0 1
Kokosove kocke za čokoholike

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Biskvit
5 Jajc
180g Sldkorja
1dl Olja
1dl Mleka
150g Gladke moke
25g Kakava v prahu
1 Pecilni prašek
Čokoladno polnilo
180g Čokolade za kuhanje
1dl Sladke smetane
Preliv
370g Čokolade za kuhanje
5dl Mleka
20g Sladkorja
20g Masla
250g Kokosove moke

Kokosove kocke za čokoholike

Za pekač velikosti 20x30cm oz 20 kock

  • Sestavine za 20 porcij
  • Nezahtevno

Sestavine

  • Biskvit

  • Čokoladno polnilo

  • Preliv

Navodila

Deli

Kokosove kocke za čokoholike so kot že samo ime pove, na vse možne načine čokoladne. Aja, pa tudi kokosa je nekaj v njih.

Ker obožujem čokolado in kakav se včasih ne morem upret, da ju ne bi natlačila povsod kamor spadata in ne spadata. Tokrat se je tlačenje čokolade in kakava v čupavce izkazalo za odlično idejo.

Kocke so narejene iz mehkega čokoladnega biskvita, polnjene s čokoladnim polnilom in oblite s čokoladnim oblivom, ki jim da še dodatno sočnost. Aja saj res… posute so s kokosom 🙂

kokosoce kocke za čokoholike čupavci recept celi

Priprava je sicer malce daljša kot pri navadnih čupavcih, a so vseeno enostavni za pripravo. Čas priprave se zaradi vmesnega hlajenja nekoliko podaljša.

Recept je razdeljen po plasteh iz katerih so kokosove kocke za čokoholike sestavljene, za hitrejšo pripravo in čim manj izgubljanja časa pa vam svetujem, da se ga lotite po naslednjem zaporedju:

  • Pripravite biskvit in ga specite
  • Pripravite polnilo
  • Ohladite polnilo
  • Če ste biskvit pekli v enem delu, ga prerežite na pol
  • Premažite biskvit in ga ohladite
  • Med tem si pripravite obliv in kokosovo moko
  • Ohlajen premazan biskvit narežite na kocke
  • Potunkajte v čokolado in povaljajte v kokosovi moki.

Za manj zmede si lahko sestavine, ki ste jih že dodali in korake, ki ste jih opravili odkljukate s klikom na krogec zraven sestavine oz. koraka.

Recept je primeren za pekač velikosti 20x30cm. Kocke so malo višje, Če želite tanjše lahko uporabite tudi pekač velikosti 25x35cm. V tem primeru čas peke prilagodite velikosti pekača.

Veliko veselja pri packanju! 🙂

kokosove kocke za čokoholike čupavci recept prerez

Receptom lahko slediš  tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)

Vse moje recepte pa najdeš TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo biskvita

Beljake ločimo od rumenjakov.

2
Končano

Polovico sladkorja in beljake stepemo v čvrst sneg.

3
Končano

V drugi posodi penasto stepemo rumenjake in drugo polovico sladkorja.

4
Končano

Ko rumenjaki narastejo dodamo olje, mleko, moko, kakav in pecilni prašek ter dobro premešamo, da dobimo gladko zmes.

5
Končano

Zmesi nato postopoma in narahlo vmešamo beljakov sneg.

6
Končano

Biskvitno maso prelijemo v pomaščen ali s papirjem za peko obložen pekač.

7
Končano

Biskvit lahko pečete v enem ali dveh delih.
Biskvit iz celotne mase pečemo 25-30min na 190°.
Biskvit iz polovice mase pa 15min na 190°.
Čas peke prilagodite velikosti pekača. Biskvit na sredini do dna prepičite z nožem ali zobotrebcem. Če je nož oz. zobotrebec čist, je biskvit pečen.

8
Končano

Pečen biskvit takoj, ko ga vzamemo iz pečice z nožem narahlo odstranimo od roba pekača in ga prevrnemo okrog na kuhinjsko krpo. Pustimo, da se popolnoma ohladi.

9
Končano

Navodila za pripravo čokoladnega polnila

Čokolado in smetano raztopimo nad soparo. Polnilo nato za 20 minut postavimo v hladilnik, da se malce ohladi.

10
Končano

Navodila za pripravo preliva

Vse sestavine raztopimo nad paro in dobro premešamo, da dobimo redek in enakomeren preliv.

11
Končano

Izdelava, hlajenje in postrežba

Biskvit režemo, ko se popolnoma ohladi. Mlačen ali topel biskvit se bo drobil.
Če ste biskvit pekli v enem delu ga najprej prerežite po dolgem na polovico.

12
Končano

Polnilo vzamemo iz hladilnika, ga malce ročno premešamo in enakomerno namažemo na spodnjo polovico biskvita. Prekrijemo z drugim biskvitom in narahlo pritisnemo, da se plasti zlepita skupaj.
Hladimo v hladilniku 1 uro.

13
Končano

Ohlajene biskvite s polnilom nato narežemo na kocke in vsako kocko posebej potunkamo v mlačen (ne vroč) preliv ter jih povaljamo v kokosovi moki.

14
Končano

Hladimo v hladilniku vsaj 2 uri pred postrežbo.

admin

Jogurtova pita z gozdnimi sadeži recept
Prejšnji
Jogurtova pita z gozdnimi sadeži
zdrobljene vaniljine rezine z jagodami recept slika
Naslednji
Zdrobljene vaniljine rezine z jagodami
Jogurtova pita z gozdnimi sadeži recept
Prejšnji
Jogurtova pita z gozdnimi sadeži
zdrobljene vaniljine rezine z jagodami recept slika
Naslednji
Zdrobljene vaniljine rezine z jagodami

Komentiraj

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here