Sestavine
-
Testo
-
155g Maslo sobne temperature
-
95g Sladkor v prahu
-
2 Rumenjaki
-
250g Gladka moka
-
1 Vaniljin sladkor
-
8g Začimbe za medenjake
-
Obliv
-
180g Čokolada za kuhanje
-
1 čajna žlica Kokosovo olje
Navodila
Srčkani začinjeni piškoti s čokolado so hitro, enostavno pripravljeni in noro dišeči.
Okus in vonj spominjata na medenjake, saj vsebujejo kar zajetno količino začimb za medenjake. Sama najraje uporabljam že gotovo mešanico začimb za medenjake znamke Kotanyi. Začimbe v njej so zmešane v božansko ravnovesje, ki ga sama težko dosežem z mešanjem začimb doma. Seveda lahko začimbe zmešate tudi po svojem okusu. V poštev pride vse od cimeta, ingverja, koriandra, janeža pa tja do muškatnega oreščka, klinčkov in popra. Za razliko od medenjakov, začinjeni piškoti s čokolado ne vsebujejo medu. Zato so božansko krhki in hrustljavi.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
Čokoladni obliv je pripravljen s postopkom temperiranja čokolade.
Tako obdelana čokolada je stabilnejša in se na sobni temperaturi posuši. Na piškotih se vam zato na sobni temperaturi ne bo topila.
Količine v receptu zadostujejo za približno 60 srednje velikih piškotov.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo testa |
2
Končano
|
Testo sploščimo, zavijemo v prozorno folijo in hladimo v hladilniku približno 1 uro. |
3
Končano
|
|
4
Končano
|
|
5
Končano
|
|
6
Končano
|
Pečene piškote vzamemo iz pečice in jih nekaj minut pustimo stati v pekaču, da se nekoliko ohladijo. Nato jih poberemo iz pekača in na sobni temperaturi do konca ohladimo. |
7
Končano
|
Navodila za pripravo čokoladnega prelivaPolovico čokolade in kokosovo olje raztopimo nad soparo. Preostalo čokolado razrežemo na manjše koščke. |
8
Končano
|
Stopljeno čokolado odstavimo iz pare in ji dodamo narezano čokolado. Premešamo, da se koščki čokolade raztopijo. Vso čokolado nato za 30 sekund ponovno postavimo nad soparo. Po 30 sekundah odstavimo. Prelijemo v skodelico, ki bo dovolj široka in globoka, da boste piškote lahko brez težav potunkali v čokolado. |
9
Končano
|
Oblivanje, sušenje in shranjevanje |
10
Končano
|
|
11
Končano
|
Posušene piškote do postrežbe hranimo v dobro zaprti kovinski škatli. |