Sestavine
-
Masa za cupcakes
-
60ml Olje
-
120ml Mleko
-
1 Jajca L
-
120g Sladkor
-
1 Vaniljin sladkor
-
160g Gladka moka
-
0.5 Pecilni prašek
-
60ml Voda
-
Nadev
-
1dl Sladka smetana
-
20g Sladkor v prahu
-
Krema
-
5dl Mleko
-
1 Puding za kremšnite
-
140g Sladkor
-
200g Maslo
-
Dekoracija
-
Listnato testo
-
10g Sladkor v prahu
Navodila
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU(klik)
Cupcakesi so narejeni po mojem, vsem dobro znanem in priljubljenem receptu za jaffa cupcakse. Postopek ne vsebuje slik in podrobnejšega opisa, saj je ta razložen že v prejšnjem receptu. Najdete ga tukaj.
Na vrhu je pudingova maslena krema. Narejena je iz pudinga za kremšnite in masla.
Pudingova maslena krema je nekoliko bolj težka, vendar nebeško kremasta in zelo okusna. Poleg tega se lepo brizga in je med bolj obstojnimi vrstami krem. Kremšnita cupcakesi zato na sobni temperaturi obdržijo obliko tudi več ur.
Na vrhu jih, enako kot na kremšnitah, krasi še posladkano in hrustljavo listnato testo.
Za pripravo lahko uporabite tudi navaden vaniljev puding. V tem primeru boste potrebovali 80g pudinga oz. 2 vrečki. Puding za kremšnite je namreč pakiran v večjih količinah kot navadni pudingi.
Recept je primeren za 15 navadnih cupcakesov oz. 30-35 mini cupcakesov.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo mase za cupcakesOlje, mleko, jajca, vaniljin sladkor in sladkor na hitro zmešamo skupaj. |
2
Končano
|
Moko in pecilni prašek zmešamo skupaj in primešamo k mešanici olja, mleka jajc in sladkorja. |
3
Končano
|
Ko je zmes enakomerna ji ročno primešamo še vodo. Masa mora biti redka in brez grudic. |
4
Končano
|
Pekač za mafine obložimo s papirčki. Vanje do malo čez polovico nalijemo cupcake maso. |
5
Končano
|
Pečemo na 160-175° približno 20-25minut. Kako določiti pravo temperaturo peke preberite v opisu recepta za jaffa cupcakse. Povezavo najdete zgoraj v opisu recepta! |
6
Končano
|
Pečene cupcake vzamemo iz pečice in jih pustimo, da se popolnoma ohladijo. |
7
Končano
|
Navodila za pripravo nadevaSladko smetano in sladkor stepemo do čvrstega. |
8
Končano
|
Navodila za pripravo kreme |
9
Končano
|
V preostala 2dl hladnega mleka vmešamo puding in sladkor. |
10
Končano
|
Ko mleko na štedilniku zavre, temperaturo zmanjšamo in mu prilijemo pudingovo mešanico. |
11
Končano
|
|
12
Končano
|
|
13
Končano
|
|
14
Končano
|
Navodila za pripravo dekoracije |
15
Končano
|
Pečeno testo pustimo, da se ohladi in ga nato posujemo s sladkorjem v prahu. |
16
Končano
|
Sestavljanje, hlajenje in postrežba |
17
Končano
|
|
18
Končano
|
Pudingovo kremo damo v dresirno vrečko s poljubnim nastavkom in jo nabrizgamo ba vrh cupcakesov. Če se vam krema zdi preveč mehka za brizganje jo za nekaj minut postavite v hladilnik. Ohlajeno nato spet nekoliko stepite in nato brizgajte. |
19
Končano
|
Na kremo postavimo še dekoracijo iz listnatega testa in vse skupaj hladimo vsaj 4 ure pred postrežbo. |