Sestavine
-
Testo
-
230g MaslaSobne temeprature
-
500g Gladke moke
-
160g Sladkorja v prahu
-
2 Jajci
-
4 Jedilne žlice mleka
-
0,5 Pecilnega praška
-
Ščep Soli
-
Makov nadev
-
400g Fino mletega maka
-
5dl Mleka
-
200g Sladkorja
-
0,5dl Olja
-
2 Jajci
-
80g Koruznega škroba (gustin)
-
Skutni nadev
-
800g Skute
-
20g Kisle smetane
-
2,5dl Mleka
-
300g Sladkorja
-
50g Masla
-
Sok 1 Limone
-
40g Gustina
-
1 žlica Pšeničnega zdroba
-
4 Jajca
Navodila
Krhke rezine z makom in skuto po staaarem maminem receptu so sočna in odlična sladica, ki bo začarala vse ljubitelje pit.
Spodnji del je narejen iz krhkega testa, premazan z makovim nadevom, sledi plast skutnega nadeva, po vrhu pa naribano krhko testo.
Recept je primeren za pekač velikosti 30x 40cm.
Receptom lahko slediš tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)
Vse moje recepte pa najdeš TUKAJ.
Recept je za boljšo preglednost razdeljen po plasteh iz katerih so krhke rezine z makom in skuto sestavljene. Za najhitrejšo pripravo s čim manj čakanja pa vam priporočam, da se ga lotite po naslednjem zaporedju:
- Zamesite testo in ga postavite v hladilnik/ zamrzovalnik
- Skuhajte makov nadev
- Pripravite skutni nadev
- Vklopite pečico
- Namažite pekač
- Razvaljajte testo in ga dajte v pekač
- Namažite makov nadev
- Prelijte skutni nadev
- Naribajte testo
- Pecite
- Skuhajte si kavico in počakajte, da se speče 🙂
Za manj zmede pa si lahko sestavine, ki ste jih že dodali in korake, ki ste jih opravili odkljukate s klikom na krogec zraven sestavine oz. koraka.
Veselo packanje!
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo testaVse sestavine zmešamo skupaj v gladko testo. |
2
Končano
|
Testo razdelimo na 2 enaka dela in ju zavijemo v prozorno folijo. En kos testa damo za 1 uro v hladilnik, drugega pa v skrinjo. |
3
Končano
|
Navodila za pripravo makovega nadevaMak še enkrat zmeljemo v mlinčku za kavo. |
4
Končano
|
Kuhan nadev odstavimo s štedilnika in ga pustimo, da se ohladi. |
5
Končano
|
Navodila za pripravo skutnega nadevaMaslo raztopimo. |
6
Končano
|
Dodamo vse ostale sestavine in zmešamo skupaj. |
7
Končano
|
Sestavljanje, peka, hlajenje in postrežbaPekač namažemo z maslom. |
8
Končano
|
Testo, ki je bilo v hladilniku na pomokani površini razvaljamo in ga položimo na dno pekača. |
9
Končano
|
Na testo enakomerno namažemo makov nadev. |
10
Končano
|
Skutni nadev prelijemo čez makov nadev. |
11
Končano
|
Testo, ki je bilo v skrinji naribamo in enakomerno potresemo čez skutni nadev. |
12
Končano
|
Pečemo približno 55min na 190° oz. dokler testo zgoraj ni zlato zapečeno. |
13
Končano
|
Pustimo, da se ohladi na sobni temperaturi. |
14
Končano
|
Ohlajeno narežemo na rezine in postrežemo. |