Sestavine
- 
                                          
Biskvit
 - 
                                          3 Jajca
 - 
                                          100g Sladkor
 - 
                                          70g Gladka moka
 - 
                                          10g Kakav v prahu
 - 
                                          1 jedilna žlica (10ml) Olje
 - 
                                          0.5 Pecilni prašek
 - 
                                          
Vaniljina krema
 - 
                                          6dl Mleko
 - 
                                          3 Vaniljin puding v prahu
 - 
                                          170g Sladkor
 - 
                                          220g Maslo
 - 
                                          1dl Sladka smetana
 - 
                                          4 Lističi želatine
 - 
                                          250g Čokoladne bananice
 - 
                                          
Preliv
 - 
                                          125g Čokolada za kuhanje
 - 
                                          50g Maslo
 - 
                                          2 jedilni žlici (20ml) Olje
 
Navodila
Rezine s čokoladnimi bananicami so sočne in kremaste. Posebej pa bojo očarale tiste, ki so bolj “čokoholiške” narave.
Sestavljene so iz kakavovega biskvita, vaniljine kreme s čokoladnimi bananicami v sredini in čokoladnega preliva na vrhu.
Recept je zaradi večje preglednosti razdeljen po plasteh iz katerih so rezine s čokoladnimi bananicami sestavljene. Za najhitrejšo pripravo s čim manj nepotrebnega čakanja pa vam priporočam, da se jih lotite po naslednjem zaporedju:
- Namočite želatino in si pripravite maslo za kremo
 - Skuhajte vaniljin puding, dodajte mu maslo in želatino ter pustite, da se ohladi
 - Prekuhajte sladko vodo in pustite, da se ohladi
 - Specite biskvit in pustite, da se ohladi
 - Pripravite čokoladni preliv
 - Stepite smetano za kremo in kremo dokončajte
 - Rezine sestavite in ohladite
 - Prelijte s prelivom
 
Za manj zmede si lahko sestavine, ki ste jih že dodali in korake, ki ste jih opravili odkljukate s klikom na krogec zraven sestavine oz. koraka.
Recept je primeren za pekač velikosti 25x35cm oz. 18 rezin. Za večje velikosti pekača si lahko količine sestavin prilagodite na vrhu okvirčka s sestavinami.

Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
| 
                       1 
                        Končano 
                         | 
                    
                                              Navodila za pripravo biskvitaRumenjake in beljake ločimo.  | 
                  
| 
                       2 
                        Končano 
                         | 
                    
                                             Beljake stepemo v čvrst sneg.  | 
                  
| 
                       3 
                        Končano 
                         | 
                    
                                             V ločeni posodi penasto stepemo rumenjake in sladkor, da rumenjaki narastejo. Dodamo olje, moko, kakav in pecilni prašek ter zmešamo v enakomerno zmes.  | 
                  
| 
                       4 
                        Končano 
                         | 
                    
                                             Zmesi narahlo, ročno primešamo beljakov sneg. Ker je zmes rumenjakov in ostalih sestavin bolj trda najprej vmešajte polovico beljakov, da maso razredčite, nato primešajte še drugo polovico beljakov.  | 
                  
| 
                       5 
                        Končano 
                         | 
                    
                                             Pekač na tanko premažemo z oljem in ga na tanko posujemo z moko. Višek moke, ki se ne sprime za olje stresite iz pekača. Pečenega biskvita vam tako ne bo treba jemati iz pekača.  | 
                  
| 
                       6 
                        Končano 
                         | 
                    
                                             V pekač nato prelijte biskvitno maso in jo enakomerno razporedite po pekaču.  | 
                  
| 
                       7 
                        Končano 
                         | 
                    
                                             Pecite 10-12 minut na 180° brez ventilacije.  | 
                  
| 
                       8 
                        Končano 
                         | 
                    
                                             Pečen biskvit pustite, da se popolnoma ohladi.  | 
                  
| 
                       9 
                        Končano 
                         | 
                    
                                              Navodila za pripravo vaniljine kremeV 2 dl mleka zmešamo puding in sladkor. (Pri večjih oz. manjših količinah sestavin uporabite sorazmerno večji oz. manjši del mleka.)  | 
                  
| 
                       10 
                        Končano 
                         | 
                    
                                             4 dl mleka zavremo na štedilniku, Vrelemu mleku prilijemo mešanico sladkorja, pudinga in mleka. Kuhamo na zmernem ognju, da se puding do konca zgosti . Med kuhanjem ves čas mešamo.  | 
                  
| 
                       11 
                        Končano 
                         | 
                    
                                             Kuhan puding odstavimo z ognja in mu takoj primešamo na kocke narezano hladno maslo. Nato primešamo še vnaprej namočene in ožete lističe želatine.  | 
                  
| 
                       12 
                        Končano 
                         | 
                    
                                             Puding takoj prelijemo v skledo in ga pokrijemo s prozorno folijo za živila tako, da se folija dotika povrhnjice pudinga. Pustimo, na sobni temperaturi, da se popolnoma ohladi.  | 
                  
| 
                       13 
                        Končano 
                         | 
                    
                                             Ohlajen puding premiksamo, da se maslo v njem speni (približno 10-15min na najvišji hitrosti). Če opazite, da se maslo v kremi med mešanjem ne peni, krema ni dovolj ohlajena. Na hitro jo lahko še dodatno ohladite tako, da jo za nekaj minut postavite v skrinjo ali hladilnik. Krema mora bit gosta ampak ne trda.  | 
                  
| 
                       14 
                        Končano 
                         | 
                    
                                             V ločeni posodi čvrsto stepemo sladko smetano.  | 
                  
| 
                       15 
                        Končano 
                         | 
                    
                                             Stepeno sladko smetano nato ročno primešamo k spenjenemu pudingu z maslom.  | 
                  
| 
                       16 
                        Končano 
                         | 
                    
                                              Navodila za pripravo prelivaČokolado, maslo in olje raztopimo nad soparo.  | 
                  
| 
                       17 
                        Končano 
                         | 
                    
                                              Sestavljanje, hlajenje in postrežbaBiskvit po žeji namočimo z 2-3dl prekuhane in ohlajene sladke vode.  | 
                  
| 
                       18 
                        Končano 
                         | 
                    
                                             Polovico kreme enakomerno premažemo čez biskvit.  | 
                  
| 
                       19 
                        Končano 
                         | 
                    
                                             Na kremo eno zraven druge v razmiku 0,5cm položimo čokoladne bananice.  | 
                  
| 
                       20 
                        Končano 
                         | 
                    
                                             Premažemo z drugo polovico kreme in jo po vrhu lepo pogladimo in poravnamo. Hladimo v hladilniku 45min-1h.  | 
                  
| 
                       21 
                        Končano 
                         | 
                    
                                             Čez nekoliko ohlajeno kremo zlijemo mlačen (ne vroč) čokoladni preliv.  | 
                  
| 
                       22 
                        Končano 
                         | 
                    
                                             Hladimo v hladilniku 6-8ur pred postrežbo.  | 
                  
| 
                       23 
                        Končano 
                         | 
                    
                                             Ohlajeno narežemo na kocke, po želji okrasimo in postrežemo.  | 
                  




                
                



