolado, maslo in olje raztopimo nad soparo. |
17
Končano
|
Sestavljanje, hlajenje in postrežbaBiskvit po žeji namočimo z 2-3dl prekuhane in ohlajene sladke vode. |
18
Končano
|
Polovico kreme enakomerno premažemo čez biskvit. |
19
Končano
|
Na kremo eno zraven druge v razmiku 0,5cm položimo čokoladne bananice. |
20
Končano
|
Premažemo z drugo polovico kreme in jo po vrhu lepo pogladimo in poravnamo. Hladimo v hladilniku 45min-1h. |
21
Končano
|
Čez nekoliko ohlajeno kremo zlijemo mlačen (ne vroč) čokoladni preliv. |
22
Končano
|
Hladimo v hladilniku 6-8ur pred postrežbo. |
23
Končano
|
Ohlajeno narežemo na kocke, po želji okrasimo in postrežemo. |