Sestavine
-
Biskvit
-
4 Jajca L
-
110g Sladkor
-
10g Burbon vanilija sladkor
-
3 jedilne žlice Mleko
-
2 jedilni žlici Olje
-
75g Gladka moka
-
30g Ostra moka
-
6g Pecilni prašek
-
Borovničeva krema
-
350g Borovnice
-
70g Sladkor
-
350g Mascarpone
-
3 jedilne žlice Sladka smetana
-
po potrebi Instant želatina za hladne jedi (želatina fix)
Navodila
Sočna, mehka, kremasta in osvežilna borovničeva rolada je že na prvi pogled nekaj posebnega. Izrazito vijolično borovničevo kremo je namreč težko spregledati.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
Biskvit je nebeško mehek in puhast, hkrati pa tudi sočen.
Narejen je po posebnem postopku, ki ga najbrž sedaj že dobro poznate. Rezultat je božanski in prožen biskvit. Kadar je pravilno pripravljen ne poka in ga ni potrebno zavijati na prazno.
Borovničeva krema je božanske kremaste strukture, nežnega borovničevega okusa in izrazito vijolične barve.
Narejena je na osnovi mascarponeja in reduciranega borovničevega pireja. Za malo več zračnosti poskrbi še malce sladke smetane. Če želite poudariti borovničev okus, lahko premazano kremo posujete še z manjšimi svežimi borovnicami in jih s prsti potisnete v kremo. Rolado nato po postopku zavijete.
Sicer je rolada dokaj hitro narejena. Nekoliko več časa vam bo vzelo le reduciranje in hlajenje borovničevega pireja. Pri reduciranju bodite natančni in pire reducirajte do natanko 1dl. Po želji lahko pire še precedite in tako iz njega izločite večje koščke borovnic. Priporočam vam, da pripravo začnete z reduciranjem pireja. Med tem, ko se pire hladi pa lahko v miru pripravite, spečete in ohladite biskvit.
Ker je vsaka znamka mascarponeja drugačne gostote, sem v recept za kremo dodala še instant želatino. Sama je sicer nisem potrebovala. Če uporabljate bolj mehek mascarpone, bo krema malo mehkejša. Da vam med zavijanjem ne bo tekla iz rolade ji po potrebi na koncu primešajte še instant želatino.
Količine v receptu zadostujejo za pekač velikosti 35x35cm oz. približno 18 kosov.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
NAVODILA ZA PRIPRAVO BISKVITABeljake in rumenjake ločimo. |
2
Končano
|
|
3
Končano
|
|
4
Končano
|
|
5
Končano
|
|
6
Končano
|
|
7
Končano
|
Pečemo približno 10min na 180°. |
8
Končano
|
|
9
Končano
|
Navodila za pripravo borovničeve kreme |
10
Končano
|
|
11
Končano
|
Reduciran borovničev pire izmerimo v merilni posodici. Če je pireja več kot 1dl ga prelijemo nazaj v kozico in kuhamo še nekaj minut. |
12
Končano
|
|
13
Končano
|
|
14
Končano
|
|
15
Končano
|
Premazovanje, zavijanje, hlajenje in postrežba |
16
Končano
|
|
17
Končano
|
Zavito rolado tesno ovijemo v prozorno folijo za živila in jo hladimo v hladilniku vsaj 8 ur pred postrežbo- najbolje čez noč. |
18
Končano
|
Ohlajeno rolado po želji še okrasimo, razrežemo in postrežemo. |