0 0
Rezine s čokoladnimi bananicami

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Biskvit
3 Jajca
100g Sladkor
70g Gladka moka
10g Kakav v prahu
1 jedilna žlica (10ml) Olje
0.5 Pecilni prašek
Vaniljina krema
6dl Mleko
3 Vaniljin puding v prahu
170g Sladkor
220g Maslo
1dl Sladka smetana
4 Lističi želatine
250g Čokoladne bananice
Preliv
125g Čokolada za kuhanje
50g Maslo
2 jedilni žlici (20ml) Olje

Rezine s čokoladnimi bananicami

za pekač velikosti 25x 35 cm

  • Sestavine za 18 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Biskvit

  • Vaniljina krema

  • Preliv

Navodila

Deli

Rezine s čokoladnimi bananicami so sočne in kremaste. Posebej pa bojo očarale tiste, ki so bolj “čokoholiške” narave.

Sestavljene so iz kakavovega biskvita, vaniljine kreme s čokoladnimi bananicami v sredini in čokoladnega preliva na vrhu.

Recept je zaradi večje preglednosti razdeljen po plasteh iz katerih so rezine s čokoladnimi bananicami sestavljene. Za najhitrejšo pripravo s čim manj nepotrebnega čakanja pa vam priporočam, da se jih lotite po naslednjem zaporedju:

  • Namočite želatino in si pripravite maslo za kremo
  • Skuhajte vaniljin puding, dodajte mu maslo in želatino ter pustite, da se ohladi
  • Prekuhajte sladko vodo in pustite, da se ohladi
  • Specite biskvit in pustite, da se ohladi
  • Pripravite čokoladni preliv
  • Stepite smetano za kremo in kremo dokončajte
  • Rezine sestavite in ohladite
  • Prelijte s prelivom

Za manj zmede si lahko sestavine, ki ste jih že dodali in korake, ki ste jih opravili odkljukate s klikom na krogec zraven sestavine oz. koraka.

Recept je primeren za pekač velikosti 25x35cm oz. 18 rezin. Za večje velikosti pekača si lahko količine sestavin prilagodite na vrhu okvirčka s sestavinami.

Rezine s čokoladnimi bananicami slika sredina recept

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo biskvita

Rumenjake in beljake ločimo.

2
Končano

Beljake stepemo v čvrst sneg.

3
Končano

V ločeni posodi penasto stepemo rumenjake in sladkor, da rumenjaki narastejo. Dodamo olje, moko, kakav in pecilni prašek ter zmešamo v enakomerno zmes.

4
Končano

Zmesi narahlo, ročno primešamo beljakov sneg. Ker je zmes rumenjakov in ostalih sestavin bolj trda najprej vmešajte polovico beljakov, da maso razredčite, nato primešajte še drugo polovico beljakov.

5
Končano

Pekač na tanko premažemo z oljem in ga na tanko posujemo z moko. Višek moke, ki se ne sprime za olje stresite iz pekača. Pečenega biskvita vam tako ne bo treba jemati iz pekača.
Pekač lahko obložite tudi s papirjem za peko, vendar boste potem morali pečen biskvit vzeti iz pekača in odstraniti papir.

6
Končano

V pekač nato prelijte biskvitno maso in jo enakomerno razporedite po pekaču.

7
Končano

Pecite 10-12 minut na 180° brez ventilacije.

8
Končano

Pečen biskvit pustite, da se popolnoma ohladi.

9
Končano

Navodila za pripravo vaniljine kreme

V 2 dl mleka zmešamo puding in sladkor. (Pri večjih oz. manjših količinah sestavin uporabite sorazmerno večji oz. manjši del mleka.)

10
Končano

4 dl mleka zavremo na štedilniku, Vrelemu mleku prilijemo mešanico sladkorja, pudinga in mleka. Kuhamo na zmernem ognju, da se puding do konca zgosti . Med kuhanjem ves čas mešamo.

11
Končano

Kuhan puding odstavimo z ognja in mu takoj primešamo na kocke narezano hladno maslo. Nato primešamo še vnaprej namočene in ožete lističe želatine.

12
Končano

Puding takoj prelijemo v skledo in ga pokrijemo s prozorno folijo za živila tako, da se folija dotika povrhnjice pudinga. Pustimo, na sobni temperaturi, da se popolnoma ohladi.

13
Končano

Ohlajen puding premiksamo, da se maslo v njem speni (približno 10-15min na najvišji hitrosti). Če opazite, da se maslo v kremi med mešanjem ne peni, krema ni dovolj ohlajena. Na hitro jo lahko še dodatno ohladite tako, da jo za nekaj minut postavite v skrinjo ali hladilnik. Krema mora bit gosta ampak ne trda.

14
Končano

V ločeni posodi čvrsto stepemo sladko smetano.

15
Končano

Stepeno sladko smetano nato ročno primešamo k spenjenemu pudingu z maslom.

16
Končano

Navodila za pripravo preliva

Čokolado, maslo in olje raztopimo nad soparo.

17
Končano

Sestavljanje, hlajenje in postrežba

Biskvit po žeji namočimo z 2-3dl prekuhane in ohlajene sladke vode.

18
Končano

Polovico kreme enakomerno premažemo čez biskvit.

19
Končano

Na kremo eno zraven druge v razmiku 0,5cm položimo čokoladne bananice.

20
Končano

Premažemo z drugo polovico kreme in jo po vrhu lepo pogladimo in poravnamo. Hladimo v hladilniku 45min-1h.

21
Končano

Čez nekoliko ohlajeno kremo zlijemo mlačen (ne vroč) čokoladni preliv.

22
Končano

Hladimo v hladilniku 6-8ur pred postrežbo.

23
Končano

Ohlajeno narežemo na kocke, po želji okrasimo in postrežemo.

admin

Makovi piškoti z belo čokolado slika recept naslovna
Prejšnji
Makovi piškoti z belo čokolado
Pita z jabolki in orehi recept naslovna
Naslednji
Pita z jabolki in orehi
Makovi piškoti z belo čokolado slika recept naslovna
Prejšnji
Makovi piškoti z belo čokolado
Pita z jabolki in orehi recept naslovna
Naslednji
Pita z jabolki in orehi

Komentiraj

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here