Sestavine
-
Testo
-
195g Maslo sobne temperature
-
240g Gladka moka
-
140g Sladkor v prahu
-
2 Rumenjaki
-
20g Kakav v prahu
-
140g Mleti lešniki
-
50g Drobno sekljani lešniki
-
Nadev
-
100g Nutella
Navodila
Ferrero Rocher razpokančki so nastali čisto po nesreči. Moj prvotni namen je bil ustvariti recept za lešnikovo čokoladne piškote. Žal je bilo testo na koncu premehko za izrezovanje z modelčki. Kljub temu sem ga želela nekako uporabiti. Iz njega sem iz čiste lenobe naredila le kroglice in jih povaljala v sesekljanih lešnikih, ki sem jih imela pri roki. Da vse skupaj ne bo tako suho, sem v kroglice izdolbla še luknjice za nadev. Ko so med peko piškotki razpokali sem dokončno obupala nad njimi. Pečene sem na hitro še napolnila z Nutello in se poslovila od njih do jutra.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
Na moje presenečenje je bil pladenj s piškoti zjutraj skoraj prazen. Najprej sem pomislila, da je imel tačke vmes naš mačkon. A sem na koncu ugotovila, da so piškote pojedli moji domači, ki so bili nad okusom več kot navdušeni. Seveda sem tudi sama poskusila enega in povem vam, da ni bil zadnji. Okus je bombastičen, piškotki pa so tako hrustljavi in hkrati mehki, da se topijo v ustih. Takoj sem se lotila ponovne priprave, poslikala postopek in končni izdelek. Sicer prvotno ustvarjanje recepta res ni šlo po načrtu, a bi bilo škoda, če ga ne bi delila naprej. Lešnikovo- čokoladen okus z dodatkom Nutelle spominja na vsem znane in priljubljene kroglice Fererro. Tako so nastali Ferrero Rocher razpokančki. Če ste ljubitelji Nutelle in v srcu premorete vsaj malo čokoholištva, vas zagotovo ne bojo razočarali.
Priprava je otroško enostavna in hitra. K receptu pa dodajam le dva nasveta:
- Kroglice oblikujte iz dobro ohlajenega testa. Toplo testo je preveč pocasto in se lepi za roke.
- Pečene piškote pustite, da se ve pekaču najprej nekoliko ohladijo. Pečeni piškotki so tako mehki, da se bojo ob dotiku zdrobili.
Moje ostale recepte za (uspele) piškote najdete TUKAJ. 🙂
Količine v receptu zadostujejo za približno 35 piškotov (težkih okoli 20g).
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo |
2
Končano
|
Testo sploščimo, zavijemo v prozorno folijo in hladimo v hladilniku 2 uri. |
3
Končano
|
|
4
Končano
|
|
5
Končano
|
|
6
Končano
|
|
7
Končano
|
|
8
Končano
|
Pečemo na 180° približno 15-17 minut. |
9
Končano
|
|
10
Končano
|
Nutello po potrebi segrejemo do tekočega. Lahko jo za nekaj minut s steklenko skupaj potopite v toplo vodo ali date na radiator. Nutelle ne segrevajte na štedilniku ali v mikrovalovni pečici. |
11
Končano
|
Nutello damo v dresirno vrečko in jo nabrizgamo v jamice na ohlajenih piškotih. |
12
Končano
|
Piškote do postrežbe hranimo v dobro zaprti kovinski škatli. |