0 0
Kremšnita cupcakesi

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Masa za cupcakes
60ml Olje
120ml Mleko
1 Jajca L
120g Sladkor
1 Vaniljin sladkor
160g Gladka moka
0.5 Pecilni prašek
60ml Voda
Nadev
1dl Sladka smetana
20g Sladkor v prahu
Krema
5dl Mleko
1 Puding za kremšnite
140g Sladkor
200g Maslo
Dekoracija
Listnato testo
10g Sladkor v prahu

Kremšnita cupcakesi

  • Sestavine za 15 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Masa za cupcakes

  • Nadev

  • Krema

  • Dekoracija

Navodila

Deli
Kremšnita cupcakesi so mehki, kremasti, penasti in hrustljavi. V njih se prepletajo mlečni in vaniljevi okusi.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU(klik)

in FACEBOOKU(klik)

Cupcakesi so narejeni po mojem, vsem dobro znanem in priljubljenem receptu za jaffa cupcakse. Postopek ne vsebuje slik in podrobnejšega opisa, saj je ta razložen že v prejšnjem receptu. Najdete ga tukaj.

Polnjeni so s stepeno sladko smetano, ki jim doda se dodatno mehkobo in sočnost.

Na vrhu je pudingova maslena krema. Narejena je iz pudinga za kremšnite in masla.

Že pred časom sem v trgovinah zasledila puding namenjen izdelavi kremšnit. Med prazničnim nakupovanjem me je premagal firbec in sem ga kupila. Sama tekstura kuhanega pudinga mi za v kremšnite ni bila všeč. Zato sem ga raje spremenila kar v kremo za cupcakse.

Pudingova maslena krema je nekoliko bolj težka, vendar nebeško kremasta in zelo okusna. Poleg tega se lepo brizga in je med bolj obstojnimi vrstami krem. Kremšnita cupcakesi zato na sobni temperaturi obdržijo obliko tudi več ur.

Na vrhu jih, enako kot na kremšnitah, krasi še posladkano in hrustljavo listnato testo.

Za pripravo lahko uporabite tudi navaden vaniljev puding. V tem primeru boste potrebovali 80g pudinga oz. 2 vrečki. Puding za kremšnite je namreč pakiran v večjih količinah kot navadni pudingi.

Recept je primeren za 15 navadnih cupcakesov oz. 30-35 mini cupcakesov.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo mase za cupcakes

Olje, mleko, jajca, vaniljin sladkor in sladkor na hitro zmešamo skupaj.

2
Končano

Moko in pecilni prašek zmešamo skupaj in primešamo k mešanici olja, mleka jajc in sladkorja.

3
Končano

Ko je zmes enakomerna ji ročno primešamo še vodo. Masa mora biti redka in brez grudic.

4
Končano

Pekač za mafine obložimo s papirčki. Vanje do malo čez polovico nalijemo cupcake maso.

5
Končano

Pečemo na 160-175° približno 20-25minut. Kako določiti pravo temperaturo peke preberite v opisu recepta za jaffa cupcakse. Povezavo najdete zgoraj v opisu recepta!

6
Končano

Pečene cupcake vzamemo iz pečice in jih pustimo, da se popolnoma ohladijo.

7
Končano

Navodila za pripravo nadeva

Sladko smetano in sladkor stepemo do čvrstega.

8
Končano

Navodila za pripravo kreme

3dl mleka zavremo na štedilniku.

9
Končano

V preostala 2dl hladnega mleka vmešamo puding in sladkor.

10
Končano

Ko mleko na štedilniku zavre, temperaturo zmanjšamo in mu prilijemo pudingovo mešanico.

11
Končano

Kuhamo na zmerni temperaturi, da se puding do konca zgosti. Med kuhanjem puding ves čas mešamo.

12
Končano

Kuhan puding prelijemo v hladno posodo in ga takoj pokrijemo s prozorno folijo za živila tako, da se ta dotika zgornje plasti pudinga. Hladimo na sobni temperaturi dokler puding tudi v sredini ne postane na otip hladen.

13
Končano

V ločeni posodi na hitro stepemo maslo sobne temperature. Dodamo mu ohlajen puding in stepamo približno 10min, da se maslo v kremi speni oz. naraste. Puding in maslo morata biti pred mešanjem enake temperature sicer se krema rada zasiri.

14
Končano

Navodila za pripravo dekoracije

Listnato testo razvaljamo na cca. 3mm debelo. Z modelčki izrežemo poljubne oblike in jih polagamo na papir za peko. Pečemo po navodilih na embalaži.

15
Končano

Pečeno testo pustimo, da se ohladi in ga nato posujemo s sladkorjem v prahu.

16
Končano

Sestavljanje, hlajenje in postrežba

V ohlajene cupcakese na sredini izdolbemo luknjico. Pomagate si lahko s pripomočkom na sliki zgoraj, ki je namenjen delanju luknjic. Če ga nimate luknjice lahko izdolbete tudi s čajno žličko

17
Končano

Luknjico nato napolnimo s stepeno smetano. Cupcakesi morajo biti popolnoma ohlajeni. Če boste nadevali tople cupcakese se bo nadev stopil in vpil v testo. Nadevane cupcakse takoj sproti dajemo v hladilnik. Hladimo vsaj 20minut preden nanje nabrizgamo kremo.

18
Končano

Pudingovo kremo damo v dresirno vrečko s poljubnim nastavkom in jo nabrizgamo ba vrh cupcakesov. Če se vam krema zdi preveč mehka za brizganje jo za nekaj minut postavite v hladilnik. Ohlajeno nato spet nekoliko stepite in nato brizgajte.

19
Končano

Na kremo postavimo še dekoracijo iz listnatega testa in vse skupaj hladimo vsaj 4 ure pred postrežbo.

Pelicious

Medenjaki in royal icing naslovna slika recept
Prejšnji
Medenjaki in royal icing
Skutine rezine z breskvami in jagodami recept naslovna slika
Naslednji
Skutine rezine z breskvami in jagodami
Medenjaki in royal icing naslovna slika recept
Prejšnji
Medenjaki in royal icing
Skutine rezine z breskvami in jagodami recept naslovna slika
Naslednji
Skutine rezine z breskvami in jagodami

Komentiraj

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here