Sestavine
-
Testo
-
2 Jajca L
-
70g Sladkor
-
1 Vaniljin sladkor
-
170g Kisla smetana
-
1 jedilna žlica Mleko
-
1 jedilna žlica Rum
-
230g Gladka moka
-
0.5 Pecilni prašek
-
Za cvrtje
-
1l Olje
-
Čokoladni obliv
-
180g Čokolada za kuhanje
-
1.5dl Mleko
-
10g Maslo
-
5g Sladkor
-
Posip
-
250g Kokosova moka
Navodila
Sladke miške, posute s sladkorjem vsi dobro poznamo še iz otroštva. Če bi jih poskusili pripraviti drugače kot običajno pa je tu recept za čupave miške. Tele miške so prav posebne pasme- mešanke med miško in čupavcem. 🙂
V sredini so klasične mehke in puhaste miške s kislo smetano. Kožušček jim dajeta čokoladni obliv in kokosov posip.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
Miške v notranjosti so mehke in puhaste. Potrebno jih je le pravilno ocvrti. Sama miške v olje nadevam z žlico, ki jo predhodno na hitro pomočim v olje. Z žlice jih postrgam kar s prstom. Če se boste lotili takega načina bodite previdni, da vas vroče olje, ko miška štrbunkne vanj ne pošprica po rokah. Postrgate jih lahko tudi z drugo žlico.
Ko testo položim v olje vedno z žlico zajamem vroče olje iz posode v kateri se cvrejo in z njim poškropim miško od zgoraj tako, da povrhnjica dobi svetlejšo barvo. S tem preprečim, da bi testo zgoraj ostalo surovo in oblikovalo rove in tunelčke. Miške, ki so takoj zgoraj polite z vrelim oljem se bolj enakomerno spečejo. Testo v njih ne vre in so zato kasneje tudi lepo mehke in brez večjih lukenj. Če se tunelčki oblikujejo kljub temu, da jih zgoraj poškropite je to znak, da je olje prevroče. Miške med cvrtjem obrnem več kot enkrat, da se počasi z vseh strani lepo zapečejo.
Količine v receptu so primerne za približno 40 srednje velikih mišk.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo mišk |
2
Končano
|
|
3
Končano
|
|
4
Končano
|
Na štedilniku segrejemo olje na približno 15-160°. Olja naj bo za približno 2.5cm globoko oz. toliko, da miške plavajo na površju in se pri tem ne dotikajo dna posode. |
5
Končano
|
|
6
Končano
|
Cvremo približno 3minute oz. do enakomerno zlato zapečenega. Če se miške zapečejo prej, zmanjšajte temperaturo na štedilniku. |
7
Končano
|
|
8
Končano
|
Navodila za pripravo čokoladnega obliva in posipaČokolado, mleko, maslo in sladkor raztopimo nad soparo. |
9
Končano
|
Kokosovo moko stresemo v skledico ali na krožnik. |
10
Končano
|
Oblivanje, posipanje in postrežba |
11
Končano
|
Miške lahko postrežete takoj, lahko jih pustite približno 1 uro na sobni temperaturi, da se obliv nekoliko strdi ali pa jih na hitro ohladite tako, da jih za minutko ali 2 date v skrinjo. |