0 0
Siva rolada s skuto in grškim jogurtom

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Biskvit
5 Jajca L
130g Sladkor
1 Vaniljin sladkor
90g Gladka moka
2 jedilne žlice Olje
1 Borovničev puding v prahu
80g Borovnice
0.5 Pecilni prašek
Krema
260g Skuta
180g Grški jogurt
1 čajne žlice Vaniljeva aroma
90g Sladkor v prahu
1 Instant želatina za hladne jedi (želatina fix)
2 jedilne žlice Sladka smetana

Siva rolada s skuto in grškim jogurtom

  • Sestavine za 18 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Biskvit

  • Krema

Navodila

Deli

Če iščete božansko sladico s posebnim izgledom, potem je Siva rolada s skuto in grškim jogurtom prava izbira za vas. Je lahka, puhasta, sočna, dišeča in kremasta.

Sestavljena je iz sivega biskvitka in kreme s skuto in grškim jogurtom. Tisti, ki ste ze preizkusili mojo Belo Oreo rolado zagotovo veste o kakšni mehkobi govorim. Biskvitek te rolade je namreč po strukturi zelo podoben tistemu.

Sivo barvo roladi dajejo borovničke v biskvitu. Borovničev puding poskrbi za dodatno aromo. V roladi prevladuje okus skute in jogurta. Borovničke poskrbijo le za barvo in aromo biskvita.

Za bolj borovničev okus lahko ostankom borovnic dodate se nekaj borovničevega pireja, nekaj kapljic limoninega soka in žlico ali 2 sladkorja. Sladkan pire na hitro pokuhate, da se sladkor v njem raztopi in tako nastane odličen borovničev preliv, ki ga lahko postrežete poleg rolade toplega ali ohlajenega.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

Kot običajno tudi tega roladinega biskvita ni potrebno zavijati na prazno. Ohlajen biskvitek je dovolj prožen, da boste rolado brez težav lahko zavili.

Ker me veliko sprašujete pri drugih receptih naj povem še, da v kremi uporabite Instant želatino za hladne jedi, znano pod imenom želatina Fix. Te želatine se v mojih receptih ne da nadomestiti z želatino v zrnih ali lističih saj se ta želatina ne segreva. Segrevanje podre strukturo kreme zato vam priporočam, da se v takih primerih striktno držite recepta. ?

Le vaniljevo aromo v kremi lahko nadomestite z vaniljevo pasto ali strokom vanilije. Oboje dozirajte po okusu.

Količine v receptu so primerne za izdelavo 1 rolade v pekaču velikosti 35×35 cm oz. 18 rezin.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo biskvita

Rumenjake ločimo od beljakov.

2
Končano

Beljake stepemo s sladkorjem in vaniljinim sladkorjem v srednje trden sneg. Sneg mora na biti mazljive strukture oz, na metlicah pustiti srednje mehke vršičke, ki ob tresenju še vedno bingljajo.

3
Končano

Moko, borovničev puding in pecilni prašek zmešamo skupaj in mešanico čez cedilo presejemo v beljakov sneg. Ročno počasi zmešamo, da dobimo enakomerno in puhasto zmes.

4
Končano

Borovnice zmeljemo v pire. Čez cedilo jih precedimo k rumenjakom. (Idejo kako porabiti ostanke borovnic iz cedila preberite zgoraj v opisu recepta). Dodamo še olje in ročno zmešamo skupaj. Rumenjaki se ne smejo speniti.

5
Končano

Mešanico rumenjakov in borovnic prelijemo v beljakovo mešanico. Ročno narahlo vmešamo, da dobimo enakomerno in puhasto biskvitno maso.

6
Končano

Pekač obložimo s papirjem za peko in ga čim bolj enakomerno premažemo z biskvitno maso.

7
Končano

Pečemo približno 13-15min na 180°.

8
Končano

Pečen biskvit vzamemo iz pečice in ga pustimo, da se popolnoma ohladi. Biskvita ne zavijajte na prazno!

9
Končano

Navodila za pripravo kreme

Skuto, grški jogurt, sladkor in vaniljevo aromo zmešamo skupaj.

10
Končano

Dodamo instant želatino in dobro premiksamo, da se krema strdi.

11
Končano

Prilijemo sladko smetano in stepamo približno 20 sekund, da se smetana popolnoma vmeša v kremo.

12
Končano

Sestavljanje, hlajenje in postrežba

Ohlajen biskvit z nožem narahlo odstranimo od roba pekača in ga enakomerno premažemo s kremo.

13
Končano

Rolado nato zavijemo tako, da biskvit med zavijanjem sproti odstranjujemo od papirja za peko.

14
Končano

Rolado nato ovijemo v prozorno folijo za živila in jo hladimo v hladilniku vsaj 4 ure pred postrežbo.

15
Končano

Ohlajeno rolado po želji še okrasimo, narežemo in postrežemo.

Pelicious

Skutina ombre torta z gozdnimi sadeži naslovna slika recept
Prejšnji
Skutina ombre torta z gozdnimi sadeži
Stolistne kocke z lešniki, vaniljo in kavnimi piškoti recept prikazna slika
Naslednji
Stolistne kocke z lešniki, vaniljo in kavnimi piškoti
Skutina ombre torta z gozdnimi sadeži naslovna slika recept
Prejšnji
Skutina ombre torta z gozdnimi sadeži
Stolistne kocke z lešniki, vaniljo in kavnimi piškoti recept prikazna slika
Naslednji
Stolistne kocke z lešniki, vaniljo in kavnimi piškoti

Komentiraj

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here