0 0
Borovničeve rezine s skuto in grškim jogurtom

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Testo
120g Maslo sobne temperature
0.5dl Olje
100g Sladkor
50g Cvetlični med
3 Manjša jajca
180g Gladka moka
60g Mleti mandlji
0.5 Pecilni prašek
1 Beljaki
Borovničevo skutin nadev
500g Skuta
80g Sladkor
1 Rumenjaki
100g Grški jogurt
40g Ostra moka
200g Borovnice
Skutino jogurtova krema
250g Skuta
300g Grški jogurt
80g Sladkor v prahu
1 Vaniljin sladkor
1.5 Instant želatina za hladne jedi (želatina fix)
3 jedilne žlice (30ml) Sladka smetana
Borovničev preliv
300g Borovnice
40g Sladkor
4 Listi želatine

Borovničeve rezine s skuto in grškim jogurtom

za pekač velikosti 20x30cm oz. 20 rezin

  • Sestavine za 20 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Testo

  • Borovničevo skutin nadev

  • Skutino jogurtova krema

  • Borovničev preliv

Navodila

Deli

Borovničeve rezine s skuto in grškim jogurtom so sočne, osvežilne in mehke. Sestavljene so iz dveh plasti mehkega maslenega testa z medom in mandlji ter dveh nadevov iz skute in grškega jogurta.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU(klik)

in FACEBOOKU(klik)

Spodnje testo je bolj gosto in služi kot trdna podlaga. V zgornje testo sem dodala se beljakov sneg, ki poskrbi za bolj lahko teksturo. Kljub temu, da je testo masleno ga oba nadeva lepo zmehčata in nasočita.

Spodnji nadev je pečen, okus pa dopolnjujejo še borovnice v njem. Zgornji nadev je iz surove skute in grškega jogurta, ki rezinam doda svežino in sočnost.

Ker borovničk ni nikoli preveč je na vrhu se borovničev preliv.

Kljub večim plastem so borovničeve rezine s skuto in grškim jogurtom dokaj enostavne za pripravo. Recept je primeren za pekač velikosti 20x30cm oz. za 20 podolgovatih rezin.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo testa

Maslo, olje, sladkor, med in jajca zmešamo skupaj. Mešanici dodamo moko, mlete mandlje in pecilni prašek ter mešamo v gladko zmes.

2
Končano

Maso za testo razdelimo na dva enaka dela.

3
Končano

Beljake stepemo v čvrst sneg in jih ročno narahlo primešamo k eni polovici mase za testo.

4
Končano

Navodila za pripravo borovničevo skutinega nadeva

Vse sestavine za nadev ročno zmešamo skupaj v enakomerno zmes.

5
Končano

Sestavljane in peka

Pekač na tanko namažemo z oljem in ga posujemo z moko. Odvečno moko stresemo iz pekača.

6
Končano

Dno pekača enakomerno premažemo s polovico testa brez beljakov.

7
Končano

Na testo nanesemo borovničevo skutin nadev. Nadev nanašajte po kupčkih in ne v enem velikem kupu :) Nadev boste tako lažje razmazali po pekaču. Namazan naj bo čim bolj naravnost in enakomerno. Pri mazanju pa bodite nežni, da nadeva ne potisnete navzdol v mehko testo.

8
Končano

Nadev nato premažemo z drugo polovico testa, ki ima vmešane beljake.

9
Končano

Pečemo na 175-180° približno 30min.

10
Končano

Pečeno pecivo vzamemo iz pečice in ga pustimo, da se na sobni temperaturi popolnoma ohladi. Ta čas pripravimo še kremo in preliv.

11
Končano

Navodila za pripravo skutino jogurtove kreme

Skuto zmeljemo v sekljalniku, blenderju ali multipraktiku. Uporabite lahko tudi že pasirano skuto.

12
Končano

Skuto nato prestavimo v skledo, ji primešamo grški jogurt, sladkor v prahu in vaniljin sladkor.

13
Končano

V kremo nato vmešamo še želatino fix.

14
Končano

Na koncu vlijemo še sladko smetano in stepamo, da se smetana zenoti s preostalo kremo.

15
Končano

Navodila za pripravo borovničevega preliva

Borovnice čim bolj drobno zmeljemo. Prestavimo jih v kozico, jim dodamo sladkor in kuhamo na štedilniku, da se sladkor popolnoma raztopi.

16
Končano

Odstavimo in primešamo predhodno namočene in ožete lističe želatine. Pustimo, da se na sobni temperaturi popolnoma ogladi. Preliv mora biti tekoč a na otip hladen.

17
Končano

Sestavljanje, hlajenje in postrežba

Skutino jogurtovo kreme enakomerno namažemo čez pečeno in popolnoma ohlajeno pecivo. Če bo pecivo še toplo bo kremo raztopilo- želatina fix pa je ne bo več držala skupaj tudi po hlajenju v hladilniku.

18
Končano

Kremo nato enakomerno prelijemo še z ohlajenim borovničevim prelivom.

19
Končano

Hladimo v hladilniku vsaj 6 ur pred postrežbo (najbolje čez noč).

20
Končano

Ohlajeno razrežemo na rezine, po želji okrasimo in postrežemo.

admin

snickers cupcakes slika naslovna recept
Prejšnji
Snickers cupcakesi
Makove kocke z jagodami in belo čokolado slika naslovna recept
Naslednji
Makove kocke z jagodami in belo čokolado
snickers cupcakes slika naslovna recept
Prejšnji
Snickers cupcakesi
Makove kocke z jagodami in belo čokolado slika naslovna recept
Naslednji
Makove kocke z jagodami in belo čokolado

Komentiraj

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here