Sestavine
-
Testo
-
130g Maslo sobne temperature
-
90g Sladkor v prahu
-
1 Jajca L
-
2 Rumenjaki
-
180g Gladka moka
-
20g Kakav v prahu
-
0.5 Pecilni prašek
-
Sredica
-
80-100g Marelična marmelada
-
Preliv in posip
-
100g Čokolada za kuhanje
-
30g Čokoladne mrvice
Navodila
Sacher piškoti so še eden izmed mojih čokoholiških podvigov. Kakavovi piškoti, obliti s čokolado in polnjeni z marelično marmelado imajo tipičen Sacherjem grenkasto- sladek okus. Priprava je enostavna, piškotki pa so veliko dlje obstojni kot tortica.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)
V navodilih spodaj je naveden tudi enostaven postopek za tempiranje čokolade brez termometra. Obliv na piškotih bo tako odporen tudi na poletne temperature. Iz količin v receptu lahko izrežete 35 manjših piškotov (70 vseh skupaj). Količine sestavin si lahko prilagodite na vrhu okvirčka s sestavinami.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo testaIz vseh sestavin zmešamo gladko testo. |
2
Končano
|
Testo sploščimo, ovijemo v prozorno folijo za živila in ga hladimo v hladilniku vsaj 1uro oz. dokler testo ni dovolj trdno, da lahko oblikujete. |
3
Končano
|
Ohlajeno testo na pomokani površini razvaljamo na 3mm debelo. |
4
Končano
|
Iz polovice testa izrežemo piškote brez luknjice. Iz druge polovice testa pa piškote z luknjico. |
5
Končano
|
|
6
Končano
|
Piškote pečemo 8min na 180°. |
7
Končano
|
Pečene piškote pustimo, da se nekoliko ohladijo preden jih vzamemo iz pekača. |
8
Končano
|
Navodila za pripravo preliva70g čokolade raztopimo nad soparo. Preostalih 30g čokolade razrežemo na manjše koščke. |
9
Končano
|
Stopljeno čokolado odstavimo iz pare in ji primešamo narezano čokolado. Premešamo, da se koščki čokolade raztopijo. Vso čokolado nato za 30 sekund ponovno postavimo nad soparo. Po 30 sekundah odstavimo. |
10
Končano
|
Prelivanje, sestavljanje in dekoracijaTempirano čokolado prelijemo v ožjo posodo (za lažje tunkanje pikotkov). |
11
Končano
|
Piškote z luknjicami do polovice potunkamo v čokolado in počakamo da odvečna čokolada odteče z njih (pomagate si lahko tudi z zobotrebcem in višek čokolade z zadnje strani in spodnjega roba piškota narahlo postrgate s piškotov). Oblite piškote nato polagamo na papir za peko. Potresemo jih s čokoladnimi mrvicami in pustimo, da se čokolada popolnoma posuši. |
12
Končano
|
Marelično marmelado dobro premešamo, da postane bolj redka. Nanesemo jo na piškote brez luknjic. Te nato prekrijemo z oblitimi in posušenimi piškoti z luknjicami. Narahlo pritisnemo skupaj. |
13
Končano
|
Piškotke lahko hranite na odprtem ali v zaprti posodi. |