Sestavine
-
Testo
-
90g Maslo sobne temperature
-
3 Jajca L
-
90g Sladkor
-
150g Gladka moka
-
1 Vaniljin sladkor
-
0.5 Pecilni prašek
-
350g Višnje/češnje
-
Puding
-
3dl Višnjev/češnjev kompot ali sok
-
1dl Voda
-
1 Vaniljin puding v prahu
-
30-90g Sladkor
-
Piškoti
-
180g Masleni piškoti
-
2dl Mleko
-
Jogurtova krema
-
360g Višnjev/češnjev jogurt
-
9 Listi želatine
-
50g Sladkor v prahu
-
3dl Sladka smetana
Navodila
Trojne češnjeve/višnjeve rezine so lahka in osvežilna sladica.
Višnje oz. češnje se skrivajo v treh plasteh, zato sem jih poimenovala kar trojne višnjeve/češnjeve rezine. Višnje najdete v testu, pudingu in jogurtovi kremi. Vmes pa je še plast maslenih piškotkov. Pripravite jih lahko s češnjami ali višnjami. Te pa so lahko sveže ali iz kompota.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Recept je primeren za pekač velikosti 25x35cm oz. 18 rezin. Za večje velikosti pekača si lahko količine sestavin prilagodite na vrhu okvirčka s sestavinami.
Za manj zmede si lahko sestavine, ki ste jih že dodali in korake, ki ste jih opravili odkljukate s klikom na krogec zraven sestavine oz. koraka.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo testaMaslo, sladkor, vaniljin sladkor in jajca penasto stepemo skupaj. |
2
Končano
|
Dodamo moko in pecilni prašek ter zmešamo v enakomerno zmes. |
3
Končano
|
Pekač na tanko premažemo z oljem in posujemo z moko tako, da se moka prime olja. Odvečno moko stresemo iz pekača. |
4
Končano
|
Testo nato enakomerno razmažemo po pekaču. Na testo polagamo češnje/ višnje eno zraven druge. Narahlo jih potisnemo v testo. |
5
Končano
|
Pečemo približno 15minut na 190°. Če je testo pečeno preverite tako, da vanj zapičite zobotrebec. Če je zobotrebec čist, je testo pečeno. |
6
Končano
|
Navodila za pripravo pudingaKompotu ali soku prilijemo vodo. Mešanico nato poskusite in ji po potrebi dodajte sladkor. Ker so kompoti oz. sokovi različno sladki, enotne količine sladkorja žal ni. |
7
Končano
|
V 1dl reazredčenega in posladkanega soka primešamo še Vaniljin puding. |
8
Končano
|
Preostale 3 dl razredčenega sladkega soka zavremo na štedilniku in mu nato primešamo mešanico soka in pudinga. |
9
Končano
|
Kuhamo na zmerni temperaturi, da se puding do konca zgosti. Med kuhanjem ves čas mešamo. |
10
Končano
|
Kuhan puding takoj prelijemo čez pečeno testo in nanj enega zraven drugega zložimo v mleko namočene maslene piškote. Piškote zlagajte na vroč puding, da se pudinga lepo oprimejo. Ohladite v hladilniku da se puding do konca strdi. |
11
Končano
|
Navodila za pripravo jogurtove kremeLističe želatine za 10min namočimo v hladni vodi. Nato jih ožamemo in z 2 jedilnima žlicama jogurta raztopimo nad soparo. |
12
Končano
|
Mešanico želatine in jogurta nato primešamo k preostalemu jogurtu. |
13
Končano
|
V ločeni posodi trdo stepemo sladko smetano in sladkor. |
14
Končano
|
Stepeno sladko smetano nato narahlo ročno primešamo k jogurtu. |
15
Končano
|
Prelijemo čez plast ohlajenih piškotov in hladimo v hladilniku še vsaj 6 ur pred postrežbo. |
16
Končano
|
Ohlajeno po želji okrasimo, narežemo na kocke in postrežemo. |