0 0
Bananino stracciatelline rezine

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Kakavov biskvit
6 Jajca L
180g Sladkor
2 jedilne žlice Voda
100g Gladka moka
50g Ostra moka
40g Kakav v prahu
1 ščep Soda bikarbona
Za vlaženje biskvita
2dl Voda
1 jedilne žlice Sladkor
1 jedilne žlice (oz. po okusu) Rum
Stracciatellin mousse
1.5dl (segrejemo) Sladka smetana
120g Sladkor
4 Listi želatine
1 čajne žlice Vaniljeva aroma
5dl (stepemo) Sladka smetana
70g Čokolada za kuhanje
4 Večje banane
0.5 limone Limonin sok
Čokoladni prliv
150g Čokolada za kuhanje
100g Maslo
1 čajne žlice Olje
1 jedilne žlice Mleko

Bananino stracciatelline rezine

  • Sestavine za 15 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Kakavov biskvit

  • Za vlaženje biskvita

  • Stracciatellin mousse

  • Čokoladni prliv

Navodila

Deli

Bananino stracciatelline rezine so sladica narejena iz zmagovite kombinacije kakava, čokolade in banan. V penasti kremi na sredini pa prevladuje mlečni okus sladke smetane, ki sladico naredi lahko in osvežilno.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

Sama priprava je zelo enostavna in dokaj hitra. Nekoliko zamudna je le peka biskvitov. Biskvitno maso sem delala za oba biskvita naenkrat in jo nato razdelila na 2 enaka dela, ter pekla vsako plast posebej. Priporočam vam, da storite enako. Če se kljub temu odločite vso biskvitno maso peči naenkrat, vam priporočam, da biskvit po dolgem razrežete na dva dela šele, ko bo ta popolnoma ohlajen.

Če se boste kupovali banane z namenom, da jih uporabite za pripravo tega recepta vam priporočam da izberete tiste bolj dolge in ravne. Pri polaganju banan na biskvit imejte v mislih kje boste sladico rezali in jih postavite tako, da bodo po rezanju približno na sredini vsake rezine. Sama sem med polaganjem banan pustila možgančke na pašo in jih zložila tako, da je bilo rezanje sladice na koncu še toliko večja “avantura”. 🙂

Količine v receptu za bananino stracciatelline rezine zadoščajo za pekač velikosti 20×30 cm oz. za približno 15 rezin.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo biskvita

Jajca, vodo in sladkor stepamo 5-8 min, da jajca penasto narastejo.

2
Končano

V ločeni posodi zmešamo skupaj gladko ter ostro moko, kakav v prahu in sodo bikarbono.

3
Končano

Polovico mešanice suhih sestavin čez cedilo presejemo v stepena jajca in jih nežno ročno vmešamo. V nastalo zmes presejemo še drugo polovico suhih sestavin ter ponovno ročno narahlo vmešamo tako, da dobimo enakomerno vmešano in penasto biskvitno maso.

4
Končano

Polovico biskvitne mase vlijemo v pekač in jo čim bolj enakomerno razporedimo po pekaču. Pečemo približno 10-12min na 180°.

5
Končano

Pečen biskvit vzamemo iz pečice in ga pustimo da se malce ohladi. Nato ga z nožem previdno odstranimo od roba in ga vzamemo iz pekača. Pustimo, da se na sobni temperaturi popolnoma ohladi.

6
Končano

Postopek ponovimo še z drugo polovico biskvitne mase. Na koncu imamo torej 2 tanki plasti biskvita.

7
Končano

Navodila za pripravo sladke vode za vlaženje biskvita

Vodo, sladkor in rum zmešamo skupaj in zavremo na štedilniku. Pustimo da se popolnoma ohladi.

8
Končano

Navodila za pripravo stracciatellinega moussa

Čokolado za kuhanje naribamo, jo stresemo na krožnik ali v posodo, prekrijemo s prozorno folijo za živila in jo damo v skrinjo.

9
Končano

Sladko smetano vlijemo v kozico, ji primešamo sladkor in vaniljino aromo. Segrejemo na štedilniku. Odstavimo tik preden sladka smetana zavre. Vse skupaj prelijemo v drugo posodo, počakamo 5min, da se sladka smetana nekoliko shladi, nato pa ji primešamo vnaprej namočene in ožete lističe želatine. Pustimo, da se na sobni temperaturi do konca ohladi. Pred nadaljevanjem mor biti sladka smetana na otip hladna in še vedno tekoča.

10
Končano

V ločeni posodi čvrsto stepemo sladko smetano. Ročno in narahlo jo primešamo ohlajeni mešanici sladke smetane, vanilje, sladkorja in želatine tako, da dobimo enakomerno vmešano penasto zmes.

11
Končano

Iz skrinje vzamemo naribano čokolado, jo stresemo v posodo s kremo, ter nežno ročno vmešamo.

12
Končano

Ožamemo limonin sok. Banane po dolgem prerežemo na polovico in jih premažemo z limoninim sokom.

13
Končano

Navodila za pripravo čokoladnega preliva

Vse sestavine za preliv damo skupaj v posodo in jih raztopimo nad soparo. Ko so vse sestavine raztopljene jih premešamo do gladke teksture preliva in odstavimo z ognja.

14
Končano

Sestavljanje, hlajenje in postrežba

Na dno pekača položimo plast ohlajenega biskvita in ga navlažimo z ohlajeno sladko rumovo vodo.

15
Končano

Na biskvit položimo polovice banan tako, da odrezan del banane obrnemo navzdol.

16
Končano

Nato vse skupaj prelijemo z stracciatellinim moussem. Čim bolj enakomerno ga razporedimo po pekaču.

17
Končano

Mousse prekrijemo z drugo plastjo biskvita in biskvit z dlanmi narahlo potisnemo navzdol. Biskvit še navlažimo in sladico hladimo v hladilniku približno pol ure.

18
Končano

Na koncu še prelijemo s toplim čokoladnim prelivom ter hladimo v hladilniku vsaj 8ur pred postrežbo.

19
Končano

Ohlajeno sladico narežemo na kocke ali rezine tako, da so banane po sredini rezin. Po želji okrasimo in postrežemo.

Pelicious

Torta črni gozdiček naslovna slika
Prejšnji
Torta črni gozdiček
Torta črni gozdiček naslovna slika
Prejšnji
Torta črni gozdiček
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here