Sestavine
-
Testo
-
1dl Olje
-
2dl Mleko
-
1 Jajca L
-
110g Sladkor
-
1 Vaniljin sladkor
-
140g Gladka moka
-
80g Mleti orehi
-
0.5 Pecilni prašek
-
Preliv
-
300g Mlečna čokolada
-
Po želji za dekoracijo
-
30g Drobno nasekljani orehi
-
30g Bela čokolada
Navodila
Najnovejši izum iz moje kuhinje so orehovi ameriški krofi z mlečno čokolado. So moderna sladica z okusom po domačem.
Orehovi krofki so v sredini mehki in zeeeloo sočni, okrog so rahlo hrustljavi. Preliti so z mlečno čokolado, ki se odlično poda k okusu orehov in ga hkrati ne prevlada.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
Masa za krofke je dokaj redka zato se ne ustrašite. 🙂 Pečeni krofki so enako kot moji cupcakesi nebeško mehki, sočni in ostanejo sveži še vsaj 3 dni. Pri peki ameriških krofov vam svetujem, da (enako kot pri peki cupcakesov) najprej poskusite speči le enega in tako določite pravo temperaturo pečice. Sama jih pečem na enaki temperaturi kot cupcakse (165°). Pečeni pri prenizki temperaturi se sesedejo, pečeni pri previsoki pa narastejo le v sredini in so znotraj luknjasti in podobni pudingu. Prava temperatura bi morala biti nekje med 160° in 175°- odvisno kako močno vaša pečica peče.
Za pripravo teh krofkov sem prvič uporabila pekač za ameriške krofe znamke Decora iz trgovine PartyPek. In moram reči, da sem bila nad njim navdušena. Za razliko od Wiltonovega pekača za ameriške krofe je Decorin za nekaj milimetrov manjšega premera, nekoliko bolj globok in ima manjše luknjice. Krofki iz njega pa so malo bolj debelušni, manjši in bolj srčkani. Pekač Decora najdete TUKAJ.
Količine v receptu so primerne za približno 22 krofkov iz Decora pekača (za druge pekače najbrž količine nekoliko odstopajo). Modelčke sem nadevala s približno 35ml mase za vsak krof.
Za konec vam svetujem še, da orehe za maso zmeljete čim bolj drobno. Če so kupljeni že mleti in v njih opazite večje koščke jih na hitro še enkrat premeljite v mlinčku za kavo ali sekljalniku. Za pripravo preliva lahko uporabite katero koli navadno mlečno čokolado. Jaz sem jih delala kar z navadno Milko.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo testa |
2
Končano
|
|
3
Končano
|
|
4
Končano
|
Pekač za krofe na tanko premažemo z maslom ali oljem. |
5
Končano
|
|
6
Končano
|
Pečemo na 160°-175° (kako določite pravo temperaturo lahko preberite zgoraj v opisu recepta) približno 20-23min. |
7
Končano
|
Pečene krofe takoj stresemo iz pekača na papir za peko. Ko se ohladijo se radi sprimejo na pekač kljub premazu zato jih iz pekača stresite takoj. Pustimo, da se na sobni temperaturi ohladijo. |
8
Končano
|
Navodila za pripravo preliva |
9
Končano
|
Dekoracija, hlajenje in postrežbaOhlajene krofe do polovice potunkamo v toplo (ne vročo!) čokolado. Ko jih vzamemo iz čokolade jih stresemo in počakamo, da odvečna čokolada steče z njih. Krofe nato obrnemo tako, da je preliv zgoraj in jih polagamo na s papirjem za peko obložen pladenj. |
10
Končano
|
Po želji še okrasimo. Jaz sem svoje okrasila tako, da sem belo čokolado raztopila nad soparo, jo prelila v dresirno vrečko in z njo počičkala del oblitih krofov. Po vrhu sem posula z nožem drobno nasekljane orehe. |
11
Končano
|
Krofe hladimo vsaj 4 ure pred postrežbo. |