0 0
Čokoladna torta

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Biskvit
4 Manjša jajca
ščep Sol
220g Sladkor
0.5dl Olje
1dl Jogurt 3,2%
170g Gladka moka
30g Kakav v prahu
0.5 Pecilni prašek
Čokoladna krema
150g Mlečna čokolada
75g Čokolada za kuhanje
2dl Sladka smetana
600g Mascarpone
Po okusu Sladkor v prahu

Čokoladna torta

  • Sestavine za 10 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Biskvit

  • Čokoladna krema

Navodila

Deli

Čokoladna torta je najbolj klasičen okus torte, ki nas spemlja že od otroštva. Pripravimo jo lahko na tisoč različnih načinov, tole pa je moja verzija klasične, vsem dobro znane sladice.

čokoladna torta slika recept sredina

Recept je narejen tako, da vam dopušča veliko prostora za kreativnost.

Biskvit lahko za klasično verzijo namočite s sladko vodo, dodate ji lahko tudi rum. Po želji biskvite lahko za drugačen odtenek okusa namočite s kakavom, mlekom ali čokoladnim mlekom. Če ga namočite s sokom ali kompotom bo tortica dobila bolj sadno osvežilen okus.

V kremo lahko dodate sveže ali zamrznjeno sadje in okus dodatno popestrite. Ko kremo premažete čez biskvit jo preprosto posujte s svežim ali zamrznjenim sadje, s prsti ga potisnite v kremo in prekrijte z biskvitom.  Dodajate lahko vse od jagod, malin, borovnic, breskev, mešanega sadja.. Vsaka kombinacija je odličnega okusa in se lepo poda k okusu čokolade.

Ker sem ljubiteljica temne čokolade je krema v moji verziji bolj grenka saj ji nikoli ne dodajam sladkorja. Po okusu pa jo lahko posladkate s sladkorjem v prahu, da bo ravno pravšnja za vaš okus.

čokoladna torta slika recept sredina

Čokoladna torta  v tej verziji (tudi s sadjem) je primerna za obmazovanje z vsemi vrstami krem. Oblečete jo lahko tudi v sladkorno maso.

Recept je primeren za pekač premera približno 20cm ali 10 kosov. Torta je visoka 10cm.

Za večje ali manjše velikosti pekačev si količine sestavin za čokoladno torto lahko nastavite na vrhu okvirčka s sestavinami.

Pri izbiri prave velikosti si lahko pomagate s TORTOPRETVORNIKOM.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo biskvita

Rumenjake ločimo od beljakov.

2
Končano

Beljake s četrtino sladkorja stepemo v čvrst sneg.

3
Končano

V ločeni posodi penasto stepemo rumenjake, in preostali sladkor, da rumenjaki narastejo. Dodamo še ščep soli.

4
Končano

Rumenjakom in sladkorju nato najprej primešamo olje in jogurt.

5
Končano

Dodamo še moko, kakav in pecilni prašek. Zmešamo v gladko zmes.

6
Končano

Zmesi nato ročno postopoma primešamo še beljakov sneg.

7
Končano

Tortni obroč ali pekač obložimo s papirjem za peko. Vanj vlijemo biskvitno maso in jo čim bolj enakomerno razporedimo po pekaču.

8
Končano

Pečemo na 180° 30-35min. Če je biskvit pečen preverite tako, da v sredino do dna zapičite zobotrebec ali nož. Če je čist, je biskvit pečen. Biskvite lahko pečete tudi vsakega posebej. V tem primeru maso razdelite na 3 enake dele in jih pecite vsakega 10-15min.
Če imate nižji pekač in pečete celotno maso skupaj, pekač nekoliko povišajte tako, da ga okrog ovijete s višjim papirjem za peko in zlepite skupaj z malo biskvitne mase.

9
Končano

Pečen biskvit pustite, da se do konca ohladi.

10
Končano

Ohlajen biskvit odstranimo od roba in ga vzamemo iz pekača. Če ste ga pekli v enem delu ga razrežite na tri enake plasti.

11
Končano

Navodila za pripravo čokoladne kreme

Mlečno čokolado in čokolado za kuhanje narežemo na čim manjše koščke in jih skupaj stresemo v skledo.

12
Končano

Sladko smetano segrejemo na štedilniku do vretja in jo prelijemo čez narezano čokolado.

13
Končano

Zmešamo, da se vsa čokolada v smetani popolnoma raztopi.

14
Končano

Pustimo, da se ohladi. Mešanico čokolade in smetane lahko hladite na sobni temperaturi ali v hladilniku. Med hlajenjem jo večkrat premešajte saj se bo tako hitreje ohladila. Mešanica mora biti na otip hladna vendar še vedno tekoča. Zato bodite pri hlajenju v hladilniku previdni, da se vam popolnoma ne strdi.

15
Končano

V ločeno skledo damo mascarpone in mu prilijemo ohlajeno čokoladno mešanico. Kremo nato poskusite in ji po želji dodajte še sladkor v prahu. Kremo nato na hitro premiksajte, da se smetana v kremi speni.

16
Končano

Navodila za sestavljanje in hlajenje

Tortni obroč obložimo z acetatno folijo. Na dno pekača položimo prvo plast biskvita in ga namočimo.

17
Končano

Biskvit nato premažemo s polovico kreme. Kremo prekrijemo z biskvitom, ga namočimo in premažemo še z drugo polovico kreme. To prekrijemo z zadnjo plastjo biskvita, ga namočimo, pokrijemo s prozorno folijo in hladimo v hladilniku vsaj 6 ur,

18
Končano

Ohlajeno torto pred postrežbo po želji premažemo s kremo ali kako drugače okrasimo.

admin

Mandljevi piškoti z marmelado recept naslovna slika
Prejšnji
Mandljevi piškoti z marmelado
slivova pita z medom in redečim vinom prikazna slika recept
Naslednji
Slivova pita z medom in rdečim vinom
Mandljevi piškoti z marmelado recept naslovna slika
Prejšnji
Mandljevi piškoti z marmelado
slivova pita z medom in redečim vinom prikazna slika recept
Naslednji
Slivova pita z medom in rdečim vinom

Komentiraj

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here