0 0
Dalgona desert v kozarcu

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Čokoladna krema
125g Čokolada za kuhanje
1dl Sladka smetana
2 Lističi želatine
2dl Sladka smetana
Karamela
180g Mehki bomboni Wherter's original
3 jedilne žlice (30ml) Sladka smetana
Sladoled
200g Vanilijin sladoled
3dl Hladno mleko
Kavna pena
40g Instant kava
40ml Voda
40g Sladkor

Dalgona desert v kozarcu

za 4 kozarce velikosti 3 dl

  • Sestavine za 4 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Čokoladna krema

  • Karamela

  • Sladoled

  • Kavna pena

Navodila

Deli

Kako združiti popoldansko kavico in sladico v en kozarec? Z dalgona desertom v kozarcu!

Najbolj instagramibilna kavica z dodatkom sladoleda, čokoladne pene in karamele bo gotovo očarala vse, ki jo poskusite. Ker je mrzla pa bo osvežila tudi bolj vroče dni v letu.

V kozarčke jo lahko zlivate naravnost, postrani počez in okrog. Pri pripravi domišljiji prepustite prosto pot in se zabavajte.

Pri postrani zlitih kozarčkih si pomagajte z prazno škatlo od jajc ali pekačem za mafine 🙂

Dalgona desert v kozarcu slika recept kreme

Recept je primeren za 4 porcije kozarcev prostortnine 3dl. Za večje količine pa si sestavine lahko nastavite nad okvirčkom s sestavinami.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo čokoladne kreme

Čokolado narežemo na manjše koščke.

2
Končano

1dl sladke smetane segrejemo na štedilniku do vretja in z njo prelijemo narezano čokolado. (Pri pripravljanju večjih količin kot so v receptu segrejte sorazmerno večjo količino smetane. V receptu sta količini smetane v ta namen ločeno zapisani.)

3
Končano

Mešanico zmešamo, da se vsa čokolada raztopi.

4
Končano

V ločeni posodi čvrsto stepemo 2dl smetane. (Pri pripravljanju večjih količin kot so v receptu stepite sorazmerno večjo količino smetane)

5
Končano

Stepeno smetano ročno vmešamo v toplo mešanico čokolade in sladke smetane.

6
Končano

Kremi dodamo vnaprej namočene in ožete lističe želatine.

7
Končano

Kremo nato segrevamo nad paro, dokler se želatina raztopi. Lahko jo segrevate tudi v mikrovalovni pečici v intervalih 20 sekund. Vmes vsakič kremo pomešajte. Krema se bo na temperaturi sicer raztopila, vendar bo ohranila nekaj penaste strukture.

8
Končano

Kremo nato še toplo prelijte v kozarčke. Ohladite v hladilniku, da se krema popolnoma strdi.

9
Končano

Navodila za pripravo karamele

Karamelne bombone in sladko smetano raztopite nad soparo. Topljenje lahko pospešite z mešanjem. Če vam v stopljeni karameli ostanejo delčki karamele jo lahko vročo tudi malo premiksate in s tem razbijete zadnje koščke.

10
Končano

Karamelo nato prelijemo v kozarec z ohlajeno čokoladno kremo. Ohladimo, da se karamela strdi.

11
Končano

Navodila za pripravo sladoleda

Vaniljin sladoled v multipraktiku pasiramo s hladnim mlekom in ga prelijemo v kozarčke z ohlajenima kremama. Hladimo v hladilniku do postrežbe.

12
Končano

Kavna pena

Kavo, vodo in sladkor z električnim mešalnikom stepemo v peno. Če niste ljubitelji sladke kave lahko sladkor v receptu tudi zmanjšate.

13
Končano

Pred postrežbo peno nabrizgamo ali z žlico nanesemo na vaniljin sladoled. Pene ne nanašajte na sladoled vnaprej, ker se čez čas nazaj utekočini. Zaradi močnega okusa bodite pri doziranju previdni (največ 1 jedilna žlica).

14
Končano

Po želji okrasimo in postrežemo.

admin

Karamelno malinova torta recept slika naslovna
Prejšnji
Karamelno malinova torta
Skutna sadna torta slika recept naslovna
Naslednji
Skutna sadna torta
Karamelno malinova torta recept slika naslovna
Prejšnji
Karamelno malinova torta
Skutna sadna torta slika recept naslovna
Naslednji
Skutna sadna torta

Komentiraj

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here