Sestavine
-
Piškotna podlaga
-
350g Masleni piškoti
-
3 jedilne žlice oz. po okusu Rum
-
1.5dl Mleko
-
80g Maslo
-
Čokoladni mousse
-
300g Čokolada za kuhanje
-
4dl Sladka smetana
-
Kokosov mousse
-
300g Gosto kokosovo mleko (v pločevinki)
-
5.5 Listi želatine
-
130g Sladkor v prahu
-
80g Kokosova moka
-
4dl Sladka smetana
Navodila
V vročih poletnih dneh si večina najraje privošči lahke in osvežilne sladice. Rum čokos kocke brez peke so zato popolna poletna sladica. So hitro in enostavno pripravljene, brez prižiganja pečice. Ker za pripravo ne potrebujete nobenih posebnih pripomočkov, jih z lahkoto pripravite tudi na dopustu.
Sestavljene so iz mehke piškotne podlage z rumom, čokoladnega moussa in lahkega kokosovega moussa.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
Piškotna podlaga poleg masla vsebuje tudi mleko. Ohlajena je zato bolj mehka, sočna in se lažje razreže. Rum v piškotni podlagi popestri in dopolni okus kokosovega moussa. Ta je pripravljen iz gostega kokosovega mleka, ki ima malo bolj poseben (in božanski) okus. Okus gostega kokosovega mleka spominja na mešanico okusov kokosa in oreščkov. V kombinaciji s čokolado se odlično poda k okusu ruma.
Vem, da marsikdo izmed vas ruma ne mara.V tem primeru ga lahko izpustite ali zamenjate s kakšnim drugim likerjem, npr. s čokoladnim, kokosovim, lešnikovim ali baileys likerjem. V vsakem primeru likerje in rum dodajajte po svojem okusu.
Gosto kokosovo mleko lahko kupite v vseh bolje založenih trgovinah. Pakirano je v pločevinkah. Najdete ga na policah med azijsko hrano ali nasproti hladilnikov med ostalimi mlečnimi izdelki. Da ga boste v trgovinah lažje našli sem sliko embalaže dodala tudi med korake za pripravo sladice spodaj.
Količine v receptu zadostujejo za pekač velikosti 30x20cm oz 20 kock.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo piškotne podlage |
2
Končano
|
|
3
Končano
|
Navodila za pripravo čokoladnega moussa |
4
Končano
|
|
5
Končano
|
|
6
Končano
|
Navodila za pripravo kokosovega moussa |
7
Končano
|
|
8
Končano
|
Liste želatine namočimo v hladni vodi, da se zmehčajo. Nato jih ožamemo in skupaj z 2 žlicama kokosovega mleka raztopimo nad soparo. |
9
Končano
|
Raztopljeno želatino primešamo k spenjenemu kokosovemu mleku. |
10
Končano
|
|
11
Končano
|
|
12
Končano
|
Sestavljanje, hlajenje in postrežba |
13
Končano
|
|
14
Končano
|
|
15
Končano
|
Hladimo v hladilniku vsaj 8ur pred postrežbo. |
16
Končano
|
Ohlajeno razrežemo na kocke, po želji okrasimo in postrežemo. |