Sestavine
-
Testo
-
160g Maslo sobne temperature
-
2 Jajca M
-
140g Sladkor v prahu
-
40g Cvetlični med
-
490g Ostra moka
-
0.5 Pecilni prašek
-
Obliv
-
170g Čokolada za kuhanje
-
8g Kokosovo olje
-
20g Mleti lešniki
Navodila
Slatni masleni piškoti s čokolado in lešnikovim posipom se kar topijo v ustih. Narejeni so iz testa za klasične maslene piškote z dodatkom medu, ki piškotke zmehča in poskrbi za malce arome. Piko na i jim dodata še čokoladni obliv in posip iz mletih lešnikov.
Čokoladni obliv je pripravljen s postopkom temperiranja čokolade.
Tako obdelana čokolada je stabilnejša in se na sobni temperaturi posuši. Na piškotih se vam zato na sobni temperaturi ne bo topila.
Priprava teh srčkanih piškotkov je sicer zelo enostavna. Kljub temu dodaten nasvet ali dva ne moreta škoditi. Nasvete kako do popolnih piškotov lahko preberete v članku, ki ga najdete TUKAJ.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
Namesto mletih lešnikov lahko po želji uporabite druge posipe. K okusu se odlično podajo tudi mleti orehi ali mandlji, kokosova moka in vse vrste čokoladnih posipov (ostružki, mrvice, ipd.).
Količine v receptu zadostujejo za približno 75 srednje velikih piškotov.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo piškotovVse sestavine za testo morajo biti sobne temperature. |
2
Končano
|
|
3
Končano
|
|
4
Končano
|
|
5
Končano
|
|
6
Končano
|
|
7
Končano
|
|
8
Končano
|
Pečene piškote nekaj minut pustimo, da se ohladijo in jih nato vzamemo iz pekača. Na sobni temperaturi do konca ohladimo. |
9
Končano
|
Navodila za pripravo čokoladnega preliva110g čokolade in kokosovo olje raztopimo nad soparo. Preostalo čokolado razrežemo na manjše koščke. |
10
Končano
|
Stopljeno čokolado odstavimo iz pare in ji dodamo narezano čokolado. Premešamo, da se koščki čokolade raztopijo. Vso čokolado nato za 30 sekund ponovno postavimo nad soparo. Po 30 sekundah odstavimo. Prelijemo v skodelico, ki bo dovolj široka in globoka, da boste piškote lahko brez težav potunkali v čokolado. |
11
Končano
|
Oblivanje, dekoracija in sušenje |
12
Končano
|
|
13
Končano
|
|
14
Končano
|
Ko se čokolada na piškotih posuši, so pripravljeni za postrežno. |
15
Končano
|
Piškote hranimo v dobro zaprti kovinski škatli. |