Sestavine
-
Biskvit
-
4 Jajca
-
100g Sladkorja
-
0.5dl Mleka
-
1 jedilna žlica Olja
-
130g Gladke moke
-
15g Kakava v prahu
-
0.5 Pecilnega praška
-
Lešnikova krema
-
8dl Mleka
-
3 Lešnikovi pudingi v prahu
-
20g Ostre moke
-
160g Sladkorja
-
110g Masla
-
100g Nutelle
-
4dl Sladke smetane
-
Dodatno
-
220g Piškotov za tiramisu (Lady fingers)
-
3dl Črne kave
-
Preliv
-
150g Čokolade za kuhanje
-
4 jedilne žlice (40ml) Olja
Navodila
Sočne in mehke lešnikovo kavne rezine po okusu spominjajo na lešnikov tiramisu.
Podložene so s sočnim in mehkih kakavovim biskvitom. Sledita dve plasti lahke lešnikove kreme, v sredini okus dodatno popestri plast piškotov namočenih v kavo. Za piko na i pa je vse skupaj prelito s čokoladnim prelivom.
Recept je zaradi večje preglednosti razdeljen po plasteh iz katerih so lešnikovo kavne rezine sestavljene. Za najhitrejšo pripravo s čim manj nepotrebnega čakanja pa vam priporočam, da se jih lotite po naslednjem zaporedju:
- skuhajte lešnikovo kremo
- specite biskvit
- Pripravite si sladko vodo za namakanje biskvita
- skuhajte kavo in jo precedite
- Stepite sladko smetano in kremo dokončajte
- Namočite biskvit
- Premažite s kremo
- Zložite namočene piškote
- Premažite s kremo
- Med hlajenjem pripravite preliv in nato prelijte
Za manj zmede si lahko sestavine, ki ste jih že dodali in korake, ki ste jih opravili odkljukate s klikom na krogec zraven sestavine oz. koraka.
Recept je primeren za pekač velikosti 25x35cm.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo biskvitaRumenjake ločimo od beljakov. Beljake stepemo v čvrst sneg. |
2
Končano
|
V posebni posodi penasto stepemo rumenjake in sladkor. Dodamo olje, mleko, moko, kakav in pecilni prašek ter zmešamo v gladko zmes. |
3
Končano
|
Zmesi narahlo ročno primešamo beljakov sneg. |
4
Končano
|
Biskvitno maso enakomerno razporedimo po namaščenem pekaču in jo pečemo na 190° približno 12 minut. |
5
Končano
|
Pečen biskvit pustimo, da se popolnoma ohladi. |
6
Končano
|
Navodila za pripravo lešnikove kremeV 2dl mleka zmešamo puding, sladkor in ostro moko. |
7
Končano
|
6dl mleka zavremo na štedilniku in mu prilijemo mešanico pudinga, mleka, sladkorja in moke. |
8
Končano
|
Kuhamo na zmerni temperaturi, da se puding do konca zgosti. Med kuhanjem ves čas mešamo. |
9
Končano
|
Kuhan puding odstavimo in mu takoj dodamo hladno maslo. Zmešamo, da se maslo popolnoma raztopi. |
10
Končano
|
Prelijemo v hladno skledo in jo takoj pokrijemo s prozorno folijo tako, da se folija dotika kreme. S tem se izognete skorjici, ki bi nastala pri hlajenju. |
11
Končano
|
Kuhano kremo nato pustimo na sobni temperaturi, da se popolnoma ohladi. Na otip mora biti hladna. Hlajenje lahko pospešite tudi s hlajenjem v hladilniku ampak pazite, da se vam krema ne strdi. |
12
Končano
|
Ohlajeno kremo dobro stepemo, da postane spet redkejša in enakomerna. |
13
Končano
|
Primešamo ji Nutello. |
14
Končano
|
Posebej trdo stepemo sladko smetano in jo ročno narahlo primešamo k preostali kremi. |
15
Končano
|
Navodila za pripravo prelivačokolado z oljem raztopimo nad soparo. |
16
Končano
|
Sestavljanje, hlajenje in postrežbaOhlajen biskvit namočimo s približno 1,5dl sladke vode (1,5dl vode, 1 čajna žlička sladkorja) |
17
Končano
|
Namočen biskvit enakomerno premažemo s polovico kreme. |
18
Končano
|
Piškote na hitro z obeh strani namočimo v ohlajeno kavo in jih zlagamo na kremo enega ob drugem. |
19
Končano
|
Premažemo z drugo polovico kreme in postavimo v hladilnik za približno 45 minut. |
20
Končano
|
Ohlajeno kremo prelijemo s prelivom. |
21
Končano
|
Hladimo v hladilniku 6-8 ur pred postrežbo. |
22
Končano
|
Ohlajeno narežemo na kocke in postrežemo. |