Sestavine
-
Biskvit
-
6 Beljakov
-
3 Rumenjake
-
200g Sladkorja
-
1,5dl Olja
-
2dl Mleka
-
300g Gladke moke
-
1 Pecilni prašek
-
Biskvitna podlaga
-
1 Zdrobljen biskvit
-
2dl Vode
-
3dl Sladke smetane
-
2 Vaniljina sladkorja
-
350g Svežih ali zamrznjenih jagod
-
Vaniljina krema
-
6dl Mleka
-
2 Vaniljina pudinga v prahu
-
180g Sladkorja
-
3 Rumenjaki
-
30g Masla
-
4 Lističi želatine
-
2dl Sladke smetane
Navodila
Zdrobljene vaniljine rezine z jagodami so sočen in svež desert.
Biskvitna podlaga je zdrobljena, namočena z vodo in sladko smetano. Zato je mehka in zelo sočna. V njej se skrivajo osvežujoči koščki jagod. Premazane so z vaniljino kremo, ki se odlično ujema s jagodami.
Recept je zaradi boljše preglednosti razdeljen po plasteh iz katerih so zdrobljene vaniljine rezine z jagodami sestavljene. Za hitrejšo pripravo pa vam svetujem, da se jih lotite po naslednjem zaporedju:
- Skuhajte vaniljino kremo
- Specite biskvit
- Prekuhajte vodo z vaniljinim sladkorjem
- Narežite jagode
- Dokončajte biskvitno podlago in jo poteptajte v pekač
- stepite sladko smetano in dokončajte vaniljino kremo
- Premažite, ohladite
Za manj zmede si lahko sestavine, ki ste jih že dodali in korake, ki ste jih opravili odkljukate s klikom na krogec zraven sestavine oz. koraka.
Recept je primeren za pekač velikosti 20x30cm.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo biskvitaBeljake in rumenjake ločimo. Za biskvit uporabimo 6 beljakov in 3 rumenjake. Preostale 3 rumenjake porabimo za kremo. |
2
Končano
|
Beljake in polovico sladkorja stepemo v čvrst sneg. |
3
Končano
|
V posebni posodi penasto stepemo rumenjake in drugo polovico sladkorja. Vmešamo še olje, mleko, moko in pecilni prašek. |
4
Končano
|
Zmesi nato ročno in narahlo primešamo še beljakov sneg, da dobimo puhasto biskvitno zmes. |
5
Končano
|
Biskvitno maso pečemo v namaščenem ali s peki papirjem obloženem pekaču 35-40min na 190°. |
6
Končano
|
Pečen biskvit pustimo, da se popolnoma ohladi, |
7
Končano
|
Navodila za pripravo biskvitne podlageVodo z vaniljinim sladkorjem zavremo, odstavimo in pustimo, da se ohladi. |
8
Končano
|
Ohlajen biskvit zdrobimo na manjše koščke (cca 1cm) in ga prelijemo z ohlajeno sladko vodo in tekočo sladko smetano. |
9
Končano
|
Z rokami zmešamo, da se masa enakomerno nasoči . |
10
Končano
|
Jagode narežemo na koščke velikosti 1-1,5cm in jih stresemo v namočeno biskvitno zmes. |
11
Končano
|
Z rokami maso malce pregnetemo tako, da se jagode enakomerno vmešajo (ostati morajo cele, nezdrobljene), masa pa se začne lepiti skupaj. |
12
Končano
|
Biskvitno podlago nato razporedimo po pekaču in jo z rokami ali kozarcem dobro pritisnemo ob dno pekača, da se sprime skupaj. Ko je masa razporejena jo lahko dodatno poravnate tako, da jo prekrijete s prozorno folijo in poteptate s kozarcem ali pa preprosto povaljate v manjšim valjarjem. |
13
Končano
|
Navodila za pripravo vaniljine kreme5dl mleka segrejemo na štedilniku, |
14
Končano
|
V preostali 1dl mleka vmešamo puding v prahu, sladkor in rumenjake. Zmes nato zlijemo v vrelo mleko in kuhamo na zmerni temperaturi dokler se krema ne zgosti na konsistenco gostejšega pudinga. |
15
Končano
|
Kremo odstavimo in še vroči primešamo najprej maslo nato pa še želatino, ki smo jo predhodno namočili v hladni vodi. |
16
Končano
|
Kremo takoj pokrijemo s prozorno folijo, da se izognemo skorjici na pudingu in jo pustimo, da se na sobni temperaturi popolnoma ohladi. |
17
Končano
|
Ohlajeno kremo dobro premiksamo, da postane spet gladka in tekoča in ji primešamo stepeno sladko smetano. |
18
Končano
|
Enakomerno premažemo čez poteptano biskvitno podlago. |
19
Končano
|
Hlajenje in postrežbaRezine hladimo v hladilniku vsaj 6 ur pred postrežbo. |
20
Končano
|
Ohlajene razrežemo na kocke in postrežemo. Po želji kocke okrasite še s smetano ali svežimi jagodami. |