Sestavine
-
Rumeno testo
-
150g Masla
-
150g Sladkorja
-
7 Rumenjakov
-
150g Gladke moke
-
1/2 Pecilnega praška
-
Čokoladno testo
-
7 Beljakov
-
100g Sladkorja
-
150g Fino mletih lešnikov
-
100g Čokolade v prahu
-
1/2 Pecilnega praška
-
Čokoladni preliv
-
130g Čokolade za kuhanje
-
70g Masla
-
3 jedilne žlice Mleka
Navodila
Receptom lahko slediš tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo rumenega testaZ električnim mešalnikom penasto zmešajte maslo, sladkor in rumenjake |
2
Končano
|
Postopoma mešajte še moko in pecilni prašek ter mešajte dokler testo ne postane enakomerno in gosto. |
3
Končano
|
Pekač na tanko premažite z oljem in posujte z moko. Odvečno moko stresite iz pekača. |
4
Končano
|
Testo enakomerno razporedite po pekaču. |
5
Končano
|
Navodila za pripravo čokoladnega testaZmešajte skupaj lešnike, čokolado v prahu in pecilni prašek. |
6
Končano
|
Beljake in sladkor zmiksajte v čvrst sneg |
7
Končano
|
Postopoma ročno vmešajte mešanico lešnikov, čokolade v prahu in pecilnega praška |
8
Končano
|
Prelijte in enakomerno razporedite čez rumeno testo |
9
Končano
|
Pecite 12- 15min na 190° |
10
Končano
|
Navodila za pripravo čokoladnega prelivaVse sestavine za preliv raztopite nad paro in prelijte čez pečeno in malce ohlajeno pecivo. |
11
Končano
|
Hlajenje in shranjevanjeHladite v hladilniku vsaj 4 ure pred postrežbo. Ohlajeno narežite na kocke in postrezite. |
12
Končano
|
Narezane kocke hranite v hladilniku, pokrite s prozorno folijo. Najboljše pa so šele drugi dan. |