Sestavine
-
Biskvit
-
4 Jajca L
-
80g Sladkor
-
250g Zrele banane
-
90g Gladka moka
-
0.5 Pecilni prašek
-
Orehova krema
-
80g Mleti orehi
-
40g Sladkor
-
60ml Mleko
-
1 Listi želatine
-
3dl Sladka smetana
Navodila
Bananino orehova rolada je mehka, zelo sočna in božansko puhasta. Je izjemno enostavno in hitro pripravljena.
Ovita je v mehek bananin biskvit, v njej pa je puhasta orehova krema. Okusa banan in orehov v njej se zelo lepo dopolnjujeta.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)
Najbolje je, če biskvit pripravite s čim bolj zrelimi bananami. Zrele banane imajo intenzivnejši okus, biskvit pa bo zato veliko okusnejši.
Pečenega biskvita ne zavijate praznega, saj se bo zlepil skupaj in ga ne boste mogli več odviti. Tudi ohlajen je prožen, se ne drobi, ne poka in ne trga. Predhodno zavijanje rolade brez kreme zato ni potrebno.
Recept je primeren za pekač velikosti 35x35cm (pekač, ki ga dobite zraven pečice) ali 18kosov.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo bananinega biskvita |
2
Končano
|
|
3
Končano
|
|
4
Končano
|
Zmes prelijemo v s papirjem za peko obložen pekač in jo čim bolj enakomerno razporedimo po pekaču. |
5
Končano
|
Pečemo 12-15 min na 190°. |
6
Končano
|
|
7
Končano
|
Navodila za pripravo orehove kremeOrehi za kremo morajo biti zelo drobno mleti. Če opazite, da so mleti bolj grobo jih na hitro še enkrat premeljite v mlinčku za kavo. |
8
Končano
|
Drobno mlete orehe, mleko in sladkor prekuhamo na štedilniku do vretja. Zmanjšamo temperaturo in pustimo vreti približno 1 minuto. Med tem ves čas mešamo. V tem času se bo sladkor lepo raztopil, orehi pa bojo lepo prekuhani in kasneje ne bodo imeli grenkega okusa. Po eni minuti odstavimo in prelijemo v skledo. |
9
Končano
|
Vroči mešanici orehov, sladkorja in mleka primešamo še predhodno namočeno in ožeto želatino. Pustimo, da se na sobni temperaturi popolnoma ohladi. Če hladite v hladilniku pazite, da mešanica ne želira. |
10
Končano
|
V ločeni posodi stepemo smetano do čvrste strukture. Ročno in narahlo ji primešamo ohlajeno orehovo zmes. |
11
Končano
|
Sestavljanje, hlajenje in postrežbaBiskvit enakomerno premažemo z orehovo kremo in ga zavijemo v rolado. |
12
Končano
|
Rolado nato ovijemo v prozorno folijo za živila in jo hladimo v hladilniku vsaj 5ur pred postrežbo. |
13
Končano
|
Ohlajeno rolado po želji še potresemo s sladkorjem v prahu, prelijemo s čokolado, posujemo z orehi, premažemo s smetano ali kako drugače okrasimo. |
14
Končano
|
Narežemo na 1,5cm debele rezine in postrežemo. |