• Domov
  • Pecivo
  • Sočno jabolčno pecivo z maslenimi piškoti
0 0
Sočno jabolčno pecivo z maslenimi piškoti

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Testo
6 Jajca L
250g Sladkor
1 Vaniljin sladkor
1.5dl Olje
1.5dl Jogurt 3,2%
150g Kisla smetana
200g Masleni piškoti
210g Gladka moka
1 Pecilni prašek
670g Naribana jabolka
Čokoladni preliv
175g Čokolada za kuhanje
130g Maslo
4 jedilne žlice Mleko

Sočno jabolčno pecivo z maslenimi piškoti

  • Sestavine za 30 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Testo

  • Čokoladni preliv

Navodila

Deli

Sočno jabolčno pecivo z maslenimi piškoti je, kot že samo ime pove, predvsem sočno. 🙂 Hkrati je tudi izjemno enostavno in hitro pripravljeno.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

Sicer se redko lotim priprave enostavnih sladic, vendar tudi meni včasih zmanjka časa za večplastne sladice. Recept za sočno jabolčno pecivo z maslenimi piškoti je rezultat enega izmed takih dni. Kljub enostavnosti je odličnega okusa. Postrežete ga lahko kot samostojno sladico, ali pa z njim dopolnite pladenj z drugimi sladicami. Na sobni temperaturi obstoji več ur, v hladilniku pa sočnost ohrani tudi več dni.

Za pripravo lahko uporabite katere koli maslene piškote in katera koli jabolka. Če so jabolka bolj kisla, po potrebi povečajte količino sladkorja v receptu.

Količine v receptu so primerne za pekač velikosti 25×30 cm oz. za 30 kock velikosti 5x5cm.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Priprava sestavin

Maslene piškote zmeljemo v prah.

2
Končano

Jabolka olupimo, razkoščičimo in naribamo.

3
Končano

Navodila za pripravo testa.

Rumenjake ločimo od beljakov.

4
Končano

Beljake s polovico sladkorja stepemo v čvrst sneg.

5
Končano

V ločeni posodi stepemo rumenjake z drugo polovico sladkorja in vaniljinim sladkorjem, da rumenjaki narastejo.

6
Končano

Rumenjakom najprej primešamo olje, jogurt in kislo smetano.

7
Končano

Nato v mešanico dodamo še moko, mlete piškote in pecilni prašek. Temeljito premešamo v gladko in enakomerno zmes brez grudic.

8
Končano

Mešanici ročno najprej primešamo naribana jabolka. Na koncu pa ročno narahlo vmešamo še beljakov sneg,

9
Končano

Pekač na tanko premažemo z maslom in vanj vlijemo maso za testo. Maso čim bolj enakomerno poravnamo po pekaču. Pekač lahko tudi stresete levo in desno, da se masa čim bolj lepo razporedi po njem.

10
Končano

Pečemo 50-60min na 180°.

11
Končano

Pečeno pecivo vzamemo iz pečice in ga pustimo, da se na sobni temperaturi ohladi.

12
Končano

Navodila za pripravo čokoladnega preliva

Čokolado, mleko in maslo raztopimo nad soparo. Vroč preliv prelijemo čez ohlajeno pecivo.

13
Končano

Hladimo v hladilniku vsaj 6 ur pred postrežbo.

14
Končano

Ohlajeno pecivo narežemo na kocke velikosti 5x5cm in postrežemo.

Pelicious

Pustni krofi brez ostankov recept slika naslovna
Prejšnji
Pustni krofi brez ostankov
čupave miške slika recept naslovna
Naslednji
Čupave miške
Pustni krofi brez ostankov recept slika naslovna
Prejšnji
Pustni krofi brez ostankov
čupave miške slika recept naslovna
Naslednji
Čupave miške

Komentiraj

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here