0 0
Orehovi ameriški krofi z mlečno čokolado

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Testo
1dl Olje
2dl Mleko
1 Jajca L
110g Sladkor
1 Vaniljin sladkor
140g Gladka moka
80g Mleti orehi
0.5 Pecilni prašek
Preliv
300g Mlečna čokolada
Po želji za dekoracijo
30g Drobno nasekljani orehi
30g Bela čokolada

Orehovi ameriški krofi z mlečno čokolado

  • Sestavine za 22 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Testo

  • Preliv

  • Po želji za dekoracijo

Navodila

Deli

Najnovejši izum iz moje kuhinje so orehovi ameriški krofi z mlečno čokolado. So moderna sladica z okusom po domačem.

Orehovi krofki so v sredini mehki in zeeeloo sočni, okrog so rahlo hrustljavi. Preliti so z mlečno čokolado, ki se odlično poda k okusu orehov in ga hkrati ne prevlada.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

Masa za krofke je dokaj redka zato se ne ustrašite. 🙂 Pečeni krofki so enako kot moji cupcakesi nebeško mehki, sočni in ostanejo sveži še vsaj 3 dni. Pri peki ameriških krofov vam  svetujem, da (enako kot pri peki cupcakesov) najprej poskusite speči le enega in tako določite pravo temperaturo pečice. Sama jih pečem na enaki temperaturi kot cupcakse (165°).  Pečeni pri prenizki temperaturi se sesedejo, pečeni pri previsoki pa narastejo le v sredini in so znotraj luknjasti in podobni pudingu. Prava temperatura bi morala biti nekje med 160° in 175°- odvisno kako močno vaša pečica peče.

Za pripravo teh krofkov sem prvič uporabila pekač za ameriške krofe znamke Decora iz trgovine PartyPek. In moram reči, da sem bila nad njim navdušena. Za razliko od Wiltonovega pekača za ameriške krofe je Decorin za nekaj milimetrov manjšega premera, nekoliko bolj globok in ima manjše luknjice. Krofki iz njega pa so malo bolj debelušni, manjši in bolj srčkani. Pekač Decora najdete TUKAJ.

Količine v receptu so primerne za približno 22 krofkov iz Decora pekača (za druge pekače najbrž količine nekoliko odstopajo). Modelčke sem nadevala s približno 35ml mase za vsak krof.

Za konec vam svetujem še, da orehe za maso zmeljete čim bolj drobno. Če so kupljeni že mleti in v njih opazite večje koščke jih na hitro še enkrat premeljite v mlinčku za kavo ali sekljalniku. Za pripravo preliva lahko uporabite katero koli navadno mlečno čokolado. Jaz sem jih delala kar z navadno Milko.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo testa

Olje, jajca in mleko na hitro zmešamo skupaj.

2
Končano

V ločeni posodi zmešamo skupaj suhe sestavine- sladkor, vaniljin sladkor, gladko moko, pecilni prašek in mlete orehe.

3
Končano

Mešanico suhih sestavin stresemo v mokre sestavine in maso stepamo dokler ne postane popolnoma gladka in brez grudic.

4
Končano

Pekač za krofe na tanko premažemo z maslom ali oljem.

5
Končano

Pekač nadevamo z maso do približno polovice.

6
Končano

Pečemo na 160°-175° (kako določite pravo temperaturo lahko preberite zgoraj v opisu recepta) približno 20-23min.

7
Končano

Pečene krofe takoj stresemo iz pekača na papir za peko. Ko se ohladijo se radi sprimejo na pekač kljub premazu zato jih iz pekača stresite takoj. Pustimo, da se na sobni temperaturi ohladijo.

8
Končano

Navodila za pripravo preliva

Mlečno čokolado raztopimo nad soparo. Prelijemo jo v manjšo globoko posodico ali skledico (zaradi lažjega namakanja). Počakamo nekaj minut, da se čokolada malce ohladi.

9
Končano

Dekoracija, hlajenje in postrežba

Ohlajene krofe do polovice potunkamo v toplo (ne vročo!) čokolado. Ko jih vzamemo iz čokolade jih stresemo in počakamo, da odvečna čokolada steče z njih. Krofe nato obrnemo tako, da je preliv zgoraj in jih polagamo na s papirjem za peko obložen pladenj.

10
Končano

Po želji še okrasimo. Jaz sem svoje okrasila tako, da sem belo čokolado raztopila nad soparo, jo prelila v dresirno vrečko in z njo počičkala del oblitih krofov. Po vrhu sem posula z nožem drobno nasekljane orehe.

11
Končano

Krofe hladimo vsaj 4 ure pred postrežbo.

Pelicious

Skutine rezine z breskvami in jagodami recept naslovna slika
Prejšnji
Skutine rezine z breskvami in jagodami
Pustni krofi brez ostankov recept slika naslovna
Naslednji
Pustni krofi brez ostankov
Skutine rezine z breskvami in jagodami recept naslovna slika
Prejšnji
Skutine rezine z breskvami in jagodami
Pustni krofi brez ostankov recept slika naslovna
Naslednji
Pustni krofi brez ostankov

Komentiraj

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here