Sestavine
-
Biskvit
-
4 Jajca
-
130g Sladkorja
-
0.5dl Limoninega soka
-
0.5dl Vode
-
160g Gladke moke
-
0.5 Pecilnega praška
-
Jogurtova krema
-
600g Kokosovega jogurta
-
250g Mascarpone sira
-
110g Sladkorja v prahu
-
1dl Sladke smetane
-
7 Lističev želatine
-
350g Ananasa iz kompota
-
10g Kokosove moke
-
Posip
-
100g Kokosove moke
Navodila
Torta z ananasom in kokosom je lahka, sočna in osvežujoča. Če še niste z eno nogo v poletju, potem vas bo tale tortica zagotovo popeljala vsaj do sredine julija.
Zgoraj in spodaj je sočen limonin biskvit, v sredini pa lahka krema iz kokosovega jogurta in osvežilnih koščkov ananasa.
Za manj zmede si lahko sestavine, ki ste jih že dodali in korake, ki ste jih opravili odkljukate s klikom na krogec zraven sestavine oz. koraka.
Recept je primeren za pekač premera 22cm oz. 15 kosov. Tortica je visoka 8cm. Če imate nižje pekače jo lahko pripravite tudi v pekaču velikosti 24cm. Za ostale velikosti pekačev pa si količine sestavin lahko prilagodite na vrhu okvirčka s sestavinami.
Pri preračunavanju kosov in premerov pekača si lahko pomagate z uporabo TORTOPRETVORNIKA.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo biskvitaBeljake in rumenjake ločimo |
2
Končano
|
Beljake s polovico sladkorja stepemo v čvrst sneg. |
3
Končano
|
V posebni posodi penasto stepemo rumenjake in sladkor. Dodamo še limonin sok, vodo, moko in pecilni prašek ter zmešamo v gladko zmes. |
4
Končano
|
Zmesi ročno narahlo primešamo beljakov sneg. |
5
Končano
|
Pečete lahko cel biskvit naenkrat in ga ohlajenega razrežete na pol. Lahko pa ga pečete v dveh delih. Biskvitna masa je zelo penasta zato je biskvit potrebno enakomerno premazati po pekaču, saj se med peko ne raztopi. |
6
Končano
|
Pečemo v namaščenem ali s peki papirjem obloženem pekaču na 180°. |
7
Končano
|
Pečen biskvit po robu z nožem narahlo odstranite od pekača in ga obrnite okrog na čisto kuhinjsko krpo. Pustite, da se popolnoma ohladi. |
8
Končano
|
Navodila za pripravo jogurtove kremeLističe želatine za 10minut namočimo v hladno vodo. |
9
Končano
|
Namočene lističe želatine nato ožamemo in jih skupaj z 1 jedilno žlico jogurta raztopimo nad paro. |
10
Končano
|
Stopljeno želatino z jogurtom primešamo ostalemu jogurtu. |
11
Končano
|
V jogurt vmešamo še sladkor v prahu in mascarpone. |
12
Končano
|
V posebni posodi trdo stepemo sladko smetano in jo ročno primešamo ostali kremi. |
13
Končano
|
Sestavljanje, hlajenje in postrežbaPekač obložimo z acetatno folijo in vanj položimo polovico biskvita. Biskvit namočimo s prekuhano in ohlajeno sladko vodo. |
14
Končano
|
Ananas iz kompota narahlo poteptamo s papirnato brisačko in ga narežemo na koščke velikosti 2,5cm. Zložimo na biskvit enega zraven drugega. Na tanko posujemo s kokosovo moko. |
15
Končano
|
Prelijemo s 2/3 jogurtove kreme in poravnamo. |
16
Končano
|
Preostale koščke ananasa zložimo v krogu 2,5cm od roba do sredine, da bo v prerezu nekoliko zamaknjen od roba. |
17
Končano
|
Prelijemo s preostankom kreme in jo poravnamo. |
18
Končano
|
Prekrijemo z drugo polovico biskvita in jo namočimo s sladko vodo. |
19
Končano
|
Tortico po vrhu posujemo s kokosom in po želji okrasimo. |
20
Končano
|
Hladimo v hladilniku vsaj 10ur pred postrežbo. |