Sestavine
-
Makov biskvit
-
3 Beljaki (iz jajc velikosti L)
-
5 jedilnih žlic Voda
-
70g Sladkor
-
1 Vaniljin sladkor
-
40g Gladka moka
-
4g Pecilni prašek
-
35g Mleti mak
-
30ml Olje
-
Skutina krema
-
700g Skuta
-
130g Sladkor v prahu
-
1 jedilna žlica Vaniljeva aroma
-
1.5dl Sladka smetana
-
3.5 listi Listi želatine
-
270g Marelice
-
Limonin biskvit
-
3 Jajca
-
1 jedilna žlica Voda
-
70g Sladkor
-
60g Gladka moka
-
1 čajna žlička (oz. po okusu) Nastrgana limonina lupina
-
Dodatno
-
Sladkorni posip po želji
Navodila
Skutine rezine z marelicami in makom so lahke, sočne in nebeško mehke. Sestavljene so iz treh plasti, polnih različnih okusov kot so skuta, vanilja, marelice, mak in limona. Vsi okusi se med seboj dopolnjujejo in povezujejo v svežo, sladko- kislo in osvežilno celoto. Ker vsebujejo nekoliko več beljakov kot rumenjakov, so tudi odlična ideja kako porabiti odvečne beljake.
Za lepši izgled lahko rezine na koncu posujete s sladkorjem v prahu ali nanje nabrizgate stepeno sladko smetano ter jih okrasite s krhlji marelic. Sama sem jih pripravljala po novoletnih praznikih, ko smo vsi že malo naveličani sladkorja. Zato jih nisem želela dodatno sladkati še z dekoracijo.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
Podlaga je narejena iz beljakovega biskvita z makom.
Ta je že sam po sebi zelo sočen in puhast. Pripravite ga z nežnim vmešavanjem suhih sestavin v stepen beljakov sneg s sladkorjem. Da bo biskvit še bolj okusen in rahel vam priporočam, da mak pred uporabo še enkrat zmeljite v mlinčku za kavo.
Puhasta skutina krema v sredini vsebuje plast na kocke narezanih marelic.
Uporabite lahko sveže ali vložene marelice. Preden jih položite na kremo jih dobro osušite s papirnato brisačko. Skutina krema je namreč zelo mehka in puhasta. Odvečen sok iz marelic jo lahko hitro razmoči in podre stabilnost sladice.
Rezine so na vrhu pokrite še z rahlim limoninim biskvitom.
Prijetno limonino aromo mu daje nastrgana limonina lupinica. Biskvit lahko po želji na koncu še malce navlažite s sladko vodo. Namočen biskvit se lepše razreže.
Količine v receptu za skutine rezine z marelicami in makom zadoščajo za pekač velikosti 20×30 cm oz. za približno 20 rezin.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo makovega biskvita |
2
Končano
|
|
3
Končano
|
|
4
Končano
|
|
5
Končano
|
|
6
Končano
|
Navodila za pripravo skutine kreme |
7
Končano
|
|
8
Končano
|
|
9
Končano
|
|
10
Končano
|
|
11
Končano
|
Navodila za pripravo limoninega biskvita |
12
Končano
|
|
13
Končano
|
|
14
Končano
|
Biskvit pečemo v pečici na 180° približno 12minut. |
15
Končano
|
|
16
Končano
|
Sestavljanje, hlajenje in postrežba |
17
Končano
|
|
18
Končano
|
|
19
Končano
|
Hladimo v hladilniku vsaj 6ur pred postrežbo. |
20
Končano
|
Ohlajeno sladico narežemo na podolgovate rezine, po želji po vrhu posujemo s sladkorjem v prahu ali okrasimo s stepeno sladko smetano. |