0 0
Torta z grškim jogurtom in gozdnimi sadeži

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Biskvit
3 Jajca L
100g Sladkor
45g Gladka moka
25g Ostra moka
15g Kakav v prahu
Krema z gozdnimi sadeži
150g Gozdni sadeži
50g Sladkor
4 Listi želatine
150g Mascarpone
1dl Sladka smetana
Krema z grškim jogurtom
250g Grški jogurt
70g Sladkor v prahu
10g Burbon vanilija sladkor
3 Listi želatine
3dl Sladka smetana
Preliv
170g Gozdni sadeži
3 jedilne žlice Limonin sok
50g Sladkor
3 Listi želatine

Torta z grškim jogurtom in gozdnimi sadeži

  • Sestavine za 8 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Biskvit

  • Krema z gozdnimi sadeži

  • Krema z grškim jogurtom

  • Preliv

Navodila

Deli

Torta z grškim jogurtom in gozdnimi sadeži je zelo lahka, puhasta in osvežilna jogurtovo-sadna tortica.

Podložena je z mehkim kakavovim biskvitom. Na njem je plast osvežilne kreme z gozdnimi sadeži. V sredini jo dopolnjuje še ena plast kakavovega biskvita. Na vrhu sta plasti vaniljevo-jogurtove kreme in preliva iz gozdnih sadežev.

Torta z grškim jogurtom in gozdnimi sadeži recept slika

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

Kot pri vseh mojih receptih z gozdnimi sadeži, sem tudi v tem uporabila zamrznjene gozdne sadeže Natureta. Za moj okus so daleč najboljši. Mešanica sadja je uravnotežena, vsebuje pa jagode, maline, borovnice in robide. Pripravite jo lahko tudi s svežim sadjem ali katero drugo mešanico zamrznjenih gozdnih sadežev. Svetujem pa vam, da tortice ne pripravljate z mešanicami gozdnih sadežev, ki vsebujejo ribez saj ta torto pretirano zakisa in zagreni. Ribez vsebujejo zamrznjeni gozdni sadeži iz Hoferja in tisti znamke Ledo. Najbrž še kateri drugi, zagotovo pa vem za ti dve.

Za pripravo kreme z grškim jogurtom sem uporabila sladkor burbonske vanilje. Najdete ga v vseh bolje založenih trgovinah. Od navadnega vaniljevega sladkorja se razlikuje po tem, da vsebuje zrna burbonske vanilje in ima veliko bolj naraven in intenziven okus.

Sicer je priprava tortice zelo enostavna. Pozorni bodite le, da je spodnja plast kreme vedno dobro ohlajena preden na njo nanašate naslednjo plast. Preliv na vrhu na torto vlivajte počasi in s čim manjše višine. Tako preliv ne bo poškodoval kreme spodaj.

Količine v receptu so primerne za pekač premera 20cm oz. 8 kosov. Torta z grškim jogurtom in gozdnimi sadeži je visoka 7cm.

Pri preračunavanju kosov in premerov pekača si lahko pomagate z uporabo TORTOPRETVORNIKA.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo biskvita

Jajca in sladkor stepamo 3-6minut, da se jajca spenijo in narastejo. V ločni posodi zmešamo skupaj gladko moko, ostro moko in kakav prahu.

2
Končano

Mešanico moke in kakava čez cedilo presejemo v spenjena jajca s sladkorjem. Ročno počasi in narahlo zmešamo, da dobimo enakomerno in penasto biskvitno maso.

3
Končano

Dno pekača obložimo s papirjem za peko. Večji pekač nadevamo s 2/3 biskvitne mase. Manjši pekač pa z 1/3 biskvitne mase. Biskvitno maso razporedimo enakomerno in čim bolj naravnost.

4
Končano

Pečemo na 180°. Pečete lahko oba biskvita naenkrat 15minut ali pa vsakega posebej po 15min.

5
Končano

Pečene biskvite pustimo, da se popolnoma ohladijo. Ohlajene z nožem nežno odstranimo od roba in vzamemo iz pekača.

6
Končano

Navodila za pripravo kreme z gozdnimi sadeži

Gozdne sadeže zmeljemo v pire, prelijemo jih v kozico in primešamo sladkor. Segrevamo na štedilniku, da se ves sladkor popolnoma raztopi. Odstavimo, primešamo predhodno namočene in ožete liste želatine. Pustimo, da se pire popolnoma ohladi. S pripravo kreme nadaljujemo, ko je pire na otip hladen in še vedno tekoč.

7
Končano

V ločeni posodi na hitro premešamo mascarpone. Prilijemo mu ohlajen pire gozdnih sadežev in zmešamo skupaj v enakomerno kremo.

8
Končano

V ločeni posodi čvrsto stepemo sladko smetano.

9
Končano

Stepeno sladko smetano dodamo v kremo iz gozdnih sadežev in jo nežno ročno vmešamo.

10
Končano

Navodila za pripravo kreme z grškim jogurtom

Liste želatine namočimo, da se zmehčajo, nato ožamemo in jih skupaj z 1 žlico grškega jogurta raztopimo nad soparo.

11
Končano

Preostalemu grškemu jogurtu primešamo sladkor v prahu in sladkor burbonske vanilje.

12
Končano

Vlijemo raztopljeno želatino in premešamo.

13
Končano

V ločeni posodi čvrsto stepemo sladko smetano.

14
Končano

Stepeno sladko smetano ročno primešamo k mešanici z grškim jogurtom.

15
Končano

Navodila za pripravo preliva

Gozdne sadeže zmeljemo v pire. Prelijemo jih v kozico, dodamo sladkor in limonin sok. Segrevamo na štedilniku toliko časa, da se ves sladkor popolnoma raztopi. Odstavimo, primešamo predhodno namočene in ožete lističe želatine in pustimo, da se ohladi. Torto prelivamo s prelivom, ki je na otip hladen in še vedno tekoč.

16
Končano

Sestavljanje, hlajenje in postrežba

Tortni pekač obložimo z acetatno folijo in vanj položimo večjo plast biskvita. Biskvit namočimo s prekuhano in ohlajeno sladko vodo. (cca. 120ml vode in 1.5 čajna žlica sladkorja za oba biskvita).

17
Končano

Biskvit enakomerno premažemo s kremo iz gozdnih sadežev. Na sredino premazane kreme nežno položimo plast manjšega biskvita. Čisto narahlo pritisnemo navzdol, da se biskvit oprime kreme. Biskvit namočimo s sladko vodo. Pri namakanju bodite previdni, da voda ne bo tekla po kremi. Hladimo v hladilniku približno 20min oz. toliko časa, da se krema iz gozdnih sadežev po vrhu strdi.

18
Končano

Kremo z grškim jogurtom prestavimo v dresirno vrečko. Previdno jo nabrizgamo okrog biskvita tako, da krema popolnoma zapolni prostor okrog biskvita. Nato jo brizgamo še na biskvit in okrog. Zgoraj razmažemo in poravnamo.

19
Končano

Hladimo v hladilniku vsaj pol ure oz. toliko časa, da se krema zgoraj strdi.

20
Končano

Na strjeno kremo z grškim jogurtom previdno zlijemo ohlajen preliv iz gozdnih sadežev.

21
Končano

Torto hladimo v hladilniku vsaj 9 ur.

22
Končano

Z ohlajene torte odstranimo tortni obod in acetatno folijo. Torto po želji še okrasimo, narežemo in postrežemo.

Pelicious

Kinder bueno white rezine brez peke naslovna slika recept
Prejšnji
Kinder bueno white rezine brez peke
Torta z makom, marelicami in belo čokolado recept naslovna slika
Naslednji
Torta z makom, marelicami in belo čokolado
Kinder bueno white rezine brez peke naslovna slika recept
Prejšnji
Kinder bueno white rezine brez peke
Torta z makom, marelicami in belo čokolado recept naslovna slika
Naslednji
Torta z makom, marelicami in belo čokolado

Komentiraj

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here