Sestavine
-
300g Čokolade za kuhanje
-
1,5dl Sladke smetane
-
Kakav v prahu, mleti lešniki, kokosova moka...
Navodila
Truffle kroglice so narejene čokoladnega ganacha in običajno povaljane v kakav v prahu. Odlične pa so tudi povaljane v kokosovi moki, mletih lešnikih, orehih ali mandljih. Okus bo navdušil vse ljubitelje temne čokolade.
Priprave se ponavadi lotim takrat, ko se mi zalušta kaj sladkega pa nimam veliko časa. So pa tudi odlična ideja kako porabiti ostanke ganacha od obmazovanja ali oblivanja tort.
Hitro in enostavno pripravljene. Iz samo treh sestavin.
Razmerje med čokolado in sladko smetano po tem receptu pa je tudi idealno za pripravo ganacha za obmazovanje tort.
Recept je primeren za 25 kroglic, težkih 17g.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Čokolado narežemo na manjše koščke |
2
Končano
|
Sladko smetano segrejemo na 90° (tik preden zavre, ne sme pa biti vrela) |
3
Končano
|
Vročo smetano prelijemo čez čokolado in počakamo 1 minuto, nato ročno mešamo dokler se koščki čokolade popolnoma ne stopijo. |
4
Končano
|
Maso ohladimo v hladilniku, da postane trda. Med hlajenjem jo nekajkrat premešamo. |
5
Končano
|
Ohlajeno maso oblikujemo v kroglice in jih povaljamo v kakav v prahu, lešnike ali kokosovo moko. |