Sestavine
-
Kakavov biskvit
-
1 Jajca L
-
50g Sladkor
-
2 jedilne žlice Olje
-
20g Gladka moka
-
10g Kakav v prahu
-
Čokoladni mousse
-
50g Čokolada za kuhanje
-
1dl (prelivanje čokolade) Sladka smetana
-
1.5 Listi želatine
-
1.5dl (stepanje) Sladka smetana
-
Stracciatella mousse
-
1dl (segrevanje) Sladka smetana
-
4.5 Listi želatine
-
200g Kondenzirano mleko
-
5dl (stepanje) Sladka smetana
-
75g Čokolada za kuhanje
Navodila
Torta čoko stracciatella je puhasta in božanska. V notranjosti tortice sta plast kakavovega biskvita in plast čokoladnega moussa. Okrog in po vrhu pa je puhast straciatellin mousse.
Zaradi malo bolj posebnega izgleda, boste za pripravo potrebovali dva tortna pekača. Razlika v njunem premeru naj bo 4 cm. Ker sta biskvit in čokoladni mousse skrita v notranjosti tortice, ju najprej zlagamo enega na drugega v majhnem pekaču. Nastane mini tortica, ki jo ohladimo in nato obdamo z večjim pekačem. Tega napolnimo s stracciatellinim moussom.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
Za pripravo stracciatellinega moussa potrebujete kondenzirano mleko. Pogosto opažam, da marsikdo ne ve kaj točno kondenzirano mleko je, kako izgleda. Zato sem sliko tistih, ki jih priporočam za pripravo tega recepta dodala spodaj med navodila za pripravo. 🙂
Torta čoko stracciatella je sicer zelo enostavna za pripravo. Nekaj več časa zahteva le zaradi vmesnega hlajenja.
Za dekoracijo tortice premera 20cm sem uporabila kremo (polovica recepta) iz mojega recepta za čokoladno pomarančne cupcakse.
Recept je primeren za pekač premera 20cm oz. 8 kosov. Torta čoko stracciatella je visoka 7cm.
Pri preračunavanju kosov in premerov pekača si lahko pomagate z uporabo TORTOPRETVORNIKA.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo kakavovega biskvita |
2
Končano
|
|
3
Končano
|
|
4
Končano
|
Pečemo približno 15min na 180°. |
5
Končano
|
Pečen biskvit vzamemo iz pečice in ga pustimo, da se na sobni temperaturi popolnoma ohladi. Ohlajen biskvit z nožem previdno odstranimo od roba in vzamemo iz pekača. |
6
Končano
|
Navodila za pripravo čokoladnega moussa |
7
Končano
|
|
8
Končano
|
Čokoladno mešanico pustimo, da se na sobni temperaturi popolnoma ohladi. |
9
Končano
|
|
10
Končano
|
Navodila za pripravo stracciatella moussa |
11
Končano
|
|
12
Končano
|
|
13
Končano
|
|
14
Končano
|
|
15
Končano
|
|
16
Končano
|
Sestavljanje, hlajenje in postrežbaObod pekača v katerem smo spekli biskvit obložimo z acetatno folijo in ga postavimo na sredino tortnega podstavka. |
17
Končano
|
|
18
Končano
|
|
19
Končano
|
Ko se čokoladni mousse strdi nadaljujemo s sestavljanjem. |
20
Končano
|
|
21
Končano
|
|
22
Končano
|
|
23
Končano
|
|
24
Končano
|
Torto hladimo v hladilniku vsaj 8ur pred postrežbo. |
25
Končano
|
Z ohlajene torte odstranimo obod in acetatno folijo. |
26
Končano
|
Po želji okrasimo, razrežemo in postrežemo. Povezavo do recepta za nabrizgano čokoladno kremo na vrhu moje tortice najdete zgoraj v opisu recepta. |