Sestavine
-
Testo
-
160g Maslo sobne temperature
-
160g Sladkor v prahu
-
2 Jajca L
-
490g Ostra moka
-
5g Cimet v prahu
-
0.5 Pecilni prašek
-
Nadev
-
150g LinoLada Milk
Navodila
Cimetove zvezdice z belo Linolado so krhke, hrustljave in praznično dišeče.
Vonj cimeta bo ob peki zapolnil vsak kotiček stanovanja. Tudi okus je cimetno prazničen. Dopolnjuje ga Linolada Milk v sredini, ki zvezdice dodatno posladka.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)
Testo je namenoma nekoliko trše, zato se nikar ne ustrašite. Če po hlajenju opazite, da je pretrdo za valjanje ga nekaj minut pustite zunaj hladilnika, da malce odpusti.
Zaradi trše strukture testa so pečene cimetove zvezdice hrustljave, vendar niso trde. Na sobni temperaturi na odkritem krožniku ohranijo hrustljavost tudi do enega tedna. Ravno zato so cimetove zvezdice super piškotki, ki med prazniki polepšajo mizo in z rahlim vonjem po cimetu vzdržujejo praznično vzdušje. 🙂
Vse kar morate vedeti o peki piškotov si lahko preberete v mojem članku o piškotih, ki ga najdete TUKAJ.
Recept je primeren za 140 polovičk oz. približno 70 majhnih piškotkov.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo |
2
Končano
|
Testo sploščimo, ga zavijemo v prozorno folijo za živila in hladimo v hladilniku približno 45min. |
3
Končano
|
|
4
Končano
|
Z modelčki izrežemo polovico piškotov z luknjico in polovico brez. |
5
Končano
|
|
6
Končano
|
|
7
Končano
|
Pečene piškote vzamemo in pečice in jih pustimo, da se nekoliko ohladijo. Nato jih vzamemo iz pekača. |
8
Končano
|