Sestavine
-
Biskvit
-
5 Jajc
-
180g Sldkorja
-
1dl Olja
-
1dl Mleka
-
150g Gladke moke
-
25g Kakava v prahu
-
1 Pecilni prašek
-
Čokoladno polnilo
-
180g Čokolade za kuhanje
-
1dl Sladke smetane
-
Preliv
-
370g Čokolade za kuhanje
-
5dl Mleka
-
20g Sladkorja
-
20g Masla
-
250g Kokosove moke
Navodila
Kokosove kocke za čokoholike so kot že samo ime pove, na vse možne načine čokoladne. Aja, pa tudi kokosa je nekaj v njih.
Ker obožujem čokolado in kakav se včasih ne morem upret, da ju ne bi natlačila povsod kamor spadata in ne spadata. Tokrat se je tlačenje čokolade in kakava v čupavce izkazalo za odlično idejo.
Kocke so narejene iz mehkega čokoladnega biskvita, polnjene s čokoladnim polnilom in oblite s čokoladnim oblivom, ki jim da še dodatno sočnost. Aja saj res… posute so s kokosom 🙂
Priprava je sicer malce daljša kot pri navadnih čupavcih, a so vseeno enostavni za pripravo. Čas priprave se zaradi vmesnega hlajenja nekoliko podaljša.
Recept je razdeljen po plasteh iz katerih so kokosove kocke za čokoholike sestavljene, za hitrejšo pripravo in čim manj izgubljanja časa pa vam svetujem, da se ga lotite po naslednjem zaporedju:
- Pripravite biskvit in ga specite
- Pripravite polnilo
- Ohladite polnilo
- Če ste biskvit pekli v enem delu, ga prerežite na pol
- Premažite biskvit in ga ohladite
- Med tem si pripravite obliv in kokosovo moko
- Ohlajen premazan biskvit narežite na kocke
- Potunkajte v čokolado in povaljajte v kokosovi moki.
Za manj zmede si lahko sestavine, ki ste jih že dodali in korake, ki ste jih opravili odkljukate s klikom na krogec zraven sestavine oz. koraka.
Recept je primeren za pekač velikosti 20x30cm. Kocke so malo višje, Če želite tanjše lahko uporabite tudi pekač velikosti 25x35cm. V tem primeru čas peke prilagodite velikosti pekača.
Veliko veselja pri packanju! 🙂
Receptom lahko slediš tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)
Vse moje recepte pa najdeš TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo biskvitaBeljake ločimo od rumenjakov. |
2
Končano
|
Polovico sladkorja in beljake stepemo v čvrst sneg. |
3
Končano
|
V drugi posodi penasto stepemo rumenjake in drugo polovico sladkorja. |
4
Končano
|
Ko rumenjaki narastejo dodamo olje, mleko, moko, kakav in pecilni prašek ter dobro premešamo, da dobimo gladko zmes. |
5
Končano
|
Zmesi nato postopoma in narahlo vmešamo beljakov sneg. |
6
Končano
|
Biskvitno maso prelijemo v pomaščen ali s papirjem za peko obložen pekač. |
7
Končano
|
Biskvit lahko pečete v enem ali dveh delih. |
8
Končano
|
Pečen biskvit takoj, ko ga vzamemo iz pečice z nožem narahlo odstranimo od roba pekača in ga prevrnemo okrog na kuhinjsko krpo. Pustimo, da se popolnoma ohladi. |
9
Končano
|
Navodila za pripravo čokoladnega polnilaČokolado in smetano raztopimo nad soparo. Polnilo nato za 20 minut postavimo v hladilnik, da se malce ohladi. |
10
Končano
|
Navodila za pripravo prelivaVse sestavine raztopimo nad paro in dobro premešamo, da dobimo redek in enakomeren preliv. |
11
Končano
|
Izdelava, hlajenje in postrežbaBiskvit režemo, ko se popolnoma ohladi. Mlačen ali topel biskvit se bo drobil. |
12
Končano
|
Polnilo vzamemo iz hladilnika, ga malce ročno premešamo in enakomerno namažemo na spodnjo polovico biskvita. Prekrijemo z drugim biskvitom in narahlo pritisnemo, da se plasti zlepita skupaj. |
13
Končano
|
Ohlajene biskvite s polnilom nato narežemo na kocke in vsako kocko posebej potunkamo v mlačen (ne vroč) preliv ter jih povaljamo v kokosovi moki. |
14
Končano
|
Hladimo v hladilniku vsaj 2 uri pred postrežbo. |