Sestavine
-
Testo
-
160g Maslo sobne temperature
-
90g Sladkor v prahu
-
270g Gladka moka
-
1 Jajca L
-
50g Mleti lešniki
-
Hruškov nadev
-
500g Olupljene in očiščene hruške
-
2 jedilni žlici Limonin sok
-
1 ščep Muškatni orešček
-
Pudingov nadev
-
5dl Sladka smetana
-
1dl Mleko
-
115g Sladkor
-
2 Nougat puding v prahu
-
Posip
-
10g Sladkor v prahu
Navodila
Hruškova nougat pita s pudingom je različica vsem dobro znane in priljubljene jabolčne pite s pudingom.
Recept zanjo najdete TUKAJ.
Tokrat sem jo pripravila z lešnikovim testom, hruškami in nougat pudingom v katerem se prepletata okusa lešnikov in čokolade.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)
Pita je sočna in enostavna za pripravo.
Pudingov nadev je pripravljen iz mešanice sladke smetane in mleka. Naredite pa ga lahko tudi samo z mlekom ali samo s sladko smetano. Z mlekom je veliko mehkejši in redkejši. Pripravljen s smetano pa je bolj polnega okusa in stabilen.
Ker vstopamo v sezono hrušk, sem uporabila kar sveže. Izven sezone pa lahko za pripravo uporabite tudi hruške iz kompota.
Recept je primeren za pekač velikosti 24cm ali 13 kosov. Pri večjih/ manjših količinah sestavin čas peke po potrebi skrajšajte oz. podaljšajte.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo testaIz vseh sestavin zamesimo gladko testo. |
2
Končano
|
Testo razdelimo na 2 enaka dela. Vsakega posebej sploščimo in zavijemo v prozorno folijo za živila. Enega hladimo v hladilniku 1 uro, drugega pa v skrinji do uporabe. |
3
Končano
|
|
4
Končano
|
Navodila za pripravo hruškovega nadevaHruške olupimo in odstranimo vse trde dele. Narežemo jih na manjše krhlje. |
5
Končano
|
Hruške nato prelijemo z limoninim sokom, dodamo še ščep muškatnega oreščka in jih premešamo, da se sok in muškatni orešček enakomerno razporedita med hruškove krhlje. |
6
Končano
|
|
7
Končano
|
Navodila za pripravo pudingovega nadevaSladko smetano zavremo na štedilniku. |
8
Končano
|
V hladno mleko vmešamo sladkor in puding v prahu. |
9
Končano
|
Ko sladka smetana zavre, zmanjšamo temperaturo štedilnika in smetani prilijemo pudingovo mešanico. |
10
Končano
|
Kuhamo na zmerni temperaturi dokler se puding do konca ne zgosti. Med kuhanjem ves čas mešamo. |
11
Končano
|
|
12
Končano
|
|
13
Končano
|
Peka hlajenje in postrežbaPečemo 50-55min na 190°. |
14
Končano
|
Pečeno pito vzamemo iz pečice in jo pustimo na sobni temperaturi, da se popolnoma ohladi preden jo vzamemo iz pekača. Če ne bo do konca ohlajena, se bo zlila iz pekača. |
15
Končano
|
Ohlajeno pito posujemo s sladkorjem v prahu, razrežemo in postrežemo. |