Sestavine
-
Beljakov biskvit
-
2 (60g) Beljaka
-
80g Sladkorja
-
90g Gladke moke
-
10g Kakava v prahu
-
1dl Mleka
-
0,5dl Olja
-
0,5 Pecilnega praška
-
Krema iz čokoladnih jajčk
-
250g Čokoladnih jajčk
-
2dl Sladke smetane
-
150g Mascarpone sira
-
Vanilijeva krema
-
Polovica Stroka vanilije ali 1 žlica vanilijeve arome
-
2dl Sladke smetane
-
40g Sladkorja v prahu
-
1 Vanilijev sladkor
-
100g Mascarpone sira
-
Preliv
-
100g Čokoladnih jajčk
-
0,5dl Sladke smetane
-
Za namakanje biskvita
-
0,5dl Vode
-
1 čajna žlica Sladkorja
Navodila
Sočna, puhasta in nebeško okusna torta s čokoladnimi jajčki je odlična izbira za popestritev velikonočno obložene mize, super ideja kako porabiti čokoladna jajčka in zajčke, ki ostanejo po praznikih ali pa fenomenalen izgovor zakaj pojesti 300g čokoladnih jajčk naenkrat. 🙂
Ker nam med prazniki ponavadi ostajajo tudi beljaki od potic, pa biskvit ne vsebuje rumenjakov.
Mojim receptom lahko slediš tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)
Vse moje recepte pa najdeš TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo biskvitaBeljake s sladkorjem stepemo v čvrst sneg |
2
Končano
|
V ločeni posodi zmešamo skupaj moko, kakav, mleko, olje in pecilni prašek. Zmesi ročno narahlo primešamo beljakov sneg. |
3
Končano
|
Pečemo v s peki papirjem obloženem pekaču 25min na 180° brez ventilacije. |
4
Končano
|
Pečen biskvit pustimo, da se popolnoma ohladi. |
5
Končano
|
Navodila za pripravo sladke vodeVodo in sladkor zavremo in pustimo, da se ohladi. |
6
Končano
|
Ohlajen biskvit vzamemo iz pekača. |
7
Končano
|
Pekač obložimo z acetatno folijo. |
8
Končano
|
Biskvit položimo nazaj v pekač in ga enakomerno namočimo s sladko vodo. |
9
Končano
|
Navodila za pripravo kreme iz čokoladnih jajčkSegrejemo sladko smetano (tik pred vretjem, ne sme pa biti vrela) in jo prelijemo čez čokoladna jajčka. Počakamo 1 minuto, da se jajčka začnejo topiti in nato mešamo, da se jajčka v smetani popolnoma raztopijo. Ohladimo v hladilniku do mrzlega. |
10
Končano
|
Ohlajeno čokoladno zmes z električnim mešalcem premiksamo, da se smetana speni. |
11
Končano
|
Dodamo mascarpone in miksamo, da krema postane lepo čvrsta. Pri miksanju pazite, da kreme ne premešate preveč. |
12
Končano
|
Kremo nato premažite čez namočen biskvit. Med pripravo vanilijeve kreme naj torta počiva v hladilniku. |
13
Končano
|
Navodila za pripravo vanilijeve kremePol stroka vanilije prerežemo na pol, postrgamo sredico in jo dodamo v sladko smetano. Če boste kremo delali z vanilijevo aromo jo dodajte v smetano. Vanilijo v receptu lahko tudi preskočite. |
14
Končano
|
Smetano z vanilijo stepite do čvrstega. |
15
Končano
|
Vmešajte mascarpone, sladkor v prahu in vanilijev sladkor. |
16
Končano
|
3/4 kreme premažite čez čokoladno kremo. 1/4 pa po želji pustite za dekoracijo. Če boste torto okrasili drugače, v tem koraku uporabite vso kremo. |
17
Končano
|
Navodila za pripravo prellivaJajčka narežite na manjše koščke |
18
Končano
|
Segrejte sladko smetano ( tik pred vretjem) in jo prelijte čez jajčka. Enako kot pri pripravi kreme malce počakajte, nato zmešajte da se jajčka raztopijo. |
19
Končano
|
Preliv prelijte čez hladno tortico in jo postavite nazaj v hladilnik. |
20
Končano
|
Dekoracija, hlajenje in postrežbaKremo za okras brizgajte na torto, ko se preliv do konca ohladi. Po želji na vrh lahko dodate še na pol prerezana čokoladna jajčka |
21
Končano
|
Hladite v hladilniku vsaj 6 ur pred postrežbo. |